Halve finale Croky Cup: KAS Eupen – Standard Luik

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
11 maart 2021     2 REACTIES

Dit weekeinde ligt de Jupiler Pro League even stil, want dan worden de halve finales van Belgische beker gespeeld. De halve finalisten zijn KAS Eupen – Standard Luik en RSC Anderlecht – KRC Genk. In één enkele match wordt beslist welke ploeg er doorgaat naar de finale. KAS Eupen en Standard Luik beginnen er zaterdag al aan in het Kerhweg-stadion te Eupen. Welk van deze twee clubs zien we terug in de eindstrijd van het Croky Cup toernooi 2020/2021?

Benat San José: “De Cup verdient prioriteit”

KAS Eupen-coach Benat San José hoopte ver te geraken in de Croky Cup en nu de halve finale tegen Standard Luik ook thuis wordt gespeeld is de wens van de coach uitgekomen. “We zullen de degens kruisen met de Standard, een groot team met zeer goede spelers. Een provinciale derby. Maar het belangrijkste voor ons is om thuis te spelen. Het was mijn liefste wens en het werd ingewilligd”, concludeert de Spaanse coach voorafgaand aan deze match.

KAS Eupen wint de wedstrijd
2.65
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.30
Standard Luik wint de wedstrijd
2.51

“De Cup verdient prioriteit”

KAS Eupen vecht in de Jupiler Pro League om een plek voor de play-offs. De vraag is nog of dat gaat lukken, maar mocht KAS de beker winnen dan is het seizoen zeer geslaagd geweest vindt coach José “De Cup verdient prioriteit. Dé kans om ons seizoen op te kleuren. The motivation is high. Om de Cup te winnen? Daar gaat het nu niet om. Onze target is de halve finale”, aldus de T1 van KAS Eupen.

M’Baye Leye: “In Eupen wacht ons een valspel”

Met de bekermatch op verplaatsing bij KAS Eupen is Standard Luik-coach M’Baye Leye vooral op zijn hoede. “Spelen in Eupen is allesbehalve een goede loting”, zegt de T1 van Standaard. “De beste loting is de wedstrijd die je wint, dat is alles. Maar hier is het vooral een valspel dat ons te wachten staat aan de Kehrweg. In de vorige ronde was Brugge ontslagen en bijna iedereen zag de Standard uitgeschakeld worden. Hier erven we Eupen, en iedereen ziet ons al in de finale”, zegt coach Leye in zijn vooruitblik.

“We gaan alles geven”

De coach bouwt op de kracht van zijn team zoals die was in de match tegen Club Brugge. “Ik verwacht een gecompliceerde zet, vooral omdat het een bekerwedstrijd zal zijn, voor een plaats in de finale. Daarna hebben we nog maar één wedstrijd om de trofee te winnen. Dus we gaan alles geven en ik hoop echt dat een Standard-team net zo toegepast, ondersteunend en strijdbaar is als het team dat Brugge in de vorige ronde uitsloot”, zo besluit Leye de bespiegelingen richting de match van zaterdag op verplaatsing bij KAS Eupen.

Statistieken

KAS Eupen speelde de kwartfinale tegen KAA Gent. In eigen huis wisten de Panda’s met 1-0 te winnen. In de rondes daarvoor werden Rupel Boom FC met 0-5 en OC Charleroi met 5-1 al overtuigend gewonnen.

In de kwartfinales wist Standaard knap te zegevieren met 1-0 van Club Brugge. Een match eerder tegen KV Kortrijk wist Standaard nipt te winnen met 1-2. RFC Seraing werd met 1-4 evident gewonnen.

Head 2 Head

De jongste keer dat Standard Luik op bezoek was bij KAS Eupen was op 23 november 2019. Deze Pro League match werd toen met 1-2 gewonnen door de Rouches. Een ontmoeting eerder bleek KAS de sterkste van de twee te zijn door thuis met 2-1 te zegevieren.

Huidige vorm KAS Eupen

Voorbije weekeinde speelde KAS Eupen in het Duitstalige deel van België tegen OH Leuven voor de Belgische competitie. Er werd met 3-3 gelijkgespeeld in Eupen. De ploeg van coach José staat dertiende in de Pro League en kan het seizoen enkel nog glansrijker maken door in de finale van de Cup te geraken.

Huidige vorm Standard Luik

In de Belgische Pro League staat Standard Luik net een plaatsje hoger op de ranglijst dan KAS. Voorbije weekeinde werd er voor de derde keer op rij verloren. Op verplaatsing bij de nummer zestien Moeskroen werd met 1-0 verloren. Van RSC Anderlecht wist Standaard ook niet te winnen 1-3. Ook de match bij Zulte Waregem leverde de Luikenaren niets op 3-2. Dat tussendoor de kwartfinale tegen Club Brugge 1-0 wel werd gewonnen is een mirakel.

Lappenmand

Op het moment van schrijven zijn er bij KAS Eupen geen blessuremeldingen of afzeggingen door ziekte bekend.

Bij Standard Luik bewoont Zinho Vanheusden nog altijd de lappenmand. De centrale verdediger van de Rouches heeft een gescheurde kruisband en is tot noch toe de enige selectiespeler die onder behandeling van de medische staf staat.

Prognose

Standard Luik wist knap te zegevieren van Club Brugge, maar in onze prognose weegt dat niet zwaar mee. Onze wedtip is namelijk een gelijkspel: 2-2. Wij verwachten dat er verlenging van de match nodig is om een winnaar te krijgen. Onderstaand odd-overzicht geeft u alvast een indicatie van de straffe odds van de online bookmakers.

Quoteringen KAS Eupen – Standard Luik

De Belgische wedkantoren zien niet direct een favoriet voor deze halve finale. Dat betekent dat de waarde van de odds dichtbij elkaar liggen. De hoogste quotering van deze match wordt uitgekeerd als de punten worden gedeeld aan de Kehrweg. Gemiddeld ontvangt u x 3.30 keer het speelbedrag terug als er na negentig minuten speeltijd nog geen winnaar is.

Een overwinning van KAS Eupen staat in het 1X2 spelsysteem genoteerd op x 2.65 keer uw speelbedrag. Een zege van Standard Luik is goed voor een straffe odd van x 2.51 keer je inleg.

De halve finale van de Croky Cup KAS Eupen – Standard Luik wordt gespeeld op zaterdag 13 maart om 20:45 uur in het Kerhweg-stadion te Eupen. Voorspel de match en als uw voorspelling zaterdagavond ook uitkomt kunt u bij de Belgische wedkantoren flink scoren. Vul tijdig uw voorspelling in bij uw bookmaker en ontvang de strafste odd bij een winnende weddenschap!


Reacties

weddens...
12 maart 2021

Mooie bekerwedstrijd ;) Gespeeld bij de bookies op een gelijkspel.

3 jaar geleden

ysentje
15 maart 2021

Dat wordt een straffe bekerfinale met Genk en Standard ;)

3 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN