Kennisbank

Zoekresultaten
Vul hierboven uw zoektermen in

Voorselectie:

Wat is ROI (Return of Investment)?

Details
Geplaatst op: 2 jan 2015
In categorie: Win strategi...
Gelezen: 11628 keer
Dit artikel delen:

Op onze website en verschillende andere goksites bent u vast de term ‘ROI’ weleens tegengekomen. Maar wat is ROI eigenlijk? En wat zegt het over uw prestaties bij het wedden op voetbal? VoetbalGokken.be geeft u een handig overzicht!

Is uw spel winstgevend of juist niet?

ROI (oftewel Return of Investment) is een term die veel wordt gebruikt binnen de internationale zakenwereld. Met deze term wordt aangegeven hoeveel winst of verlies iemand procentueel maakt ten opzichte van de gedane investering. Dit is natuurlijk niet alleen zinvol voor de aandelenbeurs, maar ook bij het gokken komt ROI goed van pas. De ROI wordt weergegeven in een percentage, waarbij 100% het uitgangspunt is. Zit u boven de 100% dan betekent dat dat uw speltactiek winstgevend is. Heeft u een percentage onder de 100% dan is uw spel een stuk minder succesvol. Het laat immers zien dat u meer heeft ingezet dan het geldbedrag dat u terug heeft gewonnen.

Return of Investment versus winstpercentage

Bij Return of Investment draait alles om de investering. Dit in tegenstelling tot het winstpercentage. Heeft u 6 van de 10 weddenschappen gewonnen dan is het winstpercentage 60%. Maar als de totale inzet van deze 10 weddenschappen 110 euro was en uw totale winst 95 euro dan heeft u een negatieve ROI. Uw ROI kunt u gemakkelijk zelf berekenen. De formule die erbij hoort, is:

(Totale uitbetaling * 100) / Totale investering

In ons voorbeeld wordt uw Return of Investment dus: (95 * 100)/110 = 86,36%. Ondanks dat u meer weddenschappen heeft gewonnen dan verloren, heeft u toch verlies geleden.

Bereken uw winst op basis van het ROI percentage

Als u uw ROI over een bepaalde periode heeft berekend, dan kunt u met een andere formule gemakkelijk berekenen hoe groot de winst is geweest. Die formule voor de totale winst is:

((ROI * totale investering)/100) – totale investering

Stel u heeft een ROI waarde van 113% en het bedrag dat u in die periode heeft ingezet, is 750,00 euro. Als we de berekening erop loslaten dan krijgt u het volgende: ((113 * 750/100) – 750 = 97,50. In dit geval heeft u over deze periode dus een aanzienlijke winst gemaakt.

Hoe betrouwbaar is de ROI?

Het berekenen van de ROI is een handig hulpmiddel om te zien of u op de goede weg bent. Maar dit percentage is niet voor iedere gokker relevant. Begint u net met het wedden op voetbal dan veranderen de ROI waardes nog te snel om er een conclusie uit te kunnen trekken. Wint u een weddenschap dan schieten de waardes omhoog. Maar draait het de volgende keer uit op verlies dan ziet u deze waardes opeens drastisch kelderen. De ROI heeft dus pas echt nut als u een geroutineerd gokker bent die minstens zo’n 150 weddenschappen achter zijn naam heeft staan. Pas dan begint het een goed beeld te geven van uw behaalde prestaties.

De meeste gokkers willen graag weten hoe succesvol ze nu eigenlijk zijn. Het ROI percentage is daar uitermate geschikt voor, maar dan moet u wel regelmatig op wedstrijden inzetten. Mensen die spelen volgens het taartmodel hebben snel een groot aantal weddenschappen afgesloten. Vooral voor hen is de ROI een handig percentage. Daarnaast kunt u de ROI natuurlijk ook gebruiken om te zien of iemand een goede tipgever is. Zo profiteert u gemakkelijk van de kennis van anderen.

EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN