Kennisbank

Zoekresultaten
Vul hierboven uw zoektermen in

Voorselectie:

Uitleg over Trixie weddenschappen

Details
Geplaatst op: 1 apr 2020
In categorie: Speluitleg
Gelezen: 3307 keer
Dit artikel delen:

De Trixie weddenschap komt u misschien niet heel bekend voor. Maar van systeemweddenschappen heeft u ongetwijfeld wel gehoord. De Trixie is een van de vele opties waar u uit kunt kiezen wanneer u gaat voor een systeemweddenschap. Met slechts drie voorspellingen op uw wedbriefje, waarvan u er twee goed moet hebben, behoort de Trixie tot de eenvoudigste systemen van het voetbalwedden. Dat biedt natuurlijk mogelijkheden voor iedereen die nog maar weinig ervaring heeft met system bets! Toch moet u geen Trixie weddenschappen aangaan voordat u exact weet hoe het systeem werkt en waar u allemaal aan moet denken. Alleen dan heeft u een goede kans om daadwerkelijk geld over te houden aan uw Trixie weddenschap.

De Trixie als onderdeel van de systeemweddenschappen

Voordat u zich bezig gaat houden met de Trixie weddenschap, is het eerst tijd om kort in de wereld van de systeemweddenschappen te duiken. Bookmakers bieden weddenschappen in drie categorieën aan: enkelvoudige weddenschappen, gecombineerde weddenschappen en systeemweddenschappen. Bij een enkelvoudige weddenschap of single bet staan alle voorspellingen los van elkaar. Als u bij de wedstrijd tussen Club Brugge en Anderlecht de verkeerde winnaar aanwijst, zegt dat helemaal niets over die andere weddenschap die u nog open heeft staan. De Italiaanse derby tussen Juventus en Torino kan u alsnog de winst opleveren. Dat is bij een gecombineerde weddenschap wel anders. Voor een combi bet koppelt u meerdere voorspellingen aan elkaar, en dat wordt beloond met een vermenigvuldiging van de quoteringen. Het lastige is wel dat alle voorspellingen uit de combinatie correct moeten zijn, anders verliest u de volledige inzet.

De systeemweddenschap zit eigenlijk tussen de enkelvoudige en gecombineerde weddenschap in. Ook hier koppelt u meerdere voorspellingen aan elkaar, wat u vervolgens verhoogde quoteringen oplevert. Alleen hoeft u nu niet alle voorspellingen goed te hebben om geld uitgekeerd te krijgen van de bookmaker. Er zit dus een soort veiligheidssysteem ingebouwd waardoor de winkansen groter zijn dan bij een combi bet, al resulteert dit wel in lagere quoteringen. Er zijn talloze systemen om uit te kiezen wanneer u voor een systeemweddenschap gaat, waaronder de Trixie. Deze optie is erg populair onder voetbalwedders die nog maar weinig ervaring hebben met systeemweddenschap. Toch weten ook ervaren gokkers dit systeem te waarderen. 

Deze combinaties leiden tot een winnende Trixie

Voor een Trixie weddenschap moet u op zoek naar drie interessante voetbalmatches. De bookmaker stelt geen eisen aan de competities, wedstrijden en weddenschappen die u toevoegt. U bent dus zelf de bedenker van uw eigen Trixie weddenschap. Misschien bent u wel een groot fan van de Engelse Premier League. In dat geval kunnen de volgende wedstrijden op uw wedcoupon staan:

  • (A) Chelsea versus Manchester City
  • (B) Newcastle versus Aston Villa
  • (C) Tottenham Hotspur versus West Ham United

Bij een Trixie draait het allemaal om winnende combinaties. Aangezien u minstens twee voorspellingen goed moet hebben, moet elke combinatie uit minimaal twee letters bestaan. Want inderdaad, die letters bij de wedstrijden staan er niet voor niets. In het geval van een Trixie weddenschap zijn er vier combinaties die de winst opleveren. Dit zijn AB, AC, BC en ABC. Oftewel: u maakt winst als uw voorspelling bij wedstrijd A én B uitkomt, ongeacht wat er in wedstrijd C gebeurt. Nu is het wel te hopen dat uw combinatie bij de meest winstgevende behoort. Elke combinatie levert namelijk een ander geldbedrag op, afhankelijk van de quoteringen die achter elke weddenschap staan. 

Op zoek naar een kansrijk en winstgevend trio

Elke weddenschap heeft zijn eigen quotering. Dat werkt zo bij single bets, combi bets en ook bij system bets. Daarom is het altijd zaak om u goed voor te bereiden zodat er een kansrijk en tegelijkertijd winstgevend trio op uw wedcoupon staat.

Bij de wedstrijd tussen Chelsea en Manchester City verwacht u misschien dat er meerdere keren gescoord wordt. Minimaal drie doelpunten moet kunnen in deze wedstrijd. Een weddenschap waarbij u inzet op ‘meer dan 2.5 goals’ is dan heel logisch. Deze voorspelling is goed voor een quotering van 2.15. De wedstrijd tussen Newcastle en Aston Villa zorgt wellicht voor wat meer onzekerheid, zeker als blijkt dat de clubs de laatste weken weinig voor elkaar onderdoen. Hierdoor kan de wedstrijd zomaar in een gelijkspel eindigen. Om verlies bij een gelijkspel te voorkomen, kiest u hier voor een Draw No Bet met een quotering van 1.35. U zet in op een overwinning voor Newcastle, maar bij een gelijkspel verliest u in ieder geval niets. Bij de match tussen Tottenham en West Ham durft u wat meer risico te nemen. Na een gedegen voorbereiding heeft u er alle vertrouwen dat er na 90 minuten voetbal een 3-1 op het scorebord staat. Achter die weddenschap staat een quotering van 6.50. Met deze hoge quotering is dit meteen de meest waardevolle voorspelling van de Trixie. Als het inderdaad 3-1 wordt, loopt de winst van de complete Trixie weddenschap meteen flink op. 

Al rekenend op weg naar vier mogelijke quoteringen

Zodra de wedstrijddag is aangebroken, is het afwachten wat er gebeurt. Eindigt de het duel tussen Chelsea en Manchester City in een 1-2? Dat is goed nieuws, want dat betekent dat u alvast een flink eind op weg bent om de Trixie te winnen. Valt de wedstrijd tussen Newcastle en Aston Villa vervolgens ook in uw voordeel uit, dan weet u zeker dat de bookmaker u een bedrag gaat uitbetalen. Toch blijft die laatste voetbalmatch van groot belang. Die laatste wedstrijd draagt namelijk veel bij aan de winst die uiteindelijk wordt uitgekeerd.

Er gaat wat rekenwerk aan vooraf voordat u weet hoeveel een Trixie weddenschap u oplevert. Al heeft u bij het plaatsen van de weddenschap nog steeds geen zekerheid. U weet alleen dat er vier mogelijke winstbedragen zijn, als er tenminste twee of meer voorspelling uitkomen. Om de exacte winst te bepalen, moeten we weer terug naar de vier combinaties. Elke combinatie heeft zijn eigen quotering. Zo komen we bij de drie bovenstaande voetbalweddenschappen uit op de volgende cijfers:

  • Combinatie AB: 2.15 * 1.35 = quotering van 2.90
  • Combinatie AC: 2.15 * 6.50 = quotering van 13.97
  • Combinatie BC: 1.35 * 6.50 = quotering van 8.77
  • Combinatie ABC: 2.15 * 1.35 * 6.50 = quotering van 18.86

Dit rijtje laat al zien dat er een groot verschil zit tussen een Trixie weddenschap waarbij u alleen wedstrijd A en B correct voorspelt én een weddenschap waarbij u ook wedstrijd C u de overwinning bezorgt. Het blijft dus zaak om elke voetbalweddenschap tot in de puntjes voor te bereiden. 

Het is tijd om in te zetten!

Quoteringen bepalen voor een groot deel hoeveel winst u maakt. Maar de inzet is natuurlijk net zo belangrijk. Bij een Trixie heeft u niet de luxe om de inzet naar eigen inzicht over de drie weddenschappen te verdelen, zoals u dat bij een combi bet wel kunt. De Trixie gaat uit van één totale inzet, die gelijkmatig over de vier combinaties wordt verdeeld. Een totaalbedrag van 40 euro komt dus neer op een inzet van 10 euro per weddenschap. Als u met die kennis in uw achterhoofd weer aan het rekenen gaat, komt u er al snel achter hoeveel elke Trixie-combinatie oplevert. Of… levert uw combinatie toch geen winst op? De aanname dat een winnende Trixie automatisch goed is voor een uitbetaling van de bookmaker, klopt helaas niet. U bent hierbij volledig afhankelijk van de quoteringen die uit de verschillende combinaties komen. Zo kan het dus gebeuren dat u twee voorspellingen goed hebt en dat u toch verlies leidt. En dat terwijl u de Trixie op papier gewoon heeft gewonnen.

Met de combinatie AB leidt u meteen al verlies. Een totale quotering van 2.90 en een inzet van 10 euro voor die ene combinatie zijn gezamenlijk goed voor een winstuitkering van 29 euro. De totale inzet van 40 euro zorgt ervoor dat deze Trixie u toch een verlies van 11 euro brengt. Op ons wedbriefje is de wedstrijd tussen Tottenham en West Ham de sleutel tot succes. Alle combinaties waar weddenschap C deel van uitmaakt, zijn wél goed voor winst. Deze winst bedraagt minimaal 47,70 euro en maximaal 148,60 euro. Hieraan ziet u direct hoe belangrijk het is om de weddenschappen zorgvuldig uit te zoeken.

Verhoog uw winkans met behulp van een banker

De beste Trixies zijn die weddenschappen waarbij elke combinatie winstgevend is. Het is soms even puzzelen, zeker omdat u niet alleen maar weddenschappen met hoge quoteringen aan uw lijstje kunt toevoegen. U moet namelijk ook rekening houden met die ene belangrijke regel van de Trixie weddenschap: u wint pas bij twee goede voorspellingen, anders bent u de totale inzet sowieso kwijt.

Om de kans op winst te verhogen, maken veel voetbalwedders gebruik van een zogenaamde banker. Dit is een weddenschap met lage quoteringen, maar daardoor is de kans wel groot dat uw voorspelling uitkomt. Want met die ene weddenschap bent u al goed op weg om aan de minimale eis voor een winnende Trixie te voldoen.

EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN