WK finale vrouwen 2019: Topfavoriet USA treft Europees kampioen Nederland

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
4 juli 2019     3 REACTIES

De voorbije weken hebben de vrouwenvoetballers echt reclame gemaakt voor hun sport. Na een reeks mooie matches staat zondag de finale geprogrammeerd. Topfavoriet USA plaatste zich met moeite door Engeland te verslaan en Nederland had zelfs extra time nodig om Zweden naar de troostfinale te sturen. Beide teams hebben goesting voor de finale, zo ook de wedkantoren. Bij de bookies zijn de Verenigde Staten duidelijk favoriet, maar het zal niet evident zijn om de Nederlanders af te houden. Die zitten immers in de winning mood!

Bondscoach Nederland: “Amerika is moeilijk, maar niets is onmogelijk”

Sarina Wiegman staat aan het hoofd van het succesteam uit Nederland. Met wereldsterren als Lieke Martens en Vivianne Miedema beschikt ze over prima spelersmateriaal, maar een finaleplaats werd niet direct verwacht. Er heerst dan ook nog altijd ongeloof in het Nederlandse kamp. “Ik had dit nooit verwacht. We moeten nu drie dagen herstellen om fit te geraken voor de finale. En die finale kunnen we ook echt winnen. Amerika is een ontzettend goede tegenstander, maar niets is onmogelijk. Wij kunnen wereldkampioen worden”, vertelt Wiegman aan tafel bij NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg.

Jackie Groenen: “Nog één keer alles geven”

Ook matchwinner Jackie Groenen heeft nog voldoende energie en goesting om het in de finale tegen de Amerikaanse dames op te nemen: “We gaan er alles aan doen om de finale ook te winnen. Nu nog één keer alles geven. We moeten nu ook deze laatste wedstrijd winnen”, zegt de middenveldster in het AD. Het denken aan het teambelang is de sterkste punt van Oranje volgens Groenen: “We hebben een team dat er voor elkaar is. Ik ben trots op al die meiden. Dit is wel echt bijzonder. We staan gewoon in de WK-finale!”

“We geloven het nog niet”

Uitblinker en aanvoerder Sari van Veenendaal spreekt ook van een teamprestatie en noemt Oranje een vechtmachine: “Wij staan in de finale omdat we alle 23 voor elkaar door het vuur gaan. Mijn doel was om zoveel mogelijk wedstrijd te winnen op dit WK en dat is tot nu toe aardig gelukt”, lacht ze bij de NOS. “Eigenlijk geloven we het nog niet dat we in de finale staan, er zijn geen woorden voor. We hebben de afgelopen jaren geleerd om wedstrijden waarin we niet fantastisch spelen winnend af te sluiten. Hopelijk doen we dat in de finale tegen de USA nog een keer.”

Bondscoach USA: “Alleen de wereldtitel telt”

Amerika is de regerend wereldkampioen en staat als vrouwenvoetbalnatie ver boven de rest. Toch lukte het de dames uit de Verenigde Staten nog nooit om de titel met succes te verdedigen. Bondscoach Jill Ellis kan dus geschiedenis schrijven: “Het gaat ons niet om het prolongeren van de wereldtitel, het gaat om winnen. Voor ons telt alleen het winnen van dit wereldkampioenschap. Achteruit kijken helpt je niet om in de toekomst goed te presteren. Wij willen succesvol zijn op dit WK in Frankrijk en dat kan alleen als we de wereldtitel mee naar huis nemen”, zegt ze strijdlustig op de site van de FIFA.

“We kunnen geschiedenis schrijven”

Toch beseft ook Ellis dat andere landen langzaam maar zeker aansluiting vinden bij Team USA en niet in de laatste plaats het elftal van Nederland: “In 2015 zei ik dat we nog nooit zo’n goed bezet WK hebben gehad, maar dit toernooi zijn de tegenstanders nog sterker. We kunnen geschiedenis schrijven door ook dit toernooi te winnen, maar dat zal dan vooral historisch zijn vanwege de enorme goede tegenstand die wij hebben gekregen.”

Megan Rapinoe: “Klaar voor de finale”

Aanvoerster Megan Rapinoe miste de halve finale tegen Engeland. Rapinoe had na de kwartfinale tegen Frankrijk een kleine hamstringblessure overgehouden, maar keert in de finale tegen de Leeuwinnen weer terug op het veld. “Ik verrekte in de kwartfinale mijn hamstring. Voelde het meteen. Het duel met Engeland kwam net wat te vroeg, maar het voelt nu veel beter dan de afgelopen dagen. Ik ben klaar voor de finale”, zegt de aanvoerster die in de kwartfinale tegen gastland Frankrijk twee keer scoorde.

Pre-wedstrijdquoteringen voor USA – Nederland

Bij de Belgische wedkantoren staat de finale van het WK voor vrouwen bovenaan in de agenda gegrift. De pre-wedstrijdquotering mogen er dan ook wezen. Voor winst van onze noorderburen keren de bookies met een odd van x 10.00 keer uw inleg de hoogste beloning van deze finale uit.

Een gelijkspel krijgt met x 3.80 keer uw inleg ook een straffe quotering mee voor deze wedstrijd in het Franse Lyon. Een eindzege van de Amerikaanse vrouwenploeg staat op x 1.44 keer de inleg.

De finale van het WK-vrouwenvoetbal USA – Nederland wordt gespeeld op zondag 7 juli om 17:00 uur in het Parc Olympique Lyonnais in het Franse voetbalbolwerk Lyon. Kunnen onze noorderburen nog een keer een stunt uithalen door ook de dames uit de USA te verslaan? Maak uw voorspelling een gouden medaille waard en laat de juiste uitslag van de finale achter bij de bookmakers op voetbalgokken.be!


Reacties

riesjart
5 juli 2019

USA weer in de finale? Dan gaan ze ook dit jaar weer winnen.

5 jaar geleden

teamspeler
7 juli 2019

De Nederlandse dames krijgen het wel heel zwaar, maar niets is onmogelijk ;)

5 jaar geleden

hansd
8 juli 2019

Lekker gescoord dit weekend dankzij winst van de Amerikaanse vrouwen.

5 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN