Kennisbank

Zoekresultaten
Vul hierboven uw zoektermen in

Voorselectie:

Wedden op Premier League

Details
Geplaatst op: 24 nov 2019
In categorie: Wedden op co...
Gelezen: 2919 keer
Dit artikel delen:

De Premier League is een van de mooiste en spannendste voetbalcompetities van Europa. Dit is echt zo’n competitie die vrijwel iedere voetbalfan volgt, zeker als clubs als Manchester United, Liverpool en Tottenham Hotspur tegen elkaar spelen. Of u de Premier League nu op de voet volgt of niet, de competitie is altijd goed voor mooie weddenschappen. In Engeland wordt er natuurlijk volop geld ingezet op de hoogste voetbalcompetitie van het land. Britten staan erom bekend dat ze graag een gokje wagen en waar kunnen ze dan beter op wedden dan op de Premier League? Maar ook op het Europese vasteland wordt er massaal gewed op de Premier League. Het voordeel is natuurlijk dat er op tv en in de media veel aandacht is voor Engels voetbal. Dat betekent dat u gemakkelijk veel kennis van de competitie kunt opdoen, en dat is weer goed voor de winkansen. De Premier League en voetbalweddenschappen horen gewoon bij elkaar!

Van Football League naar het topvoetbal in de Premier League

Wie aan Engels voetbal denkt, denkt natuurlijk meteen aan de Premier League. Toch bestaat deze competitie pas een kleine dertig jaar. Tot 1992 was er namelijk een andere competitie waarin de beste clubs van het land hun krachten konden meten: de Football League First Division.

De Football League bestaat nog steeds, maar qua niveau en aanzien is deze competitie van de troon gestoten door de Premier League. Voor de echte topclubs bleek het namelijk commercieel interessanter om zich te verenigen in een nieuwe divisie. Dit vanwege uitzendrechten en sponsorcontracten. Sinds seizoen 1992/1993 heeft Engeland dus een nieuwe hoogste voetbaldivisie, de Premier League genaamd. Met de komst van die nieuwe competitie moesten de Engelse clubs de concurrentie met de Europese top weer aan kunnen. En dat was hard nodig. Want waar de Football League First Division (opgericht in 1888) lange tijd prima draaide, kwam er in de jaren 80 van de vorige eeuw behoorlijk de klad in. Het waren vooral de negatieve zaken, zoals de vele rellen tussen hooligans, die domineerden. Sinds de Premier League van start is gegaan, zijn er weer genoeg successen te vieren voor de Engelse voetbalclubs. Voor u als voetbalwedder biedt dat natuurlijk mooie kansen!

Een voetbalcompetities met veel grote clubs

De Engelse Premier League heeft een vrij korte geschiedenis. Hierdoor is de lijst met kampioenen behoorlijk overzichtelijk. De absolute koploper qua landstitels is Manchester United. Dit is de enige club die het kampioenschap meer dan tien keer wist te pakken. Al doen ook Arsenal met drie landstitels en Chelsea met vijf het zeker niet slecht.

Lange tijd was er in de Premier League sprake van de Grote Vier. Het waren Manchester United, Arsenal, Chelsea en Liverpool die de competitie tot een aantal jaren geleden echt domineerden. Deze clubs doen het nog steeds erg goed in de Premier League, maar er zijn wel een aantal namen bijgekomen. Zo is Manchester City de afgelopen seizoenen vaak dé club geweest om te verslaan. Maar vlak ook Leicester City en Tottenham Hotspur niet uit. Deze clubs doen regelmatig mee in de strijd om het landskampioenschap, en bovendien laten zij zich goed zien op het Europese podium. Dat zegt wel wat over het hoge niveau van deze elftallen.

Als het om competitievoetbal gaat, zijn er tegenwoordig heel wat clubs die de Engelse landstitel kunnen pakken. Dit maakt het wedden op de Premier League extra interessant. Daarbij is er in veel topclubs ook plek voor Belgische spelers. Toby Alderweireld speelde bijvoorbeeld voor Southampton en Tottenham Hotspur, Kevin De Bruyne maakte indruk bij Chelsea en Manchester City en Rode Duivels-ster Romelu Lukaku heeft al een hele waslijst aan Engelse clubs op zijn cv staan. Dit soort spelers gaan naar Engeland vanwege de vele topclubs, het aantrekkelijke voetbal en natuurlijk de enorme clubliefde van de fans. Al deze factoren maken het ook interessant om te gaan wedden op de Premier League.

Twintig clubs gaan 38 speelrondes lang de strijd aan

De Premier League startte in 1992 met 22 clubs. Toch duurde het niet lang voordat dat aantal werd teruggebracht. Sinds seizoen 1995/1996 doen er twintig clubs mee in de strijd om het Engelse landskampioenschap, en dat aantal is nooit meer veranderd. Zelfs toen de FIFA de Britten vriendelijk verzocht om de competitie met slechts achttien clubs te spelen, hielden ze voet bij stuk. De Premier League trekt zijn eigen plan, dat is wel duidelijk.

Met twintig clubs in competitie zijn er 38 speelrondes nodig om de eindstand te bepalen. Fans kunnen zich elk jaar vanaf begin augustus verheugen op mooie duels. Natuurlijk zijn de echte topclubs van de partij, net als middenmoters zoals Bournemouth, Wolverhampton, Burnley, Crystal Palace en Newcastle. Met twintig clubs in competitie zijn er elk jaar drie die rechtstreeks degraderen. Veel andere Europese topdivisies hebben nog een play-offsysteem hebben, wat de onderste clubs de kans geeft om hun plekje in de hoogste divisie te behouden. De Premier League kent zoiets niet. De teams die na 38 speelrondes de drie onderste plaatsen bezetten, zijn het volgende jaar te zien in The Championship.

De wedstrijden in de Premier League trekken het hele seizoen veel publiek. Maar het zijn vooral de matches rond de feestdagen die de bookmakers extra voetbalwedders bezorgen. Want waar veel competities rond kerst kort stilliggen, voetballen de Engelsen stug door. Beroemd zijn de wedstrijden op Boxing Day, oftewel tweede kerstdag. Zodra de cadeaus zijn uitgepakt, togen de echte voetbalfans naar het stadion om daar hun club aan te moedigen. Ook op nieuwjaarsdag staan er vaak wedstrijden op het programma. Winnen op 1 januari is misschien wel een voorbode van wat er de rest van het seizoen nog gaat komen. Na de feestdagen zijn er ook nog heel wat speelrondes te gaan voordat het Premier League-seizoen in mei ten einde komt.

Wedden op landskampioen en clubs die Europees voetbal halen

Het Engelse voetbalseizoen bouwt in 38 speelrondes op naar de climax van de Premier League: de huldiging van de landskampioen. Zodra de verschillen zich beginnen af te tekenen in de stand, wordt het hoog tijd om geld in te zetten op de landkampioen. Misschien staat Manchester City er goed voor of is Liverpool de laatste tijd juiste lekker bezig. Hoe vroeger in het seizoen u het aandurft om een gokje te wagen, hoe meer winst het landskampioenschap u oplevert. Al loopt u met een vroege weddenschap wel het risico dat u de verkeerde titelwinnaar aanwijst. Er zijn nu eenmaal veel kanshebbers in de Premier League.

Er kan maar één elftal de titel winnen. Gelukkig hoeven andere topclubs niet te treuren. Want natuurlijk zijn er via de Premier League ook een aantal tickets te verdienen voor Europees voetbal. Als een van de topcompetities uit Europa heeft de Premier League recht op vier plekken in de Champions League. Voorrondes zijn niet nodig, want de Engelse clubs plaatsen zich rechtstreeks voor de groepsfase. Er valt dus heel wat te winnen voor teams die in de top van de competitie meedraaien. Zelfs de nummer vijf van de competitie mag nog steeds Europa in. Alleen wacht er geen plekje in de Champions League, maar in de Europa League. De nummers zes en zeven kunnen ook zomaar geluk hebben. De twee andere plekken voor de Europa League gaan naar de winnaars van de FA Cup en League Cup. Gaat de winst in deze bekertoernooien naar een club uit de top vijf van de Premier League, dan schuiven de Europese tickets vanzelf door naar de nummer zes en misschien zelfs zeven van de ranglijst. Bij de Premier League zijn er dus geen play-offs nodig om te bepalen welke clubs Europa ingaan. Plaatsing voor de Champions League of Europa League is (behalve landstitel) de belangrijkste prijs die via de competitie te winnen is. Bij veel bookmakers kunt u daarom inzetten op de clubs die de top vier halen in de Premier League. Kijkt u liever niet naar het eind van het seizoen? Ga dan voor de vele weddenschappen die tijdens de wekelijkse competitiewedstrijden online staan.

Er is heel veel Engels voetbal om op te wedden

In het voetbal wordt gewerkt met verschillende divisies. Zo kennen we in ons eigen land de Eerste Klasse A (Jupiler Pro League) en Eerste Klasse B (Proximus League), waarna het systeem overgaat in amateurdivisies. Het Engelse voetbalsysteem zit wat ingewikkelder in elkaar. Het heeft zelfs een eigen naam gekregen: de Engelse voetbalpiramide.

De Premier League staat sinds begin jaren 90 aan de top van de Engelse voetbalpiramide. Daaronder zit de Football League Championship, vaak kortweg The Championship genoemd. De Football League kent nog meer divisies, tegenwoordig de Football League One en Football League two geheten. Via de drie divisies in de National League komen we uiteindelijk uit bij de vele regionale divisies. Engelse clubs kunnen seizoen na seizoen omhoog klimmen op de voetbalpiramide. Hierdoor is het voor de echte fans van Engels voetbal erg interessant om meerdere competities te volgen, en dus niet alleen de Premier League. Gelukkig is er bij de bookmakers ook veel aandacht voor het Engelse voetbal. Er zijn genoeg gokplatforms te vinden waar kunt wedden op de Premier League, The Championship, de Football League One én de Football League Two. Engeland is niet voor niets de bakermat van het voetbalwedden.

EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN