Kennisbank

Zoekresultaten
Vul hierboven uw zoektermen in

Voorselectie:

Slim gokken op voetbalwedstrijden

Details
Geplaatst op: 25 jan 2016
In categorie: Overige arti...
Gelezen: 1990 keer
Dit artikel delen:

Het belangrijkste bij gokken om geld is om dit verantwoord en veilig te doen. Speel nooit met geld dat nodig is voor andere (vaste) uitgaven. Veilig gokken doet u via wedkantoren die officieel erkend zijn. Voetbalgokken.be werkt alleen samen met gecertificeerde bookmakers. Wees ook alert op welke wedstrijd u speelt: degradatiekandidaten winnen aan het einde van een seizoen namelijk in de regel vaker dan in de rest van het jaar. Ploegen die al kampioen zijn verliezen vaker en zo zijn er nog veel meer aspecten die mede bepalend zijn voor het succes van uw weddenschap.

Winterstop: keerpunt in elke voetbalseizoen

De korte break tussen het eerste en tweede deel van het seizoen levert vaak een totaal nieuw beeld op. Ploegen ervaren de wedstrijden vanaf januari als een nieuwe start. Teams die in de eerste seizoenshelft met zichzelf worstelden, herpakken zichzelf tijdens de winterstop. Anderzijds is de periode na de winterstop ook het moment waarop positieve verrassingen uit de eerste seizoenshelft terugvallen. De winterstop heeft ze namelijk het besef gegeven ‘hoe straf ze bezig zijn’ en daarmee leggen die teams zichzelf te veel druk op.

Inzetten op een team als KV Oostende, één van de grootste verrassingen in de Jupiler Pro League tot nu toe, is dus risicovoller dan spelen op bijvoorbeeld Standaard Luik of KV Kortrijk. Een ploeg die voor de feestdagen in crisis was, maar de gedwongen rustperiode zorgt er vaak voor dat de neuzen weer dezelfde op komen te staan: “we gaan er het beste van maken” is dan over het algemeen de uitkomst.

Odds voor dergelijke teams zijn vaak nog erg hoog, omdat de wedkantoren uitgaan van de resultaten voor de winterstop, maar de kans dat ze winnen is vele malen groter. Niet alleen psychologisch gezien, zoals hierboven beschreven, maar ook statistisch. De statistieken bevestigen dat laag geklasseerde clubs richting het einde van een seizoen meer punten gaan pakken. Het bekende ‘kat in het nauw maakt rare sprongen’ is hierop subiet van toepassing. Teams als STVV en Waasland Beveren zijn in dit begrip ‘een echte oesschaard’ oftewel onvoorspelbaar.

Transfermarkt beïnvloedt wedstrijden

Een ander aspect zijn de transferperikelen. Een speler als Kevin de Bruyne wist vorig jaar al dat hij Wolfsburg ging verlaten. Dat besef resulteerde in een minder productieve tweede seizoenshelft omdat hij in zijn hoofd al bij City speelde. Zodra spelers het idee krijgen dat hun huidige team niet het team is waar ze volgend seizoen voor uitkomen, zullen ze minder gaan presteren. Dat beïnvloedt ook de totale teamprestatie, waardoor de club ook minder gemakkelijk wint. Hou ook hiermee dus rekening bij het bepalen van de gokstrategie.

Ook richting het einde van het seizoen is het opletten geblazen. In die periode draait het geruchtencircuit op volle toeren. Spelers die goed gepresteerd hebben worden gekoppeld aan Europese topteams. Dit heeft – vooral bij jonge spelers – een negatief effect op de huidige spelniveau.

Teams die geen kampioen meer kunnen worden, maar bijvoorbeeld wel een topscoorder in huis hebben: in de Premier League zou dit James Vardy (Leicester City) kunnen worden; gaan vaak richting het einde van de competitie veel punten verliezen. Beter kan hierop niet te veel gegokt worden, omdat de winstzekerheid vele malen lager is geworden vanwege de gesprekken die de topspits heeft met andere teammanagers.

Comeback-team hebben hoge quoteringen

In deze periode (januari/februari) is het inzetten op teams die tot nu toe tegenvielen, maar normaal gezien beter zouden presteren, heel verstandig. In de Jupiler Pro League zijn teams als KV Mechelen, Charleroi en Standaard Luik goede voorbeelden. In de Premier League zijn Chelsea en Newcastle United teams om in de gaten te houden, in de Italiaanse Serie A kan Lazio Roma een comeback gaan maken, terwijl in de Spaanse Primera Division inzetten op Valencia een goede gok is. Al die teams hebben vrij hoge pre-wedstrijd quoteringen, maar de kans op een overwinning is sterk gestegen dankzij een tegenvallende eerste seizoenshelft omdat de ploegen wél kwaliteit genoeg hebben om hoog te eindigen.

Bekijk de actuele odds voor alle wedstrijden van de komende weken in alle Europese (top)competities op: www.voetbalgokken.be/bookmakers

EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN