Kennisbank

Zoekresultaten
Vul hierboven uw zoektermen in

Voorselectie:

Wat zijn Both Teams to Score (BTTS) weddenschappen?

Details
Geplaatst op: 7 aug 2018
In categorie: Speluitleg
Gelezen: 7619 keer
Dit artikel delen:

Een voetbalmatch kan alle kanten op. De ene keer kijkt u naar een heus doelpuntenfestijn, en de andere keer eindigt de wedstrijd in een saai 0-0. Met een Both Teams to Score weddenschap wordt elke wedstrijd gelukkig direct spannend. U hoeft bij deze weddenschap geen winnaar te voorspellen. Het aantal doelpunten is al helemaal niet van belang. Het enige dat u zich af moet vragen is: weten beide clubs in de reguliere speeltijd te scoren of niet? Deze weddenschap is zeer geschikt voor beginnende gokkers, maar ook voor gokkers die een aanvulling zoeken voor hun combi bet.

Twee wedopties om uit te kiezen

Er zijn voetbalweddenschappen die veel verschillende mogelijkheden bieden. Kijk maar eens naar de over/under weddenschap. U kunt inzetten op ‘meer dan 2.5 doelpunten’, maar als u écht gelooft in het scoringsvermogen van de clubs dan zet u misschien wel op ‘meer dan 3.5, 4.5 of zelfs 5.5 doelpunten’. Het kost bij dit soort weddenschappen heel wat denkwerk om tot de perfecte voorspelling te komen. De Both Teams to Score weddenschap is wat dat betreft een stuk eenvoudiger. Er zijn maar twee antwoorden mogelijk:

  • Ja, beide clubs weten in de 90 minuten speeltijd te scoren
  • Nee, minimaal één van de clubs blijft doelpuntenloos

Bij BTTS maakt het niet uit welke club scoort en hoeveel keer de bal het doel raakt. Ook is het niet interessant of de wedstrijd in een 0-0 eindigt of dat een doelpunt in de 85e minuut alsnog een winnaar oplevert. Zolang niet beide clubs weten te scoren, is een ‘nee’ gewoon goed voor de winst. Zo simpel is het.

BTTS: een eenvoudige, maar spannende weddenschap

De kracht van een Both Teams to Score weddenschap zit hem in de eenvoud. Iedereen kan succesvol zijn met deze weddenschap, zelfs als u maar weinig ervaring heeft met het wedden op voetbal. Ondanks de een eenvoud levert deze weddenschap niets in aan spanning. Sterker nog: met een BTTS zijn wedstrijden vaak tot het laatst boeiend om te volgen. Stel u wedt op een duel tussen Juventus en Fiorentina en de club uit Turijn breidt de voorsprong in de 75e minuut uit met 3-0. Een overwinning voor Fiorentina zit dan echt niet meer in. Maar dat wil niet zeggen dat de Florentijnen niet meer kunnen scoren. Juventus heeft zijn plicht gedaan en zal wat minder fanatiek richting doel gaan. Een mooie kans dus voor Fiorentina om toch nog één doelpunt te maken. Gaat het ze lukken of niet? Zeker weten dat dat laatste kwartier veel spanning oplevert als u heeft ingezet op een Both Teams to Score weddenschap.

Een theoretische winkans van 50%

Naast spanning is er nóg een reden om voor BTTS te kiezen. Deze reden mag duidelijk zijn, want het is u vast niet ontgaan dat Both Teams to Score een hoge winkans oplevert. Er zijn maar twee uitkomsten mogelijk, dus een simpele rekensom leert dat u 50% kans heeft om te winnen.

U kunt gewoon gaan gokken en hopen dat uw ‘ja’ of ‘nee’ de juiste voorspelling blijkt. Wilt u iets meer zekerheid dat u de beste optie selecteert? Verdiep vooraf dan goed in de wedstrijd zodat die theoretische winkans van 50% vanzelf omhoog gaat.

Wanneer kiest u ‘ja’ en wanneer ‘nee’?

Geluk hoeft zeker geen grote rol te spelen bij een Both Teams to Score weddenschap. Het is vooraf redelijk goed te voorspellen of beide clubs gaan scoren of niet. Er zijn een aantal factoren waar u op moet letten.

Wanneer u de voetbalstatistieken bekijkt, is het gemiddelde aantal doelpunten per club een handige aanwijzing. Zo ontdekt u vanzelf welke clubs vaak scoren en welke wat minder fanatiek richting doel gaan. Ploegen die graag aanvallend spelen en vanaf de eerste minuut vol voor een wedstrijd gaan, komen hoogstwaarschijnlijk een keer tot scoren. Als er twee aanvallende clubs tegenover elkaar staan, dan is ‘ja’ een logische keuze bij Both Teams to Score. Voor u het weet, staat het 1-0. En die 1-0 wordt weer 2-0, 2-1 en misschien zelfs 2-2 of 3-1. Er zijn natuurlijk ook genoeg voetbalclubs die het van hun verdediging moeten hebben. Het belangrijkste doel van de spelers is om de tegenstanders te weerhouden van een doelpunt. Het opkrikken van het eigen doelsaldo komt op de tweede plaats. Van dit soort teams hoeft u in ieder geval geen doelpuntenfestijn te verwachten. Er is zelfs een grote kans dat er niet gescoord wordt, zeker niet door beide clubs. Vergeet ook niet u in om de laatste onderlinge duels te verdiepen. Misschien ontdekt u dan wel dat Schalke 04 altijd lastig tot scoren komt tegen de volgende tegenstander uit de Bundesliga. Gebruik die informatie voor uw weddenschap en de kans op succes neemt toe.

De juiste voetbalcompetities voor een BTTS weddenschap

Both Teams to Score hoort bij het standaard aanbod van een bookmaker. Bij bijna elke competitiewedstrijd komt u deze optie tegen. Voor liefhebbers van Both Teams to Score zijn er dus genoeg wedstrijden om uit te kiezen. Alleen bij de kleine competities uit bijvoorbeeld Azië of het Midden-Oosten heeft u misschien pech en moet u op zoek naar een ander wedtype.

Wie het voetbal uit de nationale competities een beetje volgt, weet dat er verschillen zijn in speelstijl. De ene voetbalcompetitie is toch wat aanvallender dan de andere. Kiest u regelmatig voor een Both Teams to Score weddenschap, maak dan eens een rondje langs de Europese velden en let op het totale aantal doelpunten in een seizoen. Zo ontdekt u vanzelf in welke competities het meest gescoord wordt. De Bundesliga was in seizoen 2018/2019 bijvoorbeeld goed voor 973 doelpunten in 308 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 3,15. In hetzelfde seizoen werd er in Spanje 983 keer gescoord in 380 wedstrijden. Dit komt uit op een gemiddelde van 2,58 goals per match. Het verschil is niet elk seizoen zo groot, maar feit is wel dat de Duitse clubs vaak een hoger gemiddelde hebben dan de Spaanse en Italiaanse. Dit soort informatie helpt u om op zoek te gaan naar de juiste competitie voor een Both Teams to Score weddenschap. Wat onderzoek doen kan dus zeker geen kwaad.

Denk goed na over de strijdlust van de teams

Bij elke voetbalwedstrijd die u kijkt, hoopt u dat spelers zich vol overgave in de wedstrijd storten. Op het veld wilt u mooie een-op-een duels zien, slimme passes en misschien gaat er zelfs een gejuich op in het stadion omdat de verdediging van de tegenpartij wordt uitgespeeld met een fraaie hakbal. Maar helaas is niet elke wedstrijd zo spectaculair. Bij een Both Teams to Score weddenschap is het verstandig om u te verdiepen in het belang van de wedstrijd. Aan het einde van een seizoen komt het regelmatig voor dat beide teams tevreden zijn een gelijkspel. De ene club haalt hiermee de landstitel binnen, terwijl het andere team met een 0-0 eindstand gewoon Europa in mag. De kans is groot dat beide ploegen vooral inzetten op de verdediging en niet zozeer op de aanval. Hoe reëel is het dan dat beide elftallen toch gaan scoren?

Het belang dat een club aan de wedstrijd hecht, is mede bepalend voor de uitslag. Want wat te denken van de underdog die voor eigen publiek speelt? De kwaliteiten zijn misschien minder, maar de wil om te winnen is des te groter als er een topclub op bezoek komt. Fans zien nu eenmaal graag dat ‘hun club’ wint van bijvoorbeeld Club Brugge, Real Madrid of Manchester City. De underdog gaat alles op alles zetten om de eigen fans te laten juichen. Winnen lukt misschien niet, maar het moet toch lukken om minstens één keer te scoren. Strijdlust kan een elftal nu eenmaal veel brengen.

Volop mogelijkheden om uzelf uit te dagen (en de odds te verhogen!)

Bij Both Teams to Score heeft u in principe 50% kans om de weddenschap te winnen. Zelfs als u gewoon blind een gokje waagt, is er een reële mogelijkheid dat u de weddenschap wint. Dat klinkt interessant, maar het resulteert wel in wat lagere quoteringen. BTTS levert doorgaans minder op dan een 1×2 weddenschap. Het verschil met een correcte score weddenschap loopt al helemaal flink op. Toch zijn er manieren om de quoteringen wat te verhogen. Zo is Both Teams to Score bijvoorbeeld een perfecte aanvulling bij een combi bet. Voor deze gecombineerde weddenschappen gebruikt u het liefst wedopties met een wat lager risico. U neemt immers al genoeg risico doordat alle voorspellingen uit de combi bet goed moeten zijn.

Heeft u geen zin om zelf een combi bet samen te stellen? Bookmaker bieden Both Teams to Score vaak standaard aan in combinatie met een over/under weddenschap. Ook kunt u denken aan een Both Teams to Score in beide helften of met uitsluiting van een gelijkspel. Dit is extra uitdagend en levert automatisch hogere quoteringen op. Met een Both Teams to Score weddenschap kunt u dus veel meer kanten op dan u in eerste instantie denkt. U kunt het zo moeilijk of makkelijk maken als u zelf wilt. En dat betekent maar één ding: Both Teams to Score is geschikt voor iedereen die graag wil wedden op voetbal!

EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN