Kennisbank

Zoekresultaten
Vul hierboven uw zoektermen in

Voorselectie:

Hoe werkt live wedden op voetbal?

Details
Geplaatst op: 9 aug 2019
In categorie: Speluitleg
Gelezen: 2720 keer
Dit artikel delen:

De spelers zijn er klaar voor, de scheidsrechter en zijn assistenten zijn er klaar voor en de fans staan alvast te springen en te juichen. Het stadion is tot de nok gevuld en de sfeer zit er goed in. Kortom: de wedstrijd kan beginnen! Zodra het beginsignaal klinkt zijn alle ogen in het stadion gespannen op het veld gericht. Iedereen hoopt op mooie acties, veel doelpogingen en vooral ook op een spannende wedstrijd. Natuurlijk moet ‘hun club’ daarbij als grote overwinnaar uit de bus komen. 90 minuten lang staat alles in het teken van één bal en twee elftallen. En in die 90 minuten kan er veel gebeuren. De thuisclub die vanaf het eerste moment domineert, kan na rust zomaar als een heel ander elftal op het veld staan. De magie lijkt weg en de tegenstanders krijgen opeens kans na kans. De wedstrijd ligt weer helemaal open; beide clubs kunnen de wedstrijd nog winnen. Of komt er aan het einde toch een gelijke stand op het scorebord te staan? De spanning is groot in het stadion, en ook bij de gokkers loopt de spanning steeds verder op. Vooral gokkers die kiezen voor een live weddenschap zitten op het puntje van hun stoel. Ze hebben namelijk de kans om rechtstreeks in te spelen op wat er op het veld gebeurt. Dat klinkt makkelijker dan het is. Want wie écht winst wil maken, moet lef tonen en soms ook geduld hebben. Heeft u alle kwaliteiten in huis om het live wedden op voetbal tot een succes te maken?

Zo werkt live wedden op voetbalwedstrijden

De populariteit van live wedden is ongekend groot geworden. Steeds meer gokkers die gokken op voetbal wisselen hun pre-match weddenschappen regelmatig af met een live bet. Logisch ook, want live wedden brengt extra veel spanning met zich mee.

Bij een live weddenschap mag u inzetten terwijl de wedstrijd bezig. U bepaalt zelf het moment waarop u uw weddenschap doorgeeft. In principe maakt het dus niet uit of in de 10e minuut inzet of dat u het wedbriefje pas in de 85e minuut invult. Al moet u dit moment wel zorgvuldig afwegen. Maar daar komen we later nog op terug! Met een live weddenschap kunt u in alle rust afwachten hoe beide clubs van start gaan. Als Standard in het eerste kwartier al een doelpunt maakt, geeft dat misschien genoeg vertrouwen om te wedden op een overwinning voor de club uit Luik.

U kunt natuurlijk ook wachten met uw weddenschap tot in de tweede helft. De wedstrijd kan namelijk snel omslaan als een speler bijvoorbeeld met een blessure of rode kaart het veld af moet. Hoe langer u wacht met de weddenschap, hoe beter u zich een beeld kunt vormen van het verloop van de wedstrijd. Daar zit wel een nadeel aan. Bookmakers mogen de quoteringen gewoon aanpassen terwijl de wedstrijd bezig is, en dat doen ze ook volop. Wie de live quoteringen van een wedstrijd op zijn scherm heeft, ziet dat er voortdurend getallen verspringen. Soms worden ze verhoogd, soms verlaagd. Het is maar net hoe de situatie op het veld is.

Real time uw strategie bepalen

Bij sommige voetbalmatches is het lastig om vooraf al een goede inschatting te maken. De clubs zijn aan elkaar gewaagd, dus het duel kan alle kanten op. Met een live weddenschap kunt u in alle rust even kijken hoe de clubs van start gaat. U vertrouwt niet zozeer op de statistieken, maar vooral op wat er live op het veld gebeurt. En daar zitten soms grote verschillen tussen. Zelfs wedstrijden waarbij er op papier een duidelijke favoriet is, kunnen een verrassend verloop hebben. Club Brugge, Genk, Anderlecht: ze hebben allemaal weleens verloren van een team uit de onderste regionen van de Jupiler Pro League. Met een pre-match weddenschap bent u uw inzet hoogstwaarschijnlijk kwijt. Maar met een live weddenschap komt u er op tijd achter dat die grote favoriet maar niet lekker in de wedstrijd komt en mogelijk gaat verliezen. Statistieken zeggen niet alles, een live voetbalwedstrijd wel.

Live wedden op voetbal betekent dat u real time uw strategie kunt bepalen. En dat moet u slim aanpakken. Het is namelijk niet zo makkelijk om het juiste moment voor de weddenschap te vinden. U wilt geld inzetten als de quoteringen nog interessant genoeg zijn en een mooi winstbedrag opleveren. U moet niet te lang afwachten, maar u moet ook niet té snel inzetten. Want als u te vroeg een oordeel velt, kunt u de weddenschap zomaar verliezen. Bij een live weddenschap moet u dus lef tonen en tegelijkertijd geduld hebben. Als u meer ervaring opdoet, merkt u vanzelf dat het steeds makkelijker wordt om het juiste moment voor de weddenschap te vinden.

Een handige tip: leer om vooruit te denken. Zet een elftal voortdurend druk en gelooft u dat er een doelpunt aan zit te komen? Wacht dan niet totdat er daadwerkelijk gescoord wordt. Zodra dat gebeurt, gaan de quoteringen namelijk flink zakken. Let ook op de vorm waarin de spelers verkeren. Wanneer u merkt dat de verdediging veel onnodige fouten maakt, kan dat een goede reden zijn om in te zetten. De kans groot dat de tegenstander scoort als de verdedigers hun zaken niet op orde hebben. Komt er een wissel aan, kijk dan eens wat de speler in de ploeg kan veranderen. Een extra spits geeft een heel andere dynamiek dan wanneer de coach een defensieve middenvelder inbrengt. Er spelen veel verschillende factoren mee tijdens een voetbalwedstrijd. U moet overal op letten en lef durven tonen bij uw weddenschappen. Aan het eind van de wedstrijd staat er dan hopelijk een mooie beloning op u te wachten.

Wedstrijden volgen via de livestream

Hoe beter u de wedstrijd kunt volgen, hoe makkelijker het is om een inschatting te maken voor uw live weddenschap. U hoeft echt niet in het stadion aanwezig te zijn als u bovenop de wedstrijd wilt zitten. Ook hoeft u niet alle tv-kanalen langs te zappen op zoek naar een zender die het duel misschien uitzendt. Veel bookmakers hebben namelijk zelf een livestream op de website staan. Betfirst doet dit onder de noemer Betfirst TV, Bet777 kiest voor Channel777 en klanten van bookmaker Unibet kunnen de wedstrijden volgen via Unibet TV. U hoeft alleen maar in te loggen en de beelden verschijnen vanzelf op uw scherm. Voor u het weet, zit u live te kijken naar een wedstrijd uit de Turkse Supercup of de Australische FFA Cup. De livestream kunt u altijd en overal bekijken. Want inderdaad, de live beelden zijn ook gewoon beschikbaar op het mobiele platform van de bookmaker.

Via de livestream kunt u de wedstrijd vanaf de eerste minuut goed in de gaten houden. Neem ook echt de tijd om het duel van begin tot eind te volgen. Dit komt uw live weddenschap alleen maar ten goede.

Geen livestream? De bookmaker biedt handige alternatieven!

Er zijn steeds meer bookmakers die een eigen livestream aanbieden. Maar zelfs als u een spelersaccount heeft bij bijvoorbeeld Betfirst of Bet777, is er geen garantie dat u uw favoriete match rechtstreeks kunt zien. Bookmakers maken altijd een kleine selectie van wedstrijden die ze live op de website tonen. Vooral bij minder belangrijke voetbalcompetities en -wedstrijden is er een grote kans dat u die handige live beelden kunt vergeten. Wilt u zeker weten dat u wedt op een wedstrijd die via de livestream te volgen is? Let dan op het tv-icoontje dat achter de voetbalwedstrijden staat.

Bookmakers zijn behoorlijk inventief, dus natuurlijk hebben ze een oplossing bedacht voor de wedstrijden waarvan er geen livestream is. Allereerst zijn er verschillende live statistieken waar u naar kunt kijken. U ziet precies hoeveel corners of doelpogingen er zijn geweest. Daarnaast krijgt u vaak informatie over het percentage balbezit en over het aantal uitgedeelde kaarten. Dit helpt u alvast om een beeld te krijgen van de gespeelde minuten. Maar het blijft niet bij statistieken alleen. Veel bookmakers bieden namelijk ook een grafische weergave van de wedstrijden aan. U ziet precies waar de bal zich in het veld bevindt en wat er op dat moment gebeurt. Een lange pass, een verdedigende actie… u ziet het allemaal gebeuren. Een grafische weergave van de wedstrijd is misschien niet ideaal, maar toch kunt u zich hiermee prima redden als u live gaat wedden op voetbal.

Voor welke live weddenschap kiest u?

Bookmakers hebben de laatste jaren volop ingezet op live weddenschappen. Het resultaat mag er zijn. Er zijn nu veel verschillende live wedstrijden om uit te kiezen en een livestream maakt het wedden alleen maar spannender. Ook het aantal wedopties is inmiddels flink uitgebreid. Kies voor een 1×2 weddenschap of ga voor over/under. Of voorspelt u liever in welke periode het eerstvolgende doelpunt valt? Er zijn zelfs wedstrijden waarbij u kunt aangeven of er in de komende minuut een corner, vrij schop of een inworp komt. Met dit soort snelle weddenschappen brengt u direct spanning in de wedstrijd. Is de minuut voorbij, dan heeft u nog genoeg tijd om een nieuwe weddenschap te plaatsen. Zorg wel dat u zich op één voetbalwedstrijd tegelijk richt. Dit is de enige manier om het maximale uit uw live weddenschappen te halen.

EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN