Kennisbank

Zoekresultaten
Vul hierboven uw zoektermen in

Voorselectie:

Betting Exchange & Trading

Details
Geplaatst op: 11 jul 2019
In categorie: Overige arti...
Gelezen: 6202 keer
Dit artikel delen:

U kunt bij een bookmaker natuurlijk op de traditionele manier gaan gokken op voetbal. Maar er zijn meer mogelijkheden. Zo is het ook mogelijk om te spelen met betting exchange. Bij dit speltype neemt u het op tegen andere voetbalkenners en sluit u met hen de weddenschap af.VoetbalGokken.be legt u de belangrijkste zaken uit zodat u binnenkort uw eerste gok kunt wagen.

Betting exchange: een marktplaats voor gokkers

Betting exchange is een soort platform waar gokkers van over de hele wereld elkaar kunnen vinden. Op deze plek wedt u niet tegen een bookmaker, maar speelt u tegen één of meerdere andere gokkers. Het betreffende platform werkt als het ware als een tussenpersoon. U kunt een weddenschap aannemen van andere gokkers of u kunt ervoor kiezen om zelf een weddenschap te starten. Het principe van betting exchange is afgekeken van de beurshandel. Op deze plek wordt gehandeld, al is het nu in weddenschappen in plaats van in aandelen.

Backing en Laying

Bij betting exchange heeft u twee opties: backing en laying. Zet u in op backing dan verwacht u dat de uitkomst daadwerkelijk gaat uitkomen. Stel u wedt op een wedstrijd tussen de Rode Duivels en het nationale team van Spanje en u gelooft dat de Belgen winnen. U kiest er dan voor om de Rode Duivels te backen. Dit principe werkt eigenlijk hetzelfde als bij traditionele bookmakers. Het verschil is echter dat u bij betting exchange ook de optie ‘laying’ heeft. U zet in op ‘lay’ als u verwacht dat de voorspelde uitkomst niet gaat gebeuren. Dus als u denkt dat België de wedstrijd niet gaat winnen, dan moet u de Rode Duivels layen. U maakt winst als Spanje de wedstrijd wint én als het eindigt in een gelijkspel.

Trading

Bij dit speltype krijgt u niet alleen te maken met backing en laying, maar ook met trading. Trading houdt niets anders in dan dat u afwisselt tussen backs en lays. Gokt u bijvoorbeeld op een live wedstrijd dan kunt u weddenschappen af blijven sluiten tot het eindsignaal heeft geklonken. Stel dat u België heeft gebacked tegen odds van 2.00 maar zo komen halverwege de wedstrijd op achterstand, dan kunt u deze back omzetten in een lay. Dit wordt trading genoemd. Met trading is het zelfs mogelijk om gegarandeerd winst te behalen. Layen met lage odds en backen met hoge odds levert sowieso winst op.

Betting exchange bij bookmakers

Er zijn verschillende bookmakers die betting exchange aanbieden. Bij betting exchange wordt er gewerkt met een minimale inzet. Hoeveel dit bedrag is, verschilt per bookmaker. De grootste internationale aanbieder van dit type weddenschappen is Betfair. Bookmakers behalen hun winst enkel uit de commissies die u over de gewonnen weddenschappen moet betalen. Gemiddeld betaalt u zo’n 5% commissie over de behaalde winst. Voor u een inzet plaatst, ziet u al direct in het scherm wat de odds voor backing en laying zijn. Zo kunt u gemakkelijk de weddenschap kiezen waarmee u de meeste winst kunt behalen.

Betting exchange is niet alleen geschikt voor ervaren spelers; ook beginners kunnen hier gemakkelijk aan meedoen. Nu u weet hoe het speltype – Betting exchange – in zijn werk gaat, kunt u uw eerste gok gaan wagen.

EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN