Finale Nations League: Portugal – Nederland

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
7 juni 2019     6 REACTIES

Komende zondag staat in de eerste editie van de Nations Leaguefinale op het programma: Portugal – Nederland. Het is de eerste finale van dit nieuwe toernooi en dus staat er flink wat op het spel. Ook de odds zijn goed, waardoor deze finale zonder meer de moeite van het inzetten waard is! 

Ronaldo: “Ik hoop dat we winnen”

De Rode Duivels miste deze eindronde door van Zwitserland te verliezen. Portugal ontdeed zich op haar beurt weer van de Zwitsers door met 3-1 te winnen in de halve eindstrijd. Een hattrick van vedette Ronaldo vloerde het keurkorps uit Zwitserland. Ronaldo zelf heeft flink wat goesting voor de aanstaande finale: “Het wordt een echte strijd. Ik hoop dat we het stadion vol krijgen en het toernooi gaan winnen,” aldus de sterspeler. De Portugese bondscoach Fernando Santos hoopt ook tegen de Oranjemannen op bevliegingen van zijn belangrijkste poulain: “Hij is een geniet. Ik heb er geen woorden voor.”

Nederland terug op het niveau waar het hoort

Het halen van de finale van de Nations League is een beloning voor het afgelopen jaar, waarin Nederland zich opnieuw oprichtte na een aantal zwakke jaren, waarin onder meer het EK van 2016 en het WK van 2018 werden gemist. Tegen Engeland liet de ploeg zien over veel individuele kwaliteit te beschikken, maar ook het teambelang niet uit het oog te verliezen. Oranje versloeg op weg naar de finale behalve Engeland ook al Duitsland en Frankrijk en dus zal de ploeg van Ronald Koeman met de nodige goesting de finale tegemoet zien. “Nu moeten we tegen Ronaldo! We zullen eerst moeten kijken wie er fit zijn voor deze zondag. De wedstrijd tegen Engeland was een slijtageslag, maar ik ben enorm blij dat we in de finale staan. Als we zondag doen wat we ook tegen Engeland hebben gedaan, zeg ik niet dat we de betere ploeg zijn, maar komt het daar wel heel dichtbij.”

Lappenmand

Portugal kan in de Nation Leaguefinale geen beroep doen op de ervaren verdediger Pepe vanwege een kwetsuur aan zijn schouderblad. Verder zijn er geen echte twijfelgevallen binnen de Portugese selectie te vinden. Bij onze Noorderburen zijn diverse spelers die fit geraakt moeten worden door de medische staf, maar van echt blessureleed lijkt geen sprake. Beide teams vangen deze match dus op vrijwel maximale oorlogssterkte aan.

Statistieken

Het Nederlandse elftal won in de jongste geschiedenis maar twee keer van de Portugezen. De laatste keer was in maart 2018 toen de Nederlanders overtuigend wisten te winnen: 3-0. In vrijwel alle andere duels trok het buurland van Spanje wel aan het langste eind. Zo won Seleção das Quinas – de bijnaam van het Portugese voetbalelftal – van Nederland op het WK van 2006 en was het te sterk tijdens de Europese titelstrijd in 2012 en 2004 van Nederland. De Portugezen zijn sowieso lastig te verslaan: sinds hun uitschakeling op het WK van 2018 (door Uruguay) verloor de ploeg geen enkele wedstrijd, al eindigden vijf van de negen wedstrijden die men sindsdien speelde in een draw.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Portugal – Nederland

De odds voor deze Nations Leaguefinale trekken op bij de Belgische wedkantoren, maar laten in het 1X2-spelsysteem een eforreke zien van Portugal. De odds voor Portugal liggen namelijk op x 2,45, terwijl voor een overwinning voor Nederland x 3,10 wordt uitbetaald. De odd voor een gelijkspel is de hoogste van deze match. Die staan subiet op x 3,25.

  

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]De wedstrijd Portugal – Nederland wordt op zondag 9 juni om 20.45 uur gespeeld in Estadio Do Dragao in Porto. Weet de Portugese ploeg voordeel te halen uit het thuisvoordeel en te winnen of gaat Oranje met de overwinning aan de haal? Zet vandaag nog in op deze wedstrijd bij uw favoriete bookmaker!

Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 100 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…[/av_promobox]

 


Reacties

heldenv...
8 juni 2019

Van Portugal kan Nederland niet winnen.

5 jaar geleden

hazarddd
8 juni 2019

Pepe gaan ze nog missen bij het Portugese elftal. Ik denk dat Oranje mede door zijn afwezigheid een grote kans heeft om in deze finale te zegevieren.

5 jaar geleden

matchfixer
8 juni 2019

Ronaldo zal weer bepalend zijn. Portugal wint dit!

5 jaar geleden

dannydebie
8 juni 2019

Nee hoor Nederland! Odds zijn goedz dus heb reeds gespeeld

5 jaar geleden

hansd
11 juni 2019

Geen Oranje die er met de trofee vandoor maar Portugal en dat zonder doelpunt van Ronaldo

5 jaar geleden

voetbal...
11 juni 2019

Portugal is gewoon toppie ;)

5 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN