Kennisbank

Zoekresultaten
Vul hierboven uw zoektermen in

Voorselectie:

Wat zijn halftime/fulltime voetbalweddenschappen?

Details
Geplaatst op: 7 aug 2019
In categorie: Speluitleg
Gelezen: 3134 keer
Dit artikel delen:

De ene voetbalweddenschap is een stuk uitdagender dan de andere. Waar u bij Both Teams to Score gewoon lukraak een gokje kunt wagen, moet u het bij een halftime/fulltime (HT/FT) weddenschap een stuk serieuzer aanpakken. Dit wedtype vraagt om een grondige analyse van de teams. Zetten de spelers vanaf de eerste minuut druk of komen ze meestal pas na rust op stoom? Dit soort informatie is essentieel om een halftime/fulltime weddenschap te kunnen winnen. De bookmaker daagt u namelijk uit om het verloop van de wedstrijd te voorspellen. U geeft door welke club er bij rust voor staat én welke club na 90 minuten voetbal de winst binnensleept. Al is een gelijkspel natuurlijk ook een optie. Dit wedtype is ideaal voor gokkers die eens iets anders willen dan de standaard 1×2 weddenschap. Maar voor u het wedformulier invult, moet u wel goed weten waar u aan begint.

HT/FT: een complexe en uitdagende weddenschap

Bij een halftime/fulltime weddenschap combineert u in feite twee weddenschappen in één. Allereerst moet u zich buigen over de situatie bij rust. U hoeft bij de bookmaker geen exacte ruststand door te geven. Het enige wat u moet doen, is voorspellen welke club met een voorsprong de twee helft ingaat. Halftime/fulltime is dus gewoon een variant op de 1×2 weddenschap, maar wel een heel uitdagende variant. Want er wacht nog een vraag als u er eenmaal uit bent of de thuisclub (1) of de uitclub (2) de eerste helft wint óf dat er sprake is van een gelijke stand (x). En die vraag luidt: hoe is de situatie als de scheidsrechter na 90 minuten voetbal het eindsignaal van de wedstrijd laat klinken?

Het kan natuurlijk zo zijn dat de thuisclub met een voorsprong aan de rust begint en die niet meer weggeeft. Toch is een voorsprong bij rust zeker geen garantie op winst. Met halftime/fulltime kiest u dus voor een behoorlijk complexe weddenschap. Maar laat u niet ontmoedigen! Er zijn namelijk heel wat gokkers die hoge bedragen hebben gewonnen met deze weddenschap.

Zo werkt de HT/FT weddenschap in de praktijk

Als u de statistieken en het actuele voetbalnieuws bij de hand heeft, kunt u veel wedstrijden prima voorspellen. Vaak zijn er toch wel niveauverschillen tussen de clubs waardoor er een favoriet uitrolt. Of wat te denken van het thuisvoordeel? Wanneer elftallen echt aan elkaar gewaagd zijn, dan is dat thuisvoordeel vaak doorslaggevend. Al komt u er tijdens het bestuderen van de statistieken misschien wel achter dat de clubs elkaar bij de laatste onderlinge wedstrijden meestal in balans hielden. Het is heel logisch om dan in te zetten op een gelijkspel. Een voetbalwedstrijd kan natuurlijk altijd voor een verrassende uitslag zorgen. Maar in het gemiddelde competitieweekend zullen de meeste uitkomsten u niet verbazen. De weg ernaartoe kan wel weer verrassend zijn.

Stel u wilt wedden op de wedstrijd tussen Anderlecht en KV Mechelen. Gezien de statistieken moet Anderlecht het duel kunnen winnen. Bij een halftime/fulltime weddenschap is die wetenschap niet voldoende. Want een wedstrijd kan wel in een 1-0, 2-0 of 2-1 eindigen, maar dat zegt niets over het verloop van de afgelopen 90 minuten. Mechelen kan zomaar onverwacht op voorsprong komen. De teams gaan met een 0-1 stand de rust in en daarna is het aan Anderlecht om zich te bewijzen. Die twee benodigde doelpunten komen er en de club sleept (geheel volgens verwachting) de drie punten binnen. Nu maar hopen dat u op het wedformulier had ingevuld dat Mechelen bij rust voor zou staan. Heeft u alleen het eindresultaat goed, dan gaat de halfime/fulltime weddenschap toch echt verloren.

Welk van de negen opties geeft u door aan de bookmaker?

Een halftime/fulltime weddenschap lijkt in de basis sterk op een 1×2 weddenschap. Alleen heeft u nu veel meer opties om uit te kiezen. Bij een 1×2 weddenschap maakt u keuze uit drie mogelijke uitkomsten. Een halftime/fulltime weddenschap biedt maar liefst negen opties:

Drie opties met de thuisclub als winnaar

U wilt wedden op een wedstrijd waarbij u hoge verwachtingen heeft van de thuisclub. De einduitslag is voor u duidelijk; onder toezicht van het eigen publiek gaat de er met de winst vandoor. Dit laat nog drie mogelijkheden over om in te vullen op uw wedformulier. Kiest u voor 1/1 dan gelooft u dat de thuisploeg bij rust al een voorsprong heeft. Het maakt niet uit of dit een ruime voorsprong is of dat het net 1-0 is geworden. Het gaat er alleen om dát die voorsprong er is. Met een X/1 op uw wedbriefje heeft u wat minder vertrouwen in een glorieuze start voor de thuisploeg. Misschien wordt er gescoord en misschien ook niet. Bij rust is het in ieder geval gelijkspel. Gaat u voor 2/1? In dat geval gelooft u dat de club terug weet te komen van een achterstand. En dat is met het juichende thuispubliek absoluut mogelijk.

Drie opties met de bezoekende ploeg als winnaar

Er bestaat zoiets als een thuisvoordeel, maar dit is zeker niet heilig. Als een bezoekende ploeg kwalitatief gewoon beter is, dan is het heel verstandig om in te zetten op een overwinning. Ook hier zijn er weer drie mogelijke manieren waarop de wedstrijd verloopt. De club weet wellicht vanaf de eerste minuut te domineren. Een doelpunt hangt in de lucht en inderdaad… binnen 45 minuten is die voorsprong binnen. Als de tegenstander voor rust niet meer langszij komt, dan wint u als er 2/2 op uw wedbriefje staat. Niet alle elftallen gaan zo voortvarend van start. De eerste helft is soms een periode van aftasten en vooral zorgen dat er geen wordt opgelopen. Gaan beide clubs met deze instelling het veld op? Grote kans dat bij rust nog 0-0 is. Als u X/2 doorgeeft aan de bookmaker, kunt u de weddenschap zomaar winnen. Vergeet ook hier niet dat een wedstrijd snel om kan slaan. De thuisclub scoort misschien snel en weet die voorsprong de hele eerste helft vast te houden. Met 1/2 geeft u aan die voorsprong voor de thuisploeg uiteindelijk wordt omgezet in verlies.

Drie opties bij een wedstrijd die (volgens u) eindigt in gelijkspel

Wanneer twee clubs aan elkaar gewaagd zijn, lijkt gelijkspel een reële mogelijkheid. Maar zelfs dan is de vraag: hoe ziet het verloop van de wedstrijd eruit? Gelooft u in een inspiratieloos 0-0, dan zet u ongetwijfeld in op X/X. Niemand scoort, dus op beide meetmomenten is er een gelijke stand. Toch betekent een gelijke eindstand niet automatisch dat de wedstrijd doelpuntloos blijft. Er zijn genoeg clubs die in de eerste helft op voorsprong komen, maar die de winst niet weten te verzilveren. De opties zijn duidelijk. Met een 1/X gelooft u dat de thuisclub met minimaal één doelpunt de rust ingaat. Met 2/X verwacht u dat de uitploeg beter van start gaat in de wedstrijd. Ze worden beide niet volledig beloond, want binnen 90 minuten is de stand gelijkgetrokken.

Toon lef en profiteer van hoge odds

Met een halftime/fulltime weddenschap behoort u tot de gokkers die lef durven tonen. U neemt immers risico door twee weddenschappen tegelijk aan te gaan. Beide voorspellingen moeten goed zijn, anders gaat u inzet verloren. Dit extra risico wordt natuurlijk gecompenseerd door hoge quoteringen. Kijk dus niet gek op als u tien of zelfs 20 keer uw inzet terugkrijgt. Er zitten wel verschillen tussen de negen wedopties. Een X/1 of 1/1 levert bijvoorbeeld minder op dan wanneer u denkt dat de wedstrijd helemaal gaat kantelen. U moet heel veel research doen om met enig vertrouwen de optie 1/2 of 2/1 door te geven aan de bookmaker. Daarnaast vergt deze halftime/fulltime weddenschap vooral heel veel lef. Want het is nu eenmaal lastig te voorspellen dat een club eerst op voorsprong komt en de wedstrijd dan alsnog uit handen geeft. Die hoge quoteringen maken gelukkig heel veel goed.

Hoe bereidt u zo’n halftime/fulltime weddenschap voor?

Het lijkt een kwestie van geluk als u de halftime/fulltime weddenschap wint. Maar u kunt wel zeker iets doen om de winkansen te verhogen. Het belangrijkste is dat u zich verdiept in de manier waarop clubs een wedstrijd aanpakken. Gaan ze direct vol in de aanval of heeft u te maken met een elftal dat wat afwachtender te werk gaat? Voor spelers die vol overgave van start gaan, is een wedstrijd van 90 minuten behoorlijk lang. De vermoeidheid slaat toe in de twee helft en het is niet ondenkbaar dat ze fouten gaan maken. Die mooie voorsprong kan dus gemakkelijk verdwijnen. Ook het belang van de wedstrijd speelt een rol. Tegen het eind van het seizoen heeft Bayern München misschien genoeg aan een gelijkspel om de landstitel binnen te halen. In de eerste helft doet het elftal er alles aan om het kampioenschap veilig te stellen waardoor het bij rust al 2-0 kan zijn. Op dat moment zal Bayern de teugels ongetwijfeld laten vieren. Een gelijkspel is immers genoeg. U kunt er dus op gokken dat de tegenstander nog scoort en dat de combinatie 1/X dit keer de winnende combinatie is.

Let op: de halftime/fulltime weddenschap vereist enige ervaring met het wedden op voetbal. Bent u een beginnend gokker, sla deze weddenschap dan nog even over. U heeft echt wat meer routine nodig om een halftime/fulltime weddenschap tot een succes te maken.

EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN