Kennisbank

Zoekresultaten
Vul hierboven uw zoektermen in

Voorselectie:

Hoe worden de pre-wedstrijdquoteringen bepaald?

Details
Geplaatst op: 2 apr 2017
In categorie: Algemeen
Gelezen: 4835 keer
Dit artikel delen:

VoetbalGokken.be presenteert u wekelijks de (pre-wedstrijd)quoteringen van de topmatches in de Jupiler Pro League, maar ook de buitenlandse voetbalcompetities waarin onze landgenoten furore maken. Daarin worden telkens de actuele odds van het 1×2-spelsysteem vermeld. Dit omdat 1×2 nou eenmaal het populairste spelsysteem in ons land is. Hoe worden die pre-wedstrijdquoteringen eigenlijk vastgesteld?  Is dat nattevingerwerk of pure wetenschap?

Bookmaker-specifiek

De meest gehanteerde methode bij het vaststellen is een rekenformule loslaten op de statistieken van de eerder gespeelde onderlinge matches met daarnaast een overzicht van het vormpeil; vaak afgeleid van de uitslagen in de laatste gespeelde vijf wedstrijden.

Bij live-gokken is enkel een computerprogramma uiteraard niet genoeg. Daar komt vingervlug handwerk aan te pas, die zodra er een verandering in de score komt de quotering aanpast. Ook het vermelden van het aantal hoekschoppen en (gele/rode) kaarten is mensenwerk. Deze variabele zorgen ook voor een verandering van de quoteringsindeling, hetgeen aan de basis staat van het spelsysteem live-betting. Strafschoppen en wissels worden hier ook in meegenomen.

Ervaringsdeskundige

Naast deze automatisch gegenereerde quoteringsmethode maken de gerenommeerde Belgische wedkantoren ook gebruik van een kennerspanel die op basis van blessures, schorsingen en vormanalyses de pre-wedstrijdquoteringen aanscherpen. Dit uiteraard in combinatie met rekenmodellen om subjectiviteit te voorkomen.

Bij interlandwedstrijden van de Rode Duivels en grote eindtoernooien – zoals WK 2018 – worden nog vaker kennispanels gebruikt, omdat daar nou eenmaal minder variabele voorhanden zijn. Want Nigeria speelt nou eenmaal veel minder vaak tegen Duitsland, dan Club Brugge tegen Anderlecht.

Spelsysteem

Het bepalen van de (pre-wedstrijd)quoteringen wordt dus enerzijds door formules bepaald, anderzijds door voetbalkenners, maar als ze eenmaal zijn vastgesteld bepaalt u welke uitkeringen er volgen. De quoteringen verschillen per spelsysteem: het 1×2-spelsysteem (gebaseerd op het aloude toto spel) heeft heel andere odds, dan live-betting, handicap, HT/FT en andere strategieën. Het is dan ook verstandig om voordat u inzet onze spelsysteempagina door te lezen. Vervolgens kunt u via de bookmakerpagina van VoetbalGokken.be kijken welke strategie het beste bij u past. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en zult u niet plooien bij de eerste beste tegenslag.

Zelfbepalend

Eén belangrijke variabele hebben we nog niet behandeld: U! Als speler van VoetbalGokken.be bepaalt u mede hoe de pre-wedstrijdwedstrijden verandering vanaf het moment dat ze zijn vastgesteld tot aan de aftrap. Hoe meer weddenschappen er worden gesloten op thuiswinst, hoe lager de uitkering. Dit betekent dat inzetten op uitwinst interessanter wordt, want die uitkering stijgt juist! Wordt er veel op een gelijkspel gespeeld? Dan stijgen zowel de noteringen voor de thuis- als uitploeg.

Bijvoorbeeld: De Champions Leaguematch Atl. Madrid – Leicester City. Een overwinning van het team van Carrasco wordt een stuk lager ingeschaald, dan winst voor het elftal waarin Vardy furore maakt. Als Atletico wint keren de bookmakers momenteel x 1,29 uw inleg uit. Pakt de regerend kampioen van Engeland een belangrijke uitzege, dan mogen spelers op deze uitslag x 11,00 keer hun inleg bijschrijven op de bankrekening. Een gelijkspel staat genoteerd op x 5,00.

Inzetten op Leicester is natuurlijk het meest aantrekkelijk, maar wordt er veel gespeeld op een uitzege dan komen andere mensen uit hun kot en zal de uitkering voor een zege van Atletico Madrid de lucht in schieten.

Wordt er (te) weinig op een bepaalde uitslag gespeeld? Dan maken de bookies de quoteringen aantrekkelijker, door ze (iets) te verhogen. Dit gebeurt ook bij wedstrijden waar vooraf een duidelijke favoriet is. De quoteringen voor de underdog wordt vooraf dan extra hoog ingeschaald, om te voorkomen dat enkel op de topfavoriet wordt ingezet. Bij een stunt, zoals onlangs de winst van Bulgarije op Nederland, worden de waaghalzen beloond met mega-uitkeringen!

Speel verstandig

Wij snappen dat u veel goesting heeft om mee te spelen, maar bij VoetbalGokken.be vinden we het zeer belangrijk u te wijzen op de risico’s die gokken met zich meebrengen. Door in te zetten op voetbalwedstrijden loopt u de kans om geld te verliezen. Zet dus geen geld in, dat u eigenlijk niet kan missen. Hou het leuk en zorg dat uw speelgeld goed besteed wordt, zonder financiële risico’s te lopen.

EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN