Kennisbank

Zoekresultaten
Vul hierboven uw zoektermen in

Voorselectie:

Hoe werkt odds vergelijken bij bookmakers?

Details
Geplaatst op: 25 jun 2020
In categorie: Algemeen
Gelezen: 1302 keer
Dit artikel delen:

Iedere voetbalwedder kijkt gefocust naar die paar getallen die achter elke weddenschap staan. Maar waarom kijkt u alleen naar de odds, quoteringen of noteringen (het is maar net welke term u het liefst gebruikt) die uw favoriete bookmaker online zet? Het is veel slimmer om ook te kijken naar wat er op de andere gokplatforms gebeurt. Door quoteringen van verschillende bookmakers te vergelijken, haalt u namelijk het maximale uit al uw voetbalweddenschappen.

Odds: de belangrijkste getallen uit de gokwereld

Odds zijn veruit de belangrijkste getallen uit de gokwereld. Eén blik hierop en u weet meteen hoeveel de verschillende weddenschappen waard zijn. Quoteringen geven ook waardevolle informatie prijs over de wedstrijd die eraan zit te komen of al bezig is. Bij het Premier League-duel tussen Southampton en Arsenal (seizoen 2019/2020) kon het volgens de bookmakers alle kanten op. De quoteringen van een 1×2 weddenschap lagen met 2.60 (1), 3.55 (x) en 2.75 (2) immers erg dicht bij elkaar, en dat betekent in de gokwereld alleen maar dat er grote twijfel is. De bookmakers verwachtten een heel andere wedstrijd te zien tijdens het bezoek van Real Madrid aan Real Mallorca. In seizoen 2019/2020 lagen de odds bij deze dit duel rond de 1.16 (1), 7.80 (x) en 16.75 (2). Er was geen enkele twijfel over welke club als favoriet het veld op ging.

Natuurlijk, ook de bookmakers zitten er af en toe flink naast. Maar als dat gebeurt, gebeurt dat wel collectief. Zo is er geen enkele bookmaker die Real Mallorca een serieuze kans toedicht in een duel met Real Madrid. Zelfs een gelijkspel lijkt geen reële optie als u de grote verschillen in quoteringen bekijkt. Mocht dat gelijkspel er toch komen, dan had niemand die zien aankomen. Online wedkantoren trekken vaak één lijn, maar dat betekent niet dat ze exact dezelfde odds hanteren. Sterker nog, er valt behoorlijk wat extra geld te verdienen door simpelweg te gaan vergelijken.

Bookmakers trekken één lijn, maar er zijn verschillen!

In grote lijnen zijn bookmakers het vrijwel altijd met elkaar eens. Als de quoteringen van Unibet overduidelijk aangeven dat beide ploegen gaan scoren, dan is dat bij Betfirst of Bwin echt niet anders. Maar in dit geval gaat het niet om die grote lijnen. U bent vooral geïnteresseerd in de details. Want het zijn juist die details die uw bankroll net dat beetje sneller laten groeien.

Laten we eens kijken naar de wedstrijd tussen Real Betis en Espanyol (La Liga, seizoen 2019/2020). Drie van de grotere bookmakers hebben de volgende quoteringen voor een 1×2 weddenschap online staan:

  • Unibet: 2.12 (1), 3.45 (x), 3.55 (2)
  • Betfirst: 2.15 (1), 3.45 (x), 3.50 (2)
  • Ladbrokes: 2.15 (1), 3.35 (x), 3.40 (2)

De verschillen zijn misschien niet groot, maar ze zijn er wel. En ze verschillen ook nog eens per wedoptie. Voor een gelijkspel is Unibet een prima optie, terwijl de bookmaker juist vrij laag inzet bij een overwinning voor Real Betis. Dit soort verschillen ontstaan doordat bijna alle bookmakers met hun eigen odds compilers werken. Deze odds compilers gaan voor elke wedoptie na hoe groot de kansen zijn. Unibet kent Real Betis een winkans toe van 47%; de andere twee bookmakers schatten die kans net een procent lager in. Dit kleine verschil is meteen af te lezen aan de quotering. Daarnaast speelt ook de winstmarge een rol. Elke bookmaker wil winst maken, en die winst wordt weer doorberekend in de odds. Wanneer u quoteringen gaat vergelijken, moet u dus rekening houden met de algemene trend (veroorzaakt door de winstmarge) én met de verschillen per wedstrijd/wedoptie (veroorzaakt door een net iets andere inschatting van de odds compilers). Dit klinkt alsof u heel wat werk moet verzetten voordat u die hoogste quoteringen te pakken heeft. Toch valt dat wel mee, zolang u het maar gestructureerd aanpakt.

Op zoek naar een bookmaker met een lage winstmarge

Het vergelijken van quoteringen begint al voordat u een account maakt. Het is verstandig om even goed na te denken over de competities en clubs waar u op wilt wedden. En welke wedopties vindt u eigenlijk interessant? Zodra u het plaatje een beetje compleet heeft, bent u klaar voor een bezoekje aan de verschillende gokplatforms. Neem een kijkje bij Unibet, Betfirst, Bwin, Ladbrokes, Napoleon en al die andere online bookmakers met een licentie voor de Belgische gokmarkt. Hoe meer bookmakers u bekijkt, hoe zekerder u uiteindelijk bent van uw keuze. Bent u een liefhebber van binnenlands voetbal, dan let u natuurlijk vooral op de quoteringen van de Jupiler Pro League, de Proximus League en misschien zelfs de Croky Cup. U wilt immers een bookmaker die u de hoogst mogelijk winst oplevert als de spanning op de Belgische voetbalvelden stijgt!

Wanneer u de quoteringen van verschillende bookmakers vergelijkt (en daarbij rekening houdt met uw eigen voorkeur voor bepaalde competities en/of wedopties), komt u er al snel achter waar voor u de meeste winst te behalen valt. Bij de ene bookmaker zijn de gemiddelde quoteringen nu eenmaal lager dan de andere. De winstmarge is hiervan de belangrijkste oorzaak. Een marge van 5% levert gunstigere quoteringen op dan wanneer uw bookmaker vasthoudt aan een winst van 7%. Maar dit verschil in winstmarge is niet de enige trend die kunt ontdekken wanneer u de gemiddelde quoteringen vergelijkt. Want misschien treft u wel een online wedkantoor dat de winstmarge voor Belgische wedstrijden extra laag houdt. Voor de bookmaker is dit een slimme manier om extra spelers te trekken; voor u is dit een mooie kans op de winst op te schroeven.

Vergelijken per wedstrijd: hoe pakt u dat aan?

Het komt zelden voor dat één bookmaker met kop en schouders boven de concurrentie uitsteekt. Hoogstwaarschijnlijk komt u tijdens uw zoektocht meerdere bookmakers tegen die interessante quoteringen bieden. Het goede nieuws is dat u niet hóeft te kiezen. Het is namelijk geen probleem om een account aan te maken bij meerdere bookmakers. Integendeel zelfs. Voor veel voetbalgokkers is het juist gunstig om een account te hebben bij twee of drie verschillende bookmakers. Dit geeft u de kans om per wedstrijd te kijken wat de bookmakers precies te bieden hebben.

Als we teruggaan naar de wedstrijd tussen Real Betis en Espanyol, dan levert elke uitkomst weer een andere interessante bookmaker op. De ene keer komt u bij Unibet of Ladbrokes uit, en de volgende keer is Betfirst de meest winstgevende optie. Hieruit blijkt wel hoe belangrijk het is om per wedstrijd te kijken wat uw bookmakers online hebben staan. Vergelijken is ook heel eenvoudig. Aangezien u al uitgebreid vooronderzoek heeft gedaan voordat u überhaupt een paar bookmakers uitzocht, hoeft u maar twee of drie gokplatforms in de gaten te houden. Dus zoek een interessante wedstrijd uit, verdiep u in de statistieken en zorg dat u weet welke weddenschap u aan wilt gaan. Op dat moment kunt u de quoteringen gaan vergelijken en de beste bookmaker eruit pikken. Eenvoudiger kan het niet! De grote vraag is natuurlijk of dit vergelijken echt iets oplevert. Het antwoord is ‘ja’, al moet u wel geduld hebben voordat de extra winst goed zichtbaar wordt. Vaak gaat het namelijk om kleine verschillen. Maar als u een tientje inzet op een overwinning voor Real Betis, dan verdient u bij Betfirst en Ladbrokes toch maar mooi 30 cent meer dan bij Unibet. Bij tien van dit soort weddenschappen is de extra winst al opgelopen naar 3 euro. U moet niet verwachten dat deze strategie u meteen een flinke klapper oplevert, maar het gaat hier wel om geld dat u niet mag laten liggen.

Maak het uzelf makkelijk met onze Odds Vergelijker

Odds vergelijken is redelijk eenvoudig, zeker als u een goede selectie heeft gemaakt van twee of drie bookmakers die voor u het meest winstgevend zijn. Alleen… wat doet u als de tijd krap is en u niet toekomt aan een uitgebreid vergelijkingsonderzoek? Op dat soort momenten biedt de Odds Vergelijker op VoetbalGokken.be uitkomst. Dankzij deze Odds Vergelijker hoeft u niet meer heen en weer te schakelen tussen twee of drie verschillende platforms. Op VoetbalGokken.be verschijnen de quoteringen van de beste Belgische bookmakers namelijk in één keer op uw scherm. Dit maakt het nóg makkelijker om te vergelijken. Het kan ook zomaar gebeuren dat u via de Odds Vergelijker in aanraking komt met wedstrijden waar u zelf niet aan gedacht had. Maar als u eenmaal een buitenkans in bijvoorbeeld de Serie A of de Premier League spot, dan kunt u deze niet meer negeren. U bent immers op zoek naar wedstrijden die winstgevend zijn. De Odds Vergelijker van VoetbalGokken.be is daarbij een perfect hulpmiddel.

Vergelijken is altijd verstandig, ongeacht of u pre-match of live gaat wedden op voetbal. Toch moet u bij live weddenschappen extra goed opletten. De quoteringen verspringen voortdurend waardoor u er echt bovenop moet zitten. Eén moment van onoplettendheid en u zet uw geld onverhoopt in bij een bookmaker die niet de hoogste quoteringen laat zien. Blijf dus gefocust en houd vooral onze Odds Vergelijker in de gaten wanneer u aan het wedden gaat!

EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN