Kennisbank

Zoekresultaten
Vul hierboven uw zoektermen in

Voorselectie:

Grote kans op winst met wedden op de favoriet

Details
Geplaatst op: 28 mei 2021
In categorie: Win strategi...
Gelezen: 1373 keer
Dit artikel delen:

Zie je jezelf graag de ene na de andere weddenschap winnen? En vind je die overwinning misschien wel belangrijker dan de winst die je maakt? Dan is wedden op favorieten echt iets voor jou. Vergeet de kleine clubs die ergens in de onderste regionen van de competities bungelen. Jij gaat voor de grote namen van het voetbal, want dit zijn de clubs die jou de overwinning kunnen brengen. Zeker als ze het opnemen tegen een elftal dat qua niveau vele malen lager ligt, stijgt de winkans enorm. Oké, ter compensatie moet je wel genoegen nemen met lagere odds en dus ook een lager winstbedrag. Maar hoe erg is dat als je vol vertrouwen die weddenschap kunt aangaan en relatief zeker bent van de overwinning? Er zijn bovendien een paar simpele manieren om de winst te verhogen, terwijl je blijft profiteren van die hoge winkans. Kortom, wedden op de favoriet is gewoon een heel slimme strategie.

Aan deze odds herken je een echte favoriet

Je weet het zeker: je wilt vandaag gaan wedden op de favoriet. Maar hoe weet je dat je met zo’n favoriet te maken hebt? De Pro League heeft wat dat betreft weinig geheimen meer. Ook van grote competities als de Engelse Premier League, Duitse Bundesliga en Italiaanse Serie A weet je precies wat je van de clubs kunt verwachten. Het zal geen verrassing zijn dat Juventus de absolute favorietenrol krijgt toebedeeld wanneer het een wedstrijd speelt tegen het kleine Cagliari.

Waar je ongetwijfeld alles weet over de grote Europese competities, heb je misschien minder kennis van de Roemeense Liga 1 of de Japanse J-League. Toch zijn er in deze competities ook grote verschillen tussen de clubs. Om zeker te weten dat je met een overduidelijke favoriet te maken hebt, moet je het hebben van de odds. Om clubs met een favorietenrol te spotten, ben je bij 1×2 weddenschappen op zoek naar odds van hooguit 1.40. Al zijn er genoeg wedstrijden te vinden waarbij 1.25 de uiterste grens is. Zoals het bij voetbalweddenschappen nu eenmaal werkt, neemt de favorietenrol toe naarmate de odds lager worden. Dat heeft meteen één groot voordeel. Die extreem lage odds laten je namelijk weten dat de winkans vrij groot is.

De favorietenrol levert jou een grote kans op winst op

Je wedt om te winnen. Net zoals in het voetbal, telt het eindresultaat meer dan de exacte cijfers. Zo weet je misschien niet precies wat de eindstand was in de Champions League-finale van 2019/20, maar je weet wel dat Bayern München de titel pakte. Wedden op de favoriet is net zoiets. Je gaat voor het eindresultaat (de overwinning); het exacte cijfer (de hoogte van de winst) is voor jou minder van belang.

Door geld in te zetten op de favoriet, is er een grote kans dat je de weddenschap wint. Clubs als Bayern München en Real Madrid staan niet voor niets al jarenlang aan de top. Ze hebben alle kwaliteiten in huis om de ploegen in de onderste regionen van de competitie met grote getallen te verslaan. Het is zelfs een kleine afgang als dit soort clubs met al die sterspelers van Augsburg of Elche zouden verliezen. Het enorme niveauverschil vertaalt zich in een groot aantal gevallen in een overwinning voor de favoriet. Kortom, inzetten op een ploeg met een duidelijke favorietenrol bezorgt jou een goede kans dat je aan het einde van de wedstrijd de winst krijgt uitgekeerd.

Neem jij genoegen met lagere quoteringen?

Het verschilt per wedstrijd of een club de overduidelijke favoriet is of niet. Wanneer Juventus op het voetbalveld een duel uitvecht met Cagliari, dan kun je niet om de favorietenrol heen. Speelt datzelfde Juventus tegen Inter Milan? In dat geval volgt er een strijd waarbij het vooraf lastig te voorspellen is wie er wint. Even geen favorietenrol voor Juventus dus!

Als je wilt wedden op favorieten, moet je echt het niveauverschil tussen de twee clubs in de gaten houden. Maar voordat je meteen op zoek gaat naar zo’n wedstrijd met een duidelijke favoriet en underdog, is het belangrijk dat je goed weet of deze aanpak wel bij je past. Niet iedere gokker voelt zich goed bij het wedden op favorieten. Dat komt omdat deze strategie ook een keerzijde heeft. Je moet je namelijk echt instellen op lage winstbedragen, anders leidt die weddenschap alleen maar tot een teleurstelling. Met een kleine rekensom kom je er al snel achter dat wedden op favorieten niet de meest winstgevende tactiek is. Stel je gaat voor een inzet van 10 euro, en de quotering staat op 1.30. Meer dan 3 euro winst zit er dan niet in. Die lage winst is overigens geen reden om meteen af te haken. Er zijn namelijk manieren om het winstbedrag snel te verhogen.

Zo verhoog je de winst als je gaat wedden op de favoriet

De wereld van het voetbalwedden biedt nooit volledige zekerheid. Toch is er wel een heel reële kans dat je wint wanneer je inzet op een overwinning voor de grote favoriet. Van die reële kans kun je weer slim gebruikmaken zodat de winst uiteindelijk hoger uitvalt dan je nu misschien verwacht. Er zijn twee manieren om dat te doen: je inzet verhogen óf het wedden op favorieten inzetten voor een combiweddenschap.

Het verhogen van je inzet is een simpele maar zeer doeltreffende manier om meer geld te verdienen met je favorietenweddenschap. Normaal gesproken staat je grens misschien op 10 euro per weddenschap. Maar waarom zou je het bij dat bedrag houden terwijl er een extra grote kans is dat je wint? Het is zonde om die grote winkans te verspillen met een relatief lage inzet. Als je een wedstrijd met een overduidelijke favoriet spot, dan is dat een mooi moment om de inzet op te schroeven. In plaats van die 10 euro durf je wellicht voor 50 euro te gaan. Opeens is die quotering van 1.30 niet zo slecht meer, want de winst gaat meteen omhoog naar 15 euro.

Durf je die stap naar een hogere inzet niet te zetten, zelfs al profiteer je van een hoge winkans? In dat geval is er nog een andere optie om op terug te vallen. Wedstrijden waarbij er een duidelijke favoriet op het veld staat, zijn namelijk perfect voor een combiweddenschap. Gecombineerde weddenschappen hoeven maar aan één belangrijke eis te voldoen. Alle voorspellingen die op je wedbriefje staan en samen een combinatie vormen, moeten een hoge winkans hebben. Alleen zo kun je erop vertrouwen dat je die drie, vier, vijf of misschien wel meer weddenschappen wint. Met elke voorspelling die je aan de combinatie toevoegt, volgt er een vermenigvuldiging van de odds. Vier voorspellingen met elk een waarde van 1.30 zorgen gezamenlijk al voor odds van 2.85. Zo is die inzet opeens veel meer geld waard dan wanneer je voor vier losse weddenschappen was gegaan.

Doe onderzoek en filter de gevaarlijkste matches eruit

Als inzetten op de favoriet jouw strategie wordt, dan ga je ongetwijfeld vol vertrouwen die weddenschap aan. Gelijk heb je, want een groot deel van de keren zal die favorietenrol jou de overwinning opleveren. Toch moet je je blijven realiseren dat er in het voetbal van alles kan gebeuren. Zelfs Europese topclubs die de competitie in eigen land domineren, maken weleens een onverwachte uitglijder. Eén moment van concentratieverlies of gewoon een domme fout van de verdediging en het indrukwekkende sterrenteam van Paris Saint-Germain ziet opeens het kleine Reims op voorsprong staan. Als de tegenstander vervolgens vol inzet op het verdedigen van het doel, dan is het nog een hele klus om die 1-0 achterstand om te buigen in een voorsprong.

Hoewel deze wedstrategie een grote winkans oplevert, ben je nooit volledig zeker van je overwinning. Het is dus zaak dat je verder kijkt dan naar de odds alleen. Zoals altijd bij voetbalweddenschappen móet je onderzoek blijven doen zodat je exact weet waar je aan begint. Vraag jezelf bijvoorbeeld af hoe belangrijk een zege voor de ploeg in de favorietenrol is. Als het einde van het seizoen nadert en de landstitel is binnen, hoeft een PSG of Bayern München niet per se te winnen. Dit soort matches zijn dus gevaarlijk en kun je beter overslaan als je graag geld inzet op de favoriet. Wedden op de underdog is bij deze wedstrijden niet eens zo’n slechte keuze. Er is nog een ander punt waar je op moet letten als je wilt wedden op de favoriet. Want is die zeer lage quotering wel reëel als je naar de statistieken kijkt? Bookmakers zetten de odds soms lager dan je op basis van de feiten zou verwachten. Dit doen ze om te voorkomen dat die populaire weddenschap te veel gokkers trekt, waardoor de winst van het wedkantoor zelf in gevaar komt. Het verlagen van de quotering geldt als een soort ontmoedigingsbeleid, maar het kan jou ook op het verkeerde been zetten. Misschien is het gat tussen de favoriet en de underdog in de praktijk niet zo groot als het nu lijkt. Blijf dus nadenken en laat je nooit gedachteloos leiden door de lage odds.

EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN