Kennisbank

Zoekresultaten
Vul hierboven uw zoektermen in

Voorselectie:

Vaak gemaakte fouten bij wedden op voetbal

Details
Geplaatst op: 4 okt 2014
In categorie: Algemeen
Gelezen: 12441 keer
Dit artikel delen:

Beginnende spelers maken heel wat fouten als ze gaan wedden op voetbal. Ze laten zich leiden door hun gevoel in plaats van de feiten of ze blijven maar doorspelen als ze aan de verliezende hand zijn. Maar die fouten van anderen gaat u natuurlijk niet maken. Want VoetbalGokken.be zet de belangrijkste valkuilen voor u op een rij!

Laat u niet leiden door reputatie

Clubs als Real Madrid, Juventus of Schalke 04 roepen heel wat bewondering op. Bij weddenschappen is het dus ook heel verleidelijk om blindelings in de zetten op winst van deze teams. En toch is dat niet verstandig. Bij dit soort teams raakt u namelijk heel gemakkelijk verblind door hun reputatie zonder dat u rationeel nadenkt over uw beslissing. Check dus altijd van tevoren of er geen ernstige blessures zijn of dat de topspelers de laatste wedstrijden misschien niet zo lekker spelen. Neem uw beslissing dus aan de hand van de feiten en niet op basis van een reputatie.

Blijf niet doorspelen bij verlies

Het liefst wilt u de weddenschappen natuurlijk winnen. Maar er zijn van die dagen dat winst er maar niet in lijkt te zitten. Veel gokkers gaan de fout in om door te blijven wedden zodat ze het verloren geldbedrag weer terug winnen. En dat is verre van verstandig. De meeste mensen die doorgaan met gokken, laten zich leiden door emotie in plaats van verstand. Hierdoor gaat u ondoordachte beslissingen nemen en is de kans groot dat u alleen maar meer verliest. Als gokker moet u accepteren dat u niet elke keer kunt winnen. Neem uw verlies en probeer het een andere keer gewoon weer opnieuw.

Zet niet altijd in op uw favoriete club

Iedere voetballiefhebber heeft wel een favoriete club. De een zit elk weekend trouw op de tribune zit bij Anderlecht en de ander kan geen wedstrijd missen van Club Brugge. Met uw supportershart is het erg verleidelijk om bij weddenschappen in te zetten op winst van uw eigen club. Maar u moet leren denken als een gokker en niet als een voetbalfan. Kies wedstrijden uit waar u neutraal een oordeel over kunt vellen. Op deze manier heeft u veel meer kans om de weddenschappen te winnen dan wanneer u met uw hart kiest.

Gelijkspel is ook een geldige uitslag

Bookmakers bieden heel wat verschillende soorten weddenschappen aan. Toch is het gokken op wedstrijduitslagen nog steeds ongekend populair, zeker bij beginners. De mooiste wedstrijden zijn natuurlijk die waarbij er een winnaar uit de strijd komt. Beginnende speler gokken daarom massaal op winst of verlies van een van de ploegen. Maar het gaat u om de winst en het is verder niet interessant of er een winnaar komt. En in werkelijkheid zijn er heel wat wedstrijden die eindigen in gelijkspel. Weeg de kansen van beide team dus eens goed tegen elkaar af en neem ook een gelijkspel in overweging. Want als de clubs aan elkaar gewaagd zijn, kan het zomaar gebeuren dat ze elkaar in evenwicht houden.

Houd uw inzet goed in de gaten

Op het moment dat u begint met wedden, is het aan te raden om een maximum bedrag in uw hoofd te nemen. Zo voorkomt u dat u in één keer teveel uitgeeft omdat u zich verliest in het spel. Maar dat bedrag dat u in uw hoofd heeft, moet u natuurlijk wel zinvol besteden. Beginners trappen vaak in een valkuil door meteen een groot deel van hun budget in te zetten op een enkele wedstrijd. Wilt u echter op de lange duur succesvol zijn in het gokspel, houd uw inzet dan altijd relatief laag. Zo vangt u gemakkelijk de klap op als u een weddenschap verliest. Als u uw geld spreidt over meerdere weddenschappen, vergroot u de kans dat u uiteindelijk een positief saldo overhoudt aan het gokken. En dat is natuurlijk het ultieme doel.

EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN