Kennisbank

Zoekresultaten
Vul hierboven uw zoektermen in

Voorselectie:

Juiste keuze uit de beste bookmakers voor België

Details
Geplaatst op: 5 okt 2019
In categorie: Algemeen
Gelezen: 2176 keer
Dit artikel delen:

De keuze voor een bookmaker is extreem belangrijk. Als u zich inschrijft bij het eerste de beste wedkantoor dat in uw hoofd opkomt, krijgt u hier ongetwijfeld spijt van. U moet uw keuze namelijk niet baseren op de naamsbekendheid. Het is veel belangrijker dat u een bookmaker vindt die bij uw manier van wedden past. Maakt u de juiste keuze, dan staan er veel mooie voetbalweddenschappen op u te wachten. Wanneer u actief bent op een platform dat niet helemaal aan uw wensen voldoet, is de kans groot dat u snel afhaakt. De quoteringen zijn in uw ogen te laag, u kunt uw favoriete wedoptie niet vinden of de klantenservice is in de nachtelijke uren afwezig: dit kan er allemaal voor zorgen dat u uw draai maar niet vindt. Het resultaat? U gaat steeds minder en minder wedden op voetbal. Het is dus essentieel dat u zorgvuldig te werk gaat als u een (nieuwe) bookmaker zoekt. En er zijn heel wat goede bookmakers om uit te kiezen. 

Dé beste bookmaker voor België bestaat niet

Laten we maar meteen duidelijk zijn: dé beste bookmaker voor België bestaat niet. Maar er zijn wel een aantal interessante kandidaten die zeker bij de groep met beste online wedkantoren horen. Zo kunt u onder andere gaan wedden bij Betfirst, Ladbrokes, Circus, Unibet en Bet777. Het is de kunst om uit al die goede bookmakers de juiste keuze te maken.

Alle online bookmakers hebben zo hun eigen pluspunten. Bij de één profiteert u van hoge quoteringen, terwijl de ander juist extra veel aandacht heeft voor het Belgische voetbal. Kijkt u liever buiten de landsgrenzen en bent u niet bepaald geïnteresseerd in de Eerste Klasse B of de hoogste klasse van de amateurs? In dat geval heeft u weinig aan een bookmaker die vol inzet op Belgisch voetbal. Het is dus belangrijk dat u op zoek gaat naar een online wedkantoor dat aan uw eigen voorkeuren voldoet. En belangrijker nog: u heeft een bookmaker nodig die betrouwbaar is en u een veilige plek biedt voor uw voetbalweddenschappen. Die eigenschap hebben alle goede bookmakers van België ook met elkaar gemeen. Ze zijn stuk voor stuk betrouwbaar en voldoen aan strenge eisen m.b.t. veiligheid, privacy en transparantie. Zo’n betrouwbare bookmaker is bovendien vrij makkelijk te herkennen. 

Hoe herkent u een betrouwbare bookmaker?

De Belgische kansspelcommissie bemoeit zich volop met de online gokwereld. Dat is maar goed ook. Dankzij de strenge regels van de kansspelcommissie weet u namelijk zeker dat er bookmakers bestaan waarbij u zorgeloos kunt wedden op voetbal.

Een betrouwbare bookmaker is simpelweg te herkennen aan de licentie. De Belgische kansspelcommissie heeft het recht om vergunningen te verlenen of juist te weigeren. Voldoet een gokplatform niet aan de strenge criteria dan komt die vergunning er dus niet. Bookmakers als Betfirst, Circus en Betway hebben allemaal wél zo’n felbegeerde licentie voor de Belgische gokmarkt verkregen. Zij bieden een legale plek waar u terechtkunt voor uw voetbalweddenschappen. Licenties worden altijd prominent op de diverse gokplatforms getoond. Ziet u op de website van de bookmaker geen icoontje van de kansspelcommissie staan? Zoek dan nog even verder. U loopt namelijk het risico dat u een bookmaker treft die het niet zo nauw met de regels neemt. Het zou natuurlijk zonde zijn als u het geld waar u recht op heeft, niet krijgt uitgekeerd.

U vindt het juiste gokplatform door te vergelijken

Betrouwbaarheid is een belangrijk criterium wanneer u op zoek gaat naar een bookmaker. Maar met alleen zo’n licentie bent u er nog niet. De vraag is namelijk hoe u de juiste selectie maakt uit al die wedkantoren die over een vergunning beschikken. Daar is maar één antwoord op mogelijk: vergelijken!

Unibet, Betfirst, Bwin, Ladbrokes of Bet777… het zijn allemaal bookmakers waar u heel goed kunt wedden op voetbal. Toch passen deze online wedkantoren lang niet allemaal bij u. Misschien zoekt u een platform waar extra nadruk ligt op live wedden. Real-time statistieken zijn handig, maar een livestream is al helemaal ideaal. Helaas is die livestream niet bij alle bookmakers aanwezig. Door meerdere platforms te bekijken en te vergelijken ontdekt u vanzelf welke aan uw eisen voldoen. Voordat u begint met vergelijken, moet u eerst goed weten waar u naar op zoek bent. Gaat u voor een bookmaker met hoge limieten en quoteringen of wilt u vooral een plek waar alle statistieken overzichtelijk bij elkaar staan en waar u 24/7 hulp kunt inroepen van de klantenservice? Pas als u alle eisen op een rij heeft, kan het vergelijken beginnen. De reviews op VoetbalGokken.be zijn daarbij een handig hulpmiddel. 

Reviews leiden u naar de beste online bookmakers

Bij VoetbalGokken.be weten we hoe belangrijk uw keuze voor een bookmaker is. Maar we weten ook dat u geen uren wilt besteden aan uw zoektocht. U wilt zo snel mogelijk knopen doorhakken zodat u kunt beginnen met uw eerste weddenschap. Daarom hebben wij alvast het nodige uitzoekwerk voor u gedaan. In onze reviews leest u precies wat de plus- en minpunten van de verschillende bookmakers zijn. Zelfs als u geen zin heeft om alles van begin tot eind door te pluizen, komt u er al snel achter welke wedkantoren interessant voor u zijn. Bij elke bookmakers staat namelijk een korte opsomming van de belangrijkste punten. Zo ziet u direct of u kunt betalen via Bancontact en of er bijvoorbeeld een livestream aanwezig is. Ons handige puntensysteem doet de rest.

Via het puntensysteem belonen we elke bookmaker met sterren. Het maximum van vijf sterren is gereserveerd voor online gokplatforms die écht uw aandacht verdienen. Dit zijn vaak de grote namen uit de gokwereld en dat is niet voor niets. Deze bookmakers hebben een gebruiksvriendelijk platform, een uitgebreid aanbod met voetbalweddenschappen en ze weten hoe ze service moeten bieden. Dat wil overigens niet zeggen dat u de bookmakers met drie of drie en een halve ster automatisch moet overslaan. Hier kan zomaar een wedkantoor tussen zitten dat perfect met uw wensen overeenkomt. In onze reviews richten we ons overigens alleen op bookmakers die beschikken over een licentie voor de Belgische gokmarkt. Want we willen natuurlijk wel dat u veilig uw weddenschappen kunt plaatsen.

Welke criteria stelt u aan de bookmaker?

Onze reviews en het bijbehorende puntensysteem bieden alvast de nodige houvast. Maar uiteindelijk beslist u zelf welke eisen u aan de bookmaker stelt. Let bijvoorbeeld op:

  • De hoogte van quoteringen en limieten
  • Het wedaanbod
  • De mogelijkheden bij live wedden
  • Gebruiksvriendelijkheid van het (mobiele) platform
  • Bereikbaarheid van de klantendienst

Hoogte van de quoteringen en limieten

Quoteringen zijn belangrijk bij het wedden op voetbal. Al let de ene gokker daar veel scherper op dan de andere. Vooral gokkers die hoge bedragen inzetten willen het maximale uit hun weddenschappen halen. Het is dan zonde als de bookmaker gemiddeld wat lagere quoteringen biedt. Voor recreatieve gokkers is dit een minder groot probleem. Zij wedden vooral voor de extra spanning; winst is dan mooi meegenomen.

Ook de hoogte van inzet- en stortingslimieten kunnen belangrijk zijn. Er zijn bookmakers waarbij u snel aan het maximum zit. Hierdoor maakt u minder winst dan u eigenlijk zou willen. Wedt u met lagere bedragen dan hoeft u echt geen onderzoek te doen naar de maximale inzet en storting bij de bookmakers. De kans is namelijk erg klein dat u ooit tegen dat maximum aanloopt. 

Het wedaanbod en de opties bij live wedden

Wilt u wedden op de finale van de Champions League? Of zet u graag in op de wekelijkse competitieduels van de Premier League? Er zijn maar weinig bookmakers die deze wedstrijden niet op hun platform hebben staan. Toch kan het wedaanbod zeker reden zijn om voor bijvoorbeeld Betfirst in plaats van Ladbrokes te kiezen. Misschien richt u zich graag op de lagere voetbaldivisies of bent u een groot fan van het Iranese voetbal. Als u een account aanmaakt bij de eerste de beste bookmaker die u tegenkomt, is de kans groot dat uw favoriete wedstrijden in het aanbod ontbreken. Het is dus verstandig om vooraf wat extra onderzoek te doen. Kijk meteen even naar de wedopties. Wilt u per wedstrijd keuze hebben uit ruim honderd verschillende weddenschappen of bent u al tevreden als er hoger/lager, Draw No Bet en halftime/fulltime in de lijst met wedopties staat?

Liefhebbers van live wedden stellen natuurlijk extra eisen. Zo wilt u de wedstrijd zo goed mogelijk volgen, bijvoorbeeld via een livestream of uitgebreide statistieken. Zet u maar zelden live in op een voetbalwedstrijd, dan is een livestream totaal niet interessant voor u.

Gebruiksvriendelijkheid en bereikbaarheid

Online wedden zorgt voor veel extra spanning. Maar die spanning kan gemakkelijk omslaan in frustratie als het platform traag werkt en onoverzichtelijk is. Controleer dus goed of u gemakkelijk alle informatie en weddenschappen kunt vinden en of u geen kansen misloopt omdat de pagina’s te langzaam laden. Dat geldt voor de gewone website en misschien ook voor de mobiele versie. Want bent u van plan om vaak mobiel te wedden, kijk dan zeker naar de kwaliteit van de bookmakers app.

Tot slot: bereikbaarheid kan doorslaggevend zijn. Als u een dringend probleem heeft, wilt u zo snel mogelijk iemand van de klantenservice spreken. Dat kan een probleem zijn als u graag in de nachtelijke uren of vroege ochtend een gokje waagt. Een bookmaker met 24/7 bereikbaarheid (het liefst via live chat), is dan essentieel. Zolang u uw eigen wensen maar goed in de gaten houdt, komt u vanzelf uit bij de perfecte bookmaker.

EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN