Finale Beker van België: AA Gent – KV Mechelen

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
1 mei 2019     7 REACTIES

Deze woensdag vindt de bekerfinale van België plaats in het Koning Boudewijn Stadion te Brussel. Gent gaat proberen zijn seizoen te redden en voor Mechelen is er de mogelijkheid om voetbalgeschiedenis te schrijven door als tweedeklasser bekerwinst voor zich op te eisen. De bookmakers in België zetten in op Gent. Op wie speelt u tijdens deze Croky Cup beker-finale?

Jess Thorup: “Een match, een kans, een winnaar”

In 2013 won hij met Elsborg al eens de beker in zijn thuisland, maar de beker van België zou pas echt speciaal zijn. Gent-trainer Jess Thorup kijkt dan ook enorm uit naar het duel van woensdag: “Het wordt een big day”, start hij zijn voorbeschouwing.

Memories

Thorup vervolgt: “Mijn vrouw vertelt me nu nog over mijn laatste finale als speler in 1993, hoe de zon scheen in Kopenhagen, hoe ze daar als supporter in dat stadion zat”, vervolgt de Gent-leidsman. “Mijn mooiste dag als coach tot nu toe was toen ik de beker in 2013 won met Elfsborg. Ik werd vorig jaar landskampioen met Midtjylland. Een grotere prestatie, omdat ze over een langere periode gaat. Maar de bekerfinale, dat is één match, één kans en één winnaar.”

 

“De beker is voor iedereen in Gent groots”

Thorup beseft dat die ene kans niet alleen voor hem levensgroot is, maar voor iedereen die Gent een warm hart toedraagt. Immers bij winst weet de club zich verzekert van een stek in de Europa League: “De beker zou niet alleen iets groots betekenen voor de club, voor de spelers en voor mezelf, maar voor iedereen in Gent. Ik wil AA Gent weer terug aan de top brengen, dat is mijn grote doel”, besluit hij in gesprek met De Morgen.

KV Mechelen is niet tevreden met bijrol

Wouter Vrancken schreef als trainer van KV Mechelen al historie door in de finale te geraken, maar kan legendarisch worden door hem te winnen. Iedereen bij Mechelen beseft dat en dat zorgt voor druk, maar ook pretoogjes bij de coach zelf: “De goesting is groot, maar we mogen niet tevreden zijn met het enkel aanwezig zijn in de finale”, laat hij optekenen.

“Als we winnen, worden we legends”

Vrancken benutte de voorbije weken om Gent is goed te scouten en zijn elftal is dan ook klaar om het gevecht aan te binden met de favoriet uit de Jupiler Pro League: “Voor de training zei ik tegen mijn spelers: ‘De supporters adoreren jullie, ze zullen jullie herinneren als de ploeg die meteen kampioen werd na de degradatie. Maar als je op 1 mei de beker wint, speel je jezelf tussen de legendes.’ Daar moeten mijn spelers alles aan doen. Ons seizoen is geslaagd, maar we moeten er een historisch jaar van maken”, besloot hij zijn voorbeschouwing op de fan-website van KVM.

Historie

De voorbije jaren domineerde grote clubnamen de erelijst: Standaard Luik (2018 en 2016), SV Zulte Waregem (2017) en Club Brugge (2015). Gent zou daar prima in passen, de club heeft immers al een KBVB-beker in de prijzenkast staan van 2010.

De gloriedagen van KV Mechelen liggen al ver achter ons, maar in die tijd wist het wel bekerwinnaar te worden. KVM is nog altijd fier op de winst in 1987. Wellicht kan daar deze woensdag een tweede bokaal bijgeplaatst worden?

Huidige vorm

Hoe staan beide elftallen erop? Gent verloor voorbije weekend thuis van Genk (0-1), maar was allicht al met het hoofd in Brussel. De matches daarvoor verliepen echter evenwel goed: een draw bij Anderlecht, verlies tegen Antwerp, verlies bij Genk en alweer verlies thuis tegen Luik.

Mechelen kende ook een matige voorbereiding. Thuis tegen Beerschot werd dan nog gewonnen, maar dat was na een draw op verplaatsing bij datzelfde Beerschot, een draw bij Lommel en verlies in eigen stadion tegen St. Gilloise.

H2H

Heel lekker gaat het dus niet, maar woensdag moet het gebeuren en dan begint alles weer op 0-0. Onderling slaat de teller gezien over de laatste vijf matches trouwens door naar KV Mechelen: die won twee keer op vijf matches. Gent was eenmaal de primus, beide andere duels eindigden onbeslist.

Pre-wedstrijdquoteringen voor KAA Gent – KV Mechelen

De bookies zien Gent als de absolute topfavoriet en laten dat goed merken bij de odds bepalingen. Wint Gent de Croky Cup, dan keren ze x 1,70 keer uw inleg uit. Wordt het toch KVM? Dan kunnen spelers op de uitploeg rekenen op een uitbetaling van x 5,00 keer het speelbedrag. Een verlenging zorgt voor een odd van x 3,80. Waarbij aangetekend dient te worden dat de stand na 90 minuten geldt bij het bepalen van de uitslag.

  

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]De finale van de Beker van België KAA Gent – KV Mechelen wordt gespeeld op woensdag 1 mei om 14:30 uur in het Koning Boudewijn Stadion te Brussel. Gaat Gent zijn seizoen redden door de bekerfinale naar haar hand te zetten of kan KVM stunten door als tweedeklasser te winnen? Zet nu in en doe mee met deze spannende match die ook beslist over Europese tickets voor het komende seizoen! Voetbalgokken.be heeft de beste odds, dus laat je voorspelling nu achter bij de bookmakers!

Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 100 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…[/av_promobox]

 


Reacties

mignole...
1 mei 2019

Geweldig z'n match op #Labourday ;) Denk dat Gent er met de beker vandoor gaat.

5 jaar geleden

ysentje
1 mei 2019

Die hoge odds wil ik voor geen goud mislopen!

5 jaar geleden

belga
1 mei 2019

Het is hier goed vertoeven in Brussel! De bookies mogen 2-2 invullen voor mij!

5 jaar geleden

rsca
1 mei 2019

Ik hoop op KVM maar ik speel Gent.

5 jaar geleden

fcdekam...
1 mei 2019

Ik verwacht veel arbeid van Mechelen op deze 1e mei en dan kunnen ze het aa gent weleens lastig maken al zal dat niet evident zijn

5 jaar geleden

hansd
2 mei 2019

KV Mechelen heeft het verdiend ;)

5 jaar geleden

goktopper
2 mei 2019

De buit is binnen! :-D

5 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN