Kennisbank

Zoekresultaten
Vul hierboven uw zoektermen in

Voorselectie:

Welke soorten weddenschappen zijn het meest populair?

Details
Geplaatst op: 7 jul 2020
In categorie: Algemeen
Gelezen: 1332 keer
Dit artikel delen:

Bookmakers hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om het aantal voetbalweddenschappen flink uit te breiden. En dat is te zien! Bij de grootste voetbalcompetities en -toernooien staan er met gemak 150 tot 200 wedopties open. Een bookmaker als Unibet zit daar vaak zelfs ruim boven. Oké, bij die aantallen wordt werkelijk elk vakje dat u aan kunt kruisen meegeteld. Maar ook als u enkel naar de wedsystemen zelf kijkt, is het aanbod enorm. 1×2 weddenschappen, over/under op het aantal doelpunten, over/under op het aantal corners, de Asian handicap of een HT/FT weddenschap: het is allemaal op het platform van uw bookmaker te vinden. Het is soms lastig om tussen al dat aanbod op zoek te gaan naar de juiste voetbalweddenschap. Vooral beginnende wedders zijn geneigd om steeds dezelfde wedoptie te selecteren, simpelweg omdat ze dan precies weten wat ze moeten doen. Toch is het zonde om al die andere weddenschappen links te laten. Kijk dus eens rond in onze lijst met populairste opties voor het wedden op voetbal. Zo ontdekt u vanzelf wat de bookmaker u allemaal te bieden heeft.

Ga voor een 1×2 weddenschap en voorspel de winnaar

Een lijst met populaire voetbalweddenschap moet natuurlijk beginnen met de 1×2 weddenschap. Dit is immers dé weddenschap die bookmakers in hun lange lijsten met voetbalwedstrijden het meest promoten. De quoteringen zijn meteen zichtbaar en geven u alvast een beeld van wat u van de match kunt verwachten. Kortom, om deze weddenschap kunt u echt niet heen!

De 1×2 weddenschap gaat uit van die ene eenvoudige vraag: welke club wint de wedstrijd? Wat er tijdens die 90 minuten op het veld allemaal gebeurt, doet er niet toe. Het aantal doelpunten speelt geen rol, en ook maakt het niets uit of er een klinkende overwinning komt of dat alles wat moeizaam gaat. U richt zich puur op het eindresultaat. Verwacht u een overwinning voor de thuisploeg (1), de bezoekende club (2) of denkt u toch aan een gelijkspel (x)? De keuze is aan u.

Verhoog uw quoteringen met de correcte score

Wedden op de winnaar is interessant, maar natuurlijk hoopt u ook op hoge quoteringen. Als u voor een correcte score weddenschap gaat, zit het met die hoge quoteringen wel goed! De juiste voorspelling levert u namelijk gemakkelijk acht keer de inzet op. En met die acht keer zetten we nog laag in.

Voor een correcte score weddenschap moet u wel heel zeker zijn van uw zaak. Eén doelpunt te veel of te weinig is meteen funest. Staat er een 3-1 overwinning voor de thuisploeg op uw wedcoupon, dan is dat immers exact de stand die na 90 minuten voetbal (plus blessuretijd natuurlijk) op het scorebord moet staan. Met een 2-1 komt u toch echt een doelpunt tekort. Een correcte score weddenschap vraagt om een zorgvuldige voorbereiding en goed inzicht in de wedstrijd. Het is een lastige weddenschap, maar de hoge quoteringen maken veel goed.

Speel op veilig met Dubbele Kans en Draw No Bet

De ene voetbalwedder neemt graag risico, terwijl de ander liever wat meer op veilig speelt. Behoort u tot die tweede categorie, dan is een Dubbele Kans of Draw No Bet misschien wel wat voor u. Beide wedopties zijn varianten op de 1×2 weddenschap. Alleen is er nu een extra veiligheid ingebouwd waardoor uw winkansen stijgen (Dubbele Kans) of de kans op verlies afneemt (Draw No Bet).

Met een Dubbele Kans-weddenschap heeft u de luxe om twee opties van een 1×2 weddenschap te selecteren. Zet bijvoorbeeld in op winst voor KV Mechelen én op een gelijkspel. Dit kan verstandig zijn als u toch twijfelt of Mechelen inderdaad die drie punten gaat pakken. De tegenstander kan zomaar een doelpunt meepikken waardoor een gelijkspel een reële mogelijkheid is. Met een Dubbele Kans-weddenschap houdt u beide opties open. Een Draw No Bet wordt door veel Belgische bookmakers vertaald als ‘ongeldig bij gelijkspel’ of ‘terugbetaald indien gelijkspel’. En daarmee is alles eigenlijk al gezegd. U voorspelt een overwinning voor de uit- of thuisploeg, en bij een gelijkspel krijgt u uw inzet gewoon terug. Er is niets gewonnen, maar ook niets verloren. Bij een Draw No Bet liggen de quoteringen overigens iets hoger dan bij een Dubbele Kans. Dat is zeker iets om rekening mee te houden wanneer u op veilig speelt.

Over/under weddenschappen: lastiger dan u denkt

De over/under weddenschap is inmiddels in allerlei varianten bij de bookmaker te vinden. U kunt hem gebruiken voor het wedden op doelpunten, maar ook corners en kaarten kunnen bij deze wedoptie centraal staan. Een lijkt misschien vrij eenvoudig omdat u maar één duidelijke vraag hoeft te beantwoorden. Want komen er in de wedstrijd meer (over) of minder (under) doelpunten/corners/kaarten dan de gestelde norm? Maar het is juist die norm die deze weddenschap toch iets complexer maakt dan u denkt. U moet namelijk zelf beslissen welke norm u als basis neemt. Een 0.5-norm bij het aantal doelpunten vraagt om een heel ander soort wedstrijd dan een 3.5-norm. In dat eerste geval verwacht u maar weinig doelpunten (met een ‘under 0.5’ denkt u zelfs dat de wedstrijd doelpuntloos blijft), terwijl een 3.5-norm alleen nuttig is als u meerdere goals verwacht. Daar komt ook nog eens bij dat elke norm zijn eigen quoteringen met zich meebrengt. Met een ‘over 0.5’ doelpunten komt u financieel gezien niet erg ver als er twee aanvallend spelende clubs tegenover elkaar staan. Al met al staat u dus best wat werk te wachten als u voor een over/under weddenschap gaat.

Twee meetmomenten met een halftime/fulltime weddenschap

Elke voetbalmatch verloopt weer anders. Sommige duels zorgen vanaf de eerste minuut voor spektakel, en het is een kwestie van tijd voordat er een doelpunt valt. Dit soort wedstrijden kan er bij rust gemakkelijk een 1-1 of 2-0 op het scorebord staan. En dan moet de tweede helft nog komen! Er zijn ook genoeg voetbalwedstrijden die een stuk stroever van start gaan. Beide ploegen spelen wat afwachtend, en meer dan wat ongecontroleerde schoten richting het doel zit er niet in. Pas in de tweede helft komt de wedstrijd wat meer op stoom en wordt de druk opgevoerd.

Het verloop van een voetbalmatch levert bij de bookmakers weer een mooie weddenschap op. Met een halftime/fulltime (HT/FT) weddenschap richt u zich namelijk op twee belangrijke meetpunten in de wedstrijd. U kijkt naar de situatie bij rust én naar de situatie aan het eind van de speeltijd. Voor een HT/FT weddenschap is het niet nodig om de exacte stand te voorspellen. Het gaat in feite om een 1×2 weddenschap, alleen moet u nu voor twee momenten doorgeven hoe de wedstrijd ervoor staat. Dit is geen makkelijke opgave, dus voorbereiding is alles. Zo moet u bijvoorbeeld goed uitzoeken hoe beide clubs hun wedstrijden doorgaans opbouwen. Ziet u scoringskansen voor beide teams, maar durft u het niet aan om voor een risicovolle halftime/fulltime weddenschap te gaan? In dat geval is de Both Teams to Score-weddenschap misschien wel een goed alternatief. Met enkel een ‘ja’ of ‘nee’ op uw wedbriefje heeft u sowieso 50% kans om te winnen.

Asian handicap: ideaal voor wedstrijden met een duidelijke favoriet

De bookmakers volgens precies wat er op de internationale voetbalvelden gebeurt. Maar aangezien al die weddenschappen geen invloed hebben op de wedstrijd zelf, is er ook wat ruimte om de boel enigszins te manipuleren. Het kan bijvoorbeeld interessant zijn om te kijken wat er gebeurt als het grote Real Madrid met een 3-0 achterstand het veld opstapt. De ploeg moet minimaal vier keer scoren om op papier een overwinning binnen te slepen. Ondanks dat Real duidelijk favoriet is, kan de wedstrijd voor u dus in een gelijkspel of zelfs een verlies eindigen.

Het geven van een virtuele achterstand of voorsprong is precies het uitgangspunt van handicapweddenschappen zoals de Asian handicap en de 3-Way handicap. U beslist daarbij zelf hoeveel risico u neemt. Een virtuele achterstand van één doelpunt zal Real Madrid weinig schaden wanneer de club het opneemt tegen de hekkensluiter van La Liga. Met een achterstand van drie of misschien zelfs vier doelpunten ligt de situatie al heel anders. Toch moet u niet té voorzichtig zijn, want met een beetje lef kunt u flink wat geld verdienen aan een handicapweddenschap.

Live wedden op voetbal zorgt voor extra opties

Alle wedopties van hierboven zijn zowel te gebruiken voor pre-match als voor live weddenschappen. Maar wanneer u live wedt op voetbal, komen er zeker een aantal interessante weddenschappen bij. Ga bijvoorbeeld voor een snelle weddenschap en voorspel wie het eerstvolgende doelpunt scoort. Noem de naam van de juiste speler en misschien bent u binnen 10 minuten welk enkele tientjes rijker. Ook het moment waarop het volgende doelpunt valt, is goed voor een mooie weddenschap. Verwacht u dat de bal in de aankomende minuut al achter de keeper verdwijnt of zet u in op een periode van 5 of 10 minuten?

Wedden op voetbal betekent vooral dat u keuzes moet maken. Er zijn veel interessante weddenschappen beschikbaar, dus het is vooral een kwestie van steeds weer een nieuwe afweging maken. Heeft u even genoeg van al die wekelijkse competitiewedstrijden, dan kunt u zich natuurlijk ook op het hele seizoen richten. Landskampioenen, de Champions League-winnaar en de Europees kampioen: ze leveren allemaal een mooie weddenschap op.

EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN