Halve finale beker van België: Racing Genk – Standaard Luik

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
1 februari 2016     0 REACTIES

Doordat de topploegen Brugge en Gent elkaar treffen in de ene halve eindstrijd komt er ruimte voor een outsider in de finale van de beker van België 2016. Die outsider moet dan Genk of Standard worden. Beide ploegen maakte indruk in de voorgaande rondes en zullen rekenen op hun kansen voor een finaleplaats, maar dat is slechts weggelegd voor één team. De wedkantoren zijn verdeeld over de winstkansen, beide ploegen hebben vol vertrouwen op een goede afloop.

Genk loopt warm voor bekerduel

In Genk gaat het al dagen over niets anders: de halve finalewedstrijd tegen Luik. Daar gaat Genk in één keer al zijn supporters een goed seizoen bezorgen. De heenwedstrijd op verplaatsing ging heimelijk verloren: Luik won met 2-0; maar KRC Genk geeft de moed nog lang niet op: “Ons plan? Minstens twee doelpunten maken. De uitgangspositie is moeilijk, maar moeilijk gaat ook”, aldus trainer Peter Maes.

“De oefenmeester heeft wel wat personele problemen, met name achterin mist hij enkele sterkhouders: “Het is niet evident om zo maar op één twee drie je sterkste compartiment, de verdediging, om te moeten gooien. Zowel verdedigend als aanvallend doen zij ruim hun duit in het zakje. De druk komt nu op andere jongens te liggen. Spelers die misschien niet op hun optimale positie moeten uitgespeeld worden. Tegen Standard is ook de organisatie belangrijk. Wanneer je dan ook scoort maakt niet zoveel uit want dan moet je er nog maar ééntje bijmaken om verlengingen en eventueel penalty’s af te dwingen. Een keeper die strafschoppen kan pakken hebben we al,” grapte Maes. “Het zou natuurlijk fantastisch zijn om in de eerste minuten te scoren want dan begint de twijfel bij hen ook. Toch zijn er twee aspecten aan deze wedstrijden: een verdedigende en een aanvallende.”

Supporters belangrijk voor Genk

“Wij weten waar we voor staan, we hebben er ook vertrouwen in,” ging de Genkse coach verder. “In en rond de club, bij de spelers, bij iedereen leeft nog vertrouwen. Wij gaan er alles aan doen, meer kunnen we niet. Het is natuurlijk jammer dat de publieke belangstelling minder zal zijn maar het is aan ons, aan wat wij op het veld brengen. Ik hoop alleen maar dat die mensen die er wel zijn voluit achter de ploeg gaan staan zoals ze dat al het ganse seizoen fantastisch doen. Ook al hebben wij ze nog niet echt verwend, ze zijn belangrijk,” besloot Maes zijn betoog over de komende match in het Fenixstadion.

Luik schudt flink in selectie

De laatste dagen van het transferwindow hebben een totaal ander beeld gegeven van de selectie van de Rouches. Jelle van Damme vertrok naar Amerika. Twee spelers vertrokken naar het Nederlandse Roda JC en Manchester United-doelman Victor Valdes kwam de gelederen achterin versterken. De vernieuwde ploeg lijkt dus klaar voor de bekerontmoeting tegen Genk. Coach Yannick Ferrera is alvast blij met de ex-doelman van Barcelona en Manchester United. Voor de Spanjaard zelf is het echter nog even wennen geblazen: “het is een grote verandering ten opzichte van Camp Nou of Old Trafford”, beaamde coach Yannick Ferrera na afloop. “Als hij op Sclessin speelt, komt hij toch een beetje dichter bij de 75.000 toeschouwers die hij gewoon is.”

Verdediger Alexander Scholz maakte meteen kennis met de professionaliteit van Valdes. “Hij coachte ons al tijdens de beginminuten. Hij geeft zijn achterhoede kleine dingen mee die hij leerde op het allerhoogste niveau.”

Valdes gaf zelf aan genoten te hebben van zijn debuut voor de Rouches. Hij wist in zijn eerste optreden voor Standard direct de nul te houden en is vastbesloten dit tegen Genk opnieuw te doen. Vooral de supporters motiveren hem zo blijkt uit een tweet die Valdes direct na zijn debuutmatch de wereld in slingerde: “Bedankt aan alle supporters van Standard.” Na de bekerwedstrijd op verplaatsing hoopt Valdes komende speelronde het thuispubliek in eigen stadion te mogen begroeten.

Nu de transferperiode voorbij is, weet Ferrara met welke spelers hij moet trachten de finale van het bekertoernooi te bereiken. De oefenmeester is blij dat de transferperikelen voorbij zijn: “Ik kan mij vanaf nu voluit concentreren op de volgende match. Ik ben nu honderd procent bezig met die midweekmatch tegen Genk.”

Pre-wedstrijd quoteringen

De bookmakers hebben de odds goed verdeeld over beide ploegen. Gokken op dit duel en de juiste uitslag pakken is goed voor een flinke uitkering. De wedkantoren zoals Unibet geven Genk de meeste kans op de winst in dit duel: x 2,25. Dit betekent overigens niet dat ze zich ook plaatsen voor de finale. De 2-0 achterstand uit de eerste match moet immers nog worden weggepoetst. Mocht Standaard opnieuw winnen dan keren de bookmakers x 3,20 uit. Een gelijkspel zorgt voor een uitkering van x 3,30 uw inleg.

 

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]
De terugmatch in de Beker van België tussen KRC Genk – Standaard Luik wordt gespeeld op dinsdag 2 februari 2016 om 20:45 uur in de Cristal Arena in Genk. Zet in op het team van uw keuze en feest mee met het team dat de finale bereikt. Pak snel uw bonus bij Unibet en krijg tot wel 60 euro aan gratis weddenschappen! Schrijf u hier in bij Unibet.be…[/av_promobox]

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN