KRC Genk ontvangt thuis Fola Esch voorrondes Europa League

Komende week barst het weer van de voorrondes voor de Europa League. KRC Genk start met een thuismatch tegen het Luxemburgse Fola Esch. De Genkies zijn er klaar voor om deze dubbele confrontatie naar hun hand te zetten. De Belgische wedkantoren hebben vertrouwen in Genk en belonen u graag met hoge pre-wedstrijdquoteringen.

Leandro Trossard: “Ik voel dat we er klaar voor zijn”

KRC Genk start donderdagavond met het nieuwe voetbalseizoen. De ploeg van trainer Philippe Clement speelt dan in de voorrondes van de Europa League tegen het Luxemburgse Fola Esch. Voorbije zaterdag won Genk de voorbereidingsmatch met een klinkende 4-0-zege tegen Olympiakos en daarmee lijkt Genk klaar voor het echte werk dat deze week begint. Leandro Trossard was met twee doelpunten en een assist de uitblinker van deze voorbereidende oefenmatch en kijkt uit naar de wedstrijd tegen Fola. “Ik voel dat we er klaar voor zijn, we hebben een goede en intensieve voorbereiding achter de rug”, zegt Trossard in HBVL.

Philippe Clement: “Ik probeer ons te wapenen met twee spitsen”

Clement wil de lat hoog leggen voor zijn team door de prestaties constanter te maken. Om de start – met deze belangrijke match tegen Fola – zo goed mogelijk door te komen heeft de trainer een plan bedacht. “Ik probeer ons te wapenen door ook een ander systeem in automatismen te gieten, met twee spitsen. Iets wat vorig seizoen moeilijk was wegens gebrek aan de tijd om op te trainen, qua looplijnen. We gaan verschillende systemen beheersen, met kleine aanpassingen in functie van de tegenstander. Ik merk dat die zaken er steeds beter in zitten”, zo stelt de keuzeheer vast aan de vooravond van het nieuwe seizoen.

Blessures

Het systeem met twee spitsen gaat in de dubbele confrontatie met Fola waarschijnlijk lastig zijn. Genk beschikt met over Karelis, Samatta en aanwinst Gano over drie topschutters, maar vierde spits Marcus Ingvartsen kampt nog met een blessure en dan wordt starten met twee spitsen al wel heel straf. “Dat ik met vier spitsen start, klopt niet, want Marcus zal nog een tijdje uit zijn, dus zal ik die andere drie wel nodig hebben komende donderdag,” aldus Clement.

Fola Esch schakelde KF Prishtina uit voor ontmoeting met Genk

Fola Esch werd derde in de Luxemburgse competitie; de National Divisioun. Daardoor mag Fola starten in de voorronde van de Europa League. De Luxemburgers schakelde KF Prishtina uit Kosovo met veel moeite uit nadat het thuis 0-0 bleef. De match moest op verplaatsing uiteindelijk met strafschoppen bepaald worden en Fola had het geluk dat ze er één meer raakschoten dan hun tegenstander.

Vanaf 2011 speelt Fola elk seizoen de voorrondes van het Europees voetbal, maar er echt aan deelnemen is voor het laatst gebeurd in seizoen 1973/1974.

Trainer Fola Esch: “Prachtige ervaring”

Trainer Thomas Klasen: “We hebben goede voorbereiding gehad. De 0-0 tegen Prishtina was natuurlijk niet echt goed, maar in return hebben we goed standgehouden. Het is een prachtige ervaring om tegen Genk te spelen voor een plekje in het Europa Leaguetoernooi en we zullen zorgen dat we er donderdag staan. Onze spelers hebben er keihard voor gewerkt.”

Pre-wedstrijdquoteringen voor KRC Genk tegen Fola Esch

De Belgische wedkantoren hebben de pre-wedstrijdquoteringen straf ingedeeld. Winst van Fola Esch wordt met x 15.50 keer de inleg zeer hoog beloond. Nog een hoge odd in het 1X2 spelsysteem is er te vinden bij een gelijkspel x 7.70 keer de inleg. Voor winst van KRC Genk hebben de bookies x 1.13 keer uw speelbedrag genoteerd.

 

De voorronde Europa League KRC Genk – Fola Esch wordt gespeeld op donderdag 26 juli om 20:00 uur in de Luminus Arena te Genk. Zetten de Genkies hun eerste stap naar de Europa League door thuis Fola te verslaan of wordt Genk gepasseerd in deze eerste match? Pak de hoogst mogelijke beloning voor uw voorspelling door in te zetten bij VoetbalGokken.be!  

Zet nu in op uw favoriete ploeg en win! Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 80 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…

 

6 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie