Kennisbank

Zoekresultaten
Vul hierboven uw zoektermen in

Voorselectie:

Geld storten en uitbetalen bij de bookmaker

Details
Geplaatst op: 3 okt 2019
In categorie: Algemeen
Gelezen: 1423 keer
Dit artikel delen:

Af en toe komen er weer inspirerende verhalen in het nieuws: ‘man wint 100.000 euro met voetbalwedden’ of ’27-jarige Brit wordt miljonair door vijftien wedstrijden goed te voorspellen’. Begint u al weg te dromen als u dit soort verhalen leest? Heel mooi, maar zover bent u nog lang niet. U moet namelijk eerst uw geldzaken op orde hebben voordat u kunt wedden op voetbal. De financiële kant van het gokken bestaat uit twee zaken: geld storten en winst laten uitbetalen. Het is essentieel dat u goed weet hoe dit alles in zijn werk gaat. Daarom hebben wij alles omtrent geldzaken voor u op een rij gezet! 

De digitale portemonnee: onmisbaar bij online wedden

Als u het plaatselijke wedkantoor binnenloopt, betaalt u uw weddenschappen meestal met uw bankpas. Online bookmakers gaan net iets anders te werk. U betaalt uw weddenschappen namelijk niet rechtstreeks vanaf uw bankrekening, maar u maakt gebruik van een digitale portemonnee. Deze digitale portemonnee is gekoppeld aan uw spelersaccount. Dat betekent meteen één ding: u heeft een account nodig voordat u geld kunt inzetten op voetbalweddenschappen. Gelukkig is dat geen probleem, want binnen een paar minuten beschikt u al over zo’n spelersaccount.

Zodra u inlogt in uw account, ziet u direct hoeveel geld er in uw digitale portemonnee zit. Staat het bedrag op nul? U moet het saldo dan eerst aanvullen via bijvoorbeeld Bancontact of een creditcard. Pas daarna kunt u gaan wedden op voetbal. Het lijkt misschien omslachtig dat bookmakers op deze manier te werk gaan, maar zo’n digitale portemonnee heeft zeker voordelen. U heeft namelijk een vaste plek waar u uw gokbudget beheert. U betaalt uw weddenschappen vanuit de digitale portemonnee en ook de winsten komen op diezelfde plek terecht. Bookmakers zorgen er natuurlijk voor dat alles goed beveiligd is. Geld storten, inzetten op weddenschappen en winst laten uitbetalen: dankzij de beveiligde verbinding hoeft u zich geen moment zorgen te maken. 

Betalen via Bancontact, creditcard, e-wallet en meer

Bookmakers proberen het u zo makkelijk mogelijk te maken. Dat geldt ook voor de financiële kant van het gokken. Binnen een paar minuten heeft u al geld in uw account gestort en bent u klaar voor uw voetbalweddenschap.

Wanneer u geld gaat storten denkt u misschien alleen na over de hoogte van het bedrag. Maar daarnaast moet u ook een betaalmethode selecteren. Er zijn bookmakers die een enorme lijst met betaalmethodes online hebben staan. Zelfs als het gokplatform een wat minder lange lijst aanbiedt, blijven er nog een paar interessante betaalopties over. Zo kunt u bijna overal betalen via Bancontact, creditcard, PayPal en e-wallets zoals Skrill en Neteller.

Belgische gokkers betalen hun voetbalweddenschappen graag via Bancontact. Dit is vertrouwt, gaat snel en is enorm veilig. De creditcard is een goed alternatief voor Bancontact. De meeste bookmakers accepteren zowel VISA als MasterCard. Kiest voor een betaling via creditcard? Denk er dan wel aan dat u uw uitgaven goed bijhoudt. Doordat het geld maar één keer per maand wordt afgeschreven kunt u gemakkelijk het overzicht kwijtraken. Bij betalingen via Bancontact heeft u dat probleem niet. Houdt u uw gokbudget graag gescheiden van uw dagelijkse uitgaven? E-wallets zoals Skrill en Neteller zijn dan een goed idee. Al hebben deze betaalmethodes als nadeel dat ze vaak niet meetellen voor de welkomstbonus. Met een storting via Skrill of Neteller gaat een 100% welkomstbonus helaas aan u voorbij. Vindt u dit toch zonde, dan kiest u misschien wel voor een storting via PayPal of Paysafecard. Bij al deze betaalopties staat het gestorte geld bijna direct in uw spelersaccount. Dat is wel zo prettig als u op het allerlaatste moment uw saldo aan wilt vullen voor die ene spannende live wedstrijd. 

Geld storten: alles over minimale en maximale limieten

Bookmakers hanteren duidelijke regels als het op geldzaken aankomt. Dat geldt zeker voor de stortingslimieten. Bij de meeste bookmakers krijgt u te maken met minimale en maximale limieten. De minimale storting ligt vrij laag. Zo kunt u al wedden als u 10 of 20 euro in uw account stort. Deze lage limieten maken het wedden bij een bookmaker zeer toegankelijk. Want zelfs met een klein budget kunt u uw voetbalkennis gewoon inzetten om winst te maken.

Stort u per keer maar een klein bedrag in uw account? Grote kans dat u amper merkt dat de bookmaker met limieten werkt. Dat verandert zodra u uw budget opschroeft en met grote bedragen gaat wedden. Op dat moment kunt u zomaar tegen het maximum aanlopen. Bookmakers werken vaak met een maximale storting per dag of per week. Hoe hoog dat maximum is, verschilt per platform en ook zeker per betaalmethode. Bij stortingen via Bancontact ligt de limiet meestal wat hoger dan bij e-wallets. Dat is zeker iets om goed te controleren als u van plan bent om veel geld in te zetten op al die interessante voetbalweddenschappen.

Zo houdt u zelf de controle over uw gokbudget

Er zijn twee redenen waarom bookmakers met maximale stortingslimieten werken. Allereerst proberen ze met dit soort limieten te voorkomen dat highroller te veel winst maken. Te veel winst voor de gokkers betekent simpelweg dat de bookmaker verlies lijdt. Ten tweede heeft de Belgische kansspelcommissie richtlijnen opgesteld voor de maximale stortingslimiet. Dit om gokverslaving en financiële problemen zoveel mogelijk voor te zijn.

De maximale stortingslimieten gelden voor iedere gokker. Toch komt de één sneller in de financiële problemen dan de ander, gewoon omdat hij/zij minder budget tot zijn beschikking heeft. Daarom is het altijd verstandig om ook uw eigen limieten in te stellen. Steeds meer bookmakers bieden gokkers de mogelijkheid om een maximale dag-, week- of maandlimiet vast te zetten. Zodra u die limiet heeft bereikt, kunt u niets meer storten. Tenminste, zolang de periode loopt. Met zo’n persoonlijke limiet beschermt u zichzelf tegen emotionele beslissingen. Als u weddenschap na weddenschap verliest is het misschien verleidelijk om nog één keer een groot bedrag in te zetten om de boel te compenseren. Met alle risico’s van dien. Een persoonlijke limiet helpt u om de controle te houden. U weet namelijk zeker dat u nooit meer geld inzet dan u kunt missen.

Winnende weddenschappen laten uitbetalen

Of u nu veel gokbudget heeft of weinig, er komt altijd een moment waarop u een uitbetaling wilt aanvragen. De winst die u maakt met uw voetbalweddenschappen komt automatisch in uw spelersaccount terecht. U bepaalt zelf wanneer u deze winst laat uitbetalen. Misschien wilt u na twee gewonnen weddenschappen al over het geld beschikken, maar u kunt ook wachten tot u een complete maandopbrengst bij elkaar heeft.

Voor een uitbetalingsaanvraag logt u gewoon weer in op uw spelersaccount. Op de betaalpagina verschijnt dan vanzelf de optie om een uitbetaling aan te vragen. Let wel op: ook bij uitbetalingen werken bookmakers met een minimum. U kunt een bookie treffen die al uitkeert vanaf 10 euro, al ligt het minimum in de meeste gevallen een stukje hoger. Spelers die graag lage bedragen inzetten moeten dus meerdere weddenschappen winnen voordat ze de uitbetalingsknop kunnen activeren. Laat u de winst voor de eerste keer uitbetalen? Lees dan even goed de voorwaarden door. Er zijn namelijk bookmakers waar u een toeslag moet betalen als u meerdere keren per maand een bedrag laat uitbetalen. Het is dan wel zo prettig dat u vooraf weet waar u aan toe bent. Gelukkig zijn er ook heel wat online wedkantoren die alle uitbetalingen gratis verwerken. 

Uitbetalen naar een Skrill-account of toch naar uw bankrekening?

U denkt zorgvuldig na over welke betaalmethode u kiest. Over de uitbetaling hoeft wat minder diep na te denken. In veel gevallen is de uitbetaling namelijk automatisch gekoppeld aan uw betaalmethode. Dit wordt ook wel closed-loop policy genoemd. Met zo’n closed-loop policy is het niet mogelijk om geld te storten via Skrill en vervolgens uw winst uit te laten betalen naar een PayPal-account. Als u eenmaal kiest voor Skrill, dan gebruikt u dat zowel voor uw stortingen als uitbetalingen.

Een closed-loop policy geeft veel duidelijkheid. Toch werkt het lang niet zo bij alle bookmakers. Er zijn namelijk heel wat online goksites te vinden die veel minder uitbetaal- dan betaalmethodes aanbieden. Zo kunt u gemakkelijk een bookmaker treffen die de winst standaard uitbetaalt naar uw bankrekening. Meer mogelijkheden zijn er simpelweg niet. Kijk dus goed welke regels uw bookmaker hanteert voordat u begint met wedden.

De snelle service bij uitbetalingen

Het geld van uw gewonnen weddenschappen spaart u op in uw spelersaccount. Als u dan eindelijk een mooi bedrag bij elkaar heeft, wilt u er natuurlijk zo snel mogelijk over beschikken. Gelukkig hoeft u nooit lang te wachten voordat uw uitbetaling is verwerkt. 

Uitbetaling naar een e-wallet worden vaak direct verwerkt. Een uitbetaling naar uw bankrekening duurt iets langer. De meeste bookmakers houden een verwerkingstermijn aan van maximaal twee dagen. Het duurt dan hooguit vijf werkdagen voordat het geld bij u binnen is. Vraagt u voor het eerst een uitbetaling aan of wilt u juist een groot bedrag laten uitbetalen? Het kan zomaar gebeuren dat uw bookmaker om wat extra informatie vraagt, zoals een kopie van uw paspoort. Dit is puur bedoeld om uw leeftijd en identiteit te controleren. Zodra alles is goedgekeurd, wordt de uitbetalingsaanvraag alsnog in gang gezet. Voor u het weet, staat de winst op uw rekening.

EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN