Kennisbank

Zoekresultaten
Vul hierboven uw zoektermen in

Voorselectie:

Wat betekent Draw No Bet weddenschap?

Details
Geplaatst op: 8 aug 2019
In categorie: Speluitleg
Gelezen: 2955 keer
Dit artikel delen:

Elke voetbalweddenschap heeft twee mogelijke uitkomsten. Uw voorspelling komt uit en de bookmaker stort een mooi winstbedrag in uw account óf u verliest de weddenschap en de inzet gaat verloren. Toch is het niet altijd zo zwart-wit als we nu schetsen. Bij een Draw No Bet weddenschap is er namelijk nog een derde optie. Want als de wedstrijd in een gelijkspel eindigt, dan krijgt u de inzet teruggestort in uw account. U maakt geen winst, maar u verliest ook niets. Zo op het eerste oog lijkt deze uitkomst misschien wat onbevredigend. U kiest immers voor een weddenschap en daar hoort het risico van verlies bij. Maar u kunt Draw No Bet ook zien als een extra zekerheidje dat u inbouwt. Waarom zou u meer willen verliezen dan echt nodig is? Het teruggestorte geld van een Draw No Bet kunt u gewoon weer gebruiken voor een volgende weddenschap. Hopelijk levert die wedstrijd wél winst op.

Een vereenvoudigde versie van de 1×2 weddenschap

Draw No Bet is een vereenvoudigde variant van de populaire 1×2 weddenschap. Bij beide kunt u inzetten op een overwinning voor de thuisclub of de bezoekende ploeg. De exacte eindscore is niet van belang. Ook is het niet interessant of een elftal de tegenstander van het veld veegt of dat het om een krappe overwinning gaat. De bookmaker wil alleen maar weten welk van de clubs wint.

Als liefhebber van het voetbal weet u het: na 90 minuten strijd is er lang niet altijd een winnaar. In de reguliere competitie van de Jupiler Pro League was ongeveer een kwart van de wedstrijden goed voor een gelijkspel. Het is dus een reële optie dat een match in 0-0, 1-1- of 2-2 eindigt. Toch is een gelijkspel vooraf erg lastig te voorspellen. Vooral bij ploegen die qua niveau dicht bij elkaar liggen, kan de wedstrijd zomaar eindigen met een gelijke stand op het scorebord. Met een 1×2 weddenschap kan zo’n gelijkspel gemakkelijk tot een verloren inzet leiden. Met een Draw No Bet hoeft u daarentegen nooit rekening te houden met deze optie. U zet geld in op een overwinning voor club A of club B en hopelijk komt die voorspelling uit. Een gelijkspel zorgt ervoor dat de bookmaker de weddenschap ongedaan maakt en de inzet teruggeeft. Dat is toch een geruststelling als die mooie 1-0 voorsprong in de laatste minuten nog wordt weggegeven.

U verliest nooit meer een weddenschap door een saai 0-0

Bij een 1×2 weddenschap zijn er drie opties. Van die drie opties is de gelijkspel veruit het minst populair. Veel gokkers wijzen liever een winnaar aan. Zo kunnen ze hun favoriete club van dat moment vol overgave toejuichen, zeker als de weg naar het doel is ingezet. Als u de statistieken van de wedstrijden bekijkt, ontdekt u ook altijd dat één van de clubs (licht) in het voordeel is. Logisch dus dat u liever uw voorkeur uitspreekt als u gaat wedden op voetbal. Daar komt bij dat een gelijkspel vaak toch een kleine teleurstelling is. Dat geldt voor fans (als een gelijkspel mogelijk is, had een overwinning er misschien ook wel ingezeten) én voor de clubs zelf (dat ene punt voor de competitie hadden er ook drie kunnen zijn). Met een Draw No Bet sluit u een teleurstellend gelijkspel helemaal uit. U kunt zich volledig richten op de vraag welk van de twee clubs de meeste kans heeft om te winnen. Die inspiratieloze wedstrijden die in een saai 0-0 eindigen? Ze zijn in ieder geval niet meer verantwoordelijk voor een verloren weddenschap.

Speel op veilig en beperk de kans dat u verliest

Wie kiest voor een Draw No Bet, kiest voor een weddenschap met hoge winkansen. Of beter gezegd: de kans dat u de weddenschap verliest, is bij Draw No Bet een stuk kleiner dan bij veel andere wedopties. Stel u wilt gaan wedden op de Spaanse kraker tussen FC Barcelona en Real Madrid. Deze wedstrijd staat altijd garant voor vuurwerk en de uitslag is zeer onvoorspelbaar. Winst voor Barcelona, voor Real of toch een gelijkspel? Het kan vaak alle kanten op. Op zo’n moment is het prettig om uzelf tegen verlies te beschermen en te kiezen voor een Draw No Bet.

Bij een gewone 1×2 weddenschap is er theoretisch gezien 66% kans dat u uw inzet verliest. Dat percentage ligt bij een Draw No Bet aanzienlijk lager. U raakt uw inzet alleen kwijt als de tegenpartij de winst binnensleept. Bij de weddenschap zijn er twee opties om uit te kiezen, maar een voetbalwedstrijd heeft nog steeds drie mogelijke uitkomsten. Dat verandert niet door het type weddenschap. U hoeft geen rekenwonder te zijn om te begrijpen dat er slechts 33% kans is dat u het ingezette geld verliest. Dit betekent natuurlijk niet dat die overige 67% de winkans vertegenwoordigt. Met een Draw No Bet is er gewoon 33% kans dat u winst maakt, net als met een 1×2 weddenschap. U kiest er met een Draw No Bet dus echt voor om u in te dekken tegen een mogelijk verlies. Maar dat kan soms heel verstandig zijn.

Minder risico, maar ook lagere quoteringen

Met een Draw No Bet loopt u aanzienlijk minder risico dan met zijn grote broer, de 1×2 weddenschap. Dit verlaagde risico heeft natuurlijk een keerzijde. Kijk maar naar de quoteringen. Bij een wedstrijd tussen Anderlecht en KV Mechelen (Jupiler Pro League seizoen 2019/2020) zijn de quoteringen bij een 1×2 weddenschap als volgt: 1.83 bij winst voor Anderlecht en 4.05 bij winst voor het bezoekende Mechelen. Kiest u bij dezelfde wedstrijd voor een Draw No Bet weddenschap? In dat geval is een overwinning voor de club uit Anderlecht goed voor odds van 1.35. Voor KV Mechelen staat het getal op 3.05. Dat is best een groot verschil, dus denk goed na of Draw No Bet de beste optie is voor de wedstrijd waar u op wilt wedden. Gelukkig zijn er wel een aantal manieren waarop u kunt toetsen of deze wedoptie een slimme keuze is voor de voetbalmatch die u in gedachten heeft.

Op zoek naar de perfecte wedstrijd voor Draw No Bet

U wilt gaan wedden op een mooie match uit de Eerste Klasse A, de Bundesliga of de Premier League. U begint dan natuurlijk met het bekijken van de statistieken. Veel gokkers zijn geneigd om zich alleen te focussen op de mogelijke winkansen. Een gelijkspel wordt gemakkelijk vergeten. En dat terwijl veel voetbalwedstrijden toch zo eindigen. Bent u zo’n gokker die vaak een weddenschap verliest, simpelweg omdat u een gelijkspel snel over het hoofd ziet? Kies dan gewoon eens voor een Draw No Bet.

De wedopties is daarnaast erg handig als u uit de statistieken geen duidelijke winnaar kunt afleiden. De clubs hebben een verleden waarin de onderlinge wedstrijden vaak in een 0-0 of een krap 1-1 eindigen. Gelijkspel is dus een reële optie, al vindt u het toch leuker om één club aan te kunnen moedigen. Met een Draw No Bet dekt u zich in tegen verlies, terwijl u gewoon uw voorkeur kunt uitspreken.

Bij een live weddenschap kan Draw No Bet net zo’n verstandige optie zijn, zeker als u gaat voor een wedstrijd met een duidelijke favoriet. Dit soort duels verlopen niet altijd zo eenvoudig als vooraf gedacht. Iedereen verwacht dat de club in de favorietenrol wel even over de tegenstander heen walst. Maar wat als dat niet gebeurt en er na een uur spelen nog een 0-0 op het bord staat? Een Draw No Bet is dan een erg handige optie. Misschien weet de topspits toch te scoren en sleept de club gewoon (zoals verwacht) de overwinning binnen. Als dat niet gebeurt, bent u in ieder geval voorbereid.

Tot slot: laat u ook eens leiden door de quoteringen van een 1×2 weddenschap. Als deze voor de underdog op ongeveer 4.00 à 5.00 staan, dan gelooft u er misschien in dat de club de wedstrijd kan winnen. Het verschil is volgens de bookmakers immers niet enorm groot. Durft u de gok niet te nemen, dan is Draw No Bet een mooie tussenoplossing. U zet in op de underdog, maar u sluit de kans op een gelijkspel niet uit.

Verhoog de odds met een combi bet

Een Draw No Bet weddenschap is een redelijk veilige keuze. Ideaal dus voor voetbalwedders die net hun eerste stappen in de gokwereld zetten. Toch hoeft u echt geen beginnende gokker te zijn om dit wedtype te kunnen waarderen. Want zoals we hierboven gezien hebben, lenen sommige wedstrijden zich perfect voor een Draw No Bet. Baalt u stiekem toch van die lagere quoteringen, gebruik deze weddenschap dan als onderdeel van een combi bet. Bij zo’n gecombineerde weddenschap bundelt u meerdere voorspellingen samen. Elke voorspelling moet uitkomen om de weddenschap te winnen. En dat betekent natuurlijk maar één ding: de weddenschappen die u toevoegt, moeten redelijk veilig zijn. Met een Draw No Bet neemt u minder risico dan met sommige andere wedopties.

Het mooie is dat het potentiële winstbedrag ook meteen omhoog schieten als u de Draw No Bet gebruikt voor een combi bet. De quoteringen van alle toegevoegde weddenschappen worden namelijk met elkaar vermenigvuldigd. Opeens merkt u niets meer van die lagere winst, maar profiteert u vooral van het lagere risico. Want als u een Draw No Bet in een gecombineerde bet verliest, dan schrapt de bookmaker deze weddenschap gewoon uit de lijst. De overige weddenschappen blijven staan, dus er is niets verloren.

EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN