Jupiler Pro League: Club Brugge vs. KV Kortrijk

Met nog twee wedstrijden te gaan voor de start van de Play-Offs loopt de spanning in de Jupiler Pro League flink op. In vrijwel elk duel is er wat te winnen. Competitieleider Club Brugge is zeker van de eerste plek, maar wil vooral vertrouwen tanken. Komende zaterdag is KV Kortrijk de tegenstander. Zij staan op die belangrijke zesde stek, maar voelen de hete adem van Antwerp en Standard. Het wordt dus een zeer beladen match, waarvoor de bookies hoge odds hanteren!

Club Brugge trainer Ivan Leko beseft dat het voor KVK belangrijk gaat zijn om punten te pakken in die laatste matches voor de play-offs. “Maar daar focussen we echt niet op. De focus ligt op wat we zelf in handen hebben: onze manier van voetballen, de fysieke paraatheid, tempo, intensiteit. Sowieso zal de motivatie goed zitten zaterdag, bij spelers, staf en fans.”

“Kortrijk zal ook weer geen gemakkelijke worden”

Hans Vanaken onderstreept die uitspraak van zijn coach: “Kortrijk zit in een goede periode, dus dat zal ook weer geen gemakkelijke worden. Vol erop vanaf de eerste minuut en dan komt dat wel goed”, aldus Vanaken. Vertrouwen tanken is het toverwoord bij Blauw-Zwart. Zo ook bij Delano Denswil: “Het is niet zo dat we het nu te licht opnemen want we willen nog altijd elke wedstrijd winnen. We proberen wedstrijd per wedstrijd te spelen en er zo goed mogelijk voor te staan voor de Play-Offs.

Club Brugge kan tegen Kortrijk ook weer rekenen op Ruud Vormer en Emmanuel Dennis. Ivan Leko: “Ruud was mentaal wat moe na de hetze rond de Gouden Schoen en had fysiek last van zijn enkel. We hopen dat hij nu weer in het normale ritme kan komen, zonder fysiek ongemak.”

Eindsprint

Leko vervolgt: “Dennis was goed in Beveren en tegen Genk, dat is het gevolg van wat hij toont op training. Dat hij na zijn explosieve start een dipje kende, kan gebeuren. Je krijgt op zo’n moment veel over je heen, da’s moeilijk om mee om te gaan. Wanneer je vorm dan zakt, moet je terug naar de basis om in dienst van het elftal te spelen. Dennis beseft dat nu, ik hoop dat hij klaar is voor de eindsprint in de competitie.”

Zes op zes

Jordy Clasie is alvast duidelijk. Na de 1-1 van voorbije weekend gaat Club voor de maximale score in het restant van de reguliere competitie: “We gaan met een goed gevoel naar die laatste twee wedstrijden. Daarin moeten we gewoon vol voor zes op zes gaan”, is de Nederlander duidelijk.

Record

Ondanks het puntverlies in de vorige speelronde was er toch iets te vieren bij club. Sterkhouder Timmy Simons viel in en werd daarmee de oudste veldspeler ooit die uitkwam in de Jupiler Pro League: “Uiteraard ben ik wel trots om dat record nu te hebben, maar ik was er tijdens de match absoluut niet mee bezig. Je moet gewoon snel de knop kunnen omdraaien en altijd klaar zijn. Elke training geef ik ook nog steeds het beste van mezelf en dat zal zo blijven tot het einde van mijn carrière.”

Kortrijk-trainer De Boeck: “PO1 zou leuk zijn, maar geen must”

Trainer Glen De Boeck zei voorafgaand aan de derby tegen Zulte Waregem (0-1) dat vier punten uit de laatste drie duels voldoende zou zijn. Met Club Brugge en Charleroi nog voor de boeg een haast onmogelijk opgave: “Play-off 1 zou leuk meegenomen zijn, maar absoluut geen must.”

“Alles aan doen om Club te verslaan”

Voor de 28-jarige Kortrijk doelman Sébastien Bruzzese is de wedstrijd tegen de competitieleider extra speciaal. Hij kwam deze zomer over vanuit Brugge, maar is inmiddels volledig gefocust op de Kortrijk: “We hebben een goede ploeg die de verrassing kan gaan zijn voor wat betreft het halen van PO1. We gaan er alles aan doen om dat te halen. En dat houdt in dat we gaan proberen Club te verslaan.”

Pre-wedstrijdquoteringen voor Club Brugge – KV Kortrijk

Ook voor speelronde 29 hebben de bookmakers in België opnieuw voor hoge pre-wedstrijdquoteringen gezorgd. Voor winst van Club Brugge wordt in het 1X2 spelsysteem met x 1.38 keer de inleg al mooie odds uitgekeerd. De bookies geven nog meer uit als Kortrijk wint. De quotering van winst van de uitploeg staat genoteerd op x 7.45 keer de inleg. Voor een gelijkspel wordt met x 5.10 keer het speelbedrag nog een hoge beloning uitgekeerd.

 

De Jupiler Pro League-wedstrijd Club Brugge – KV Kortrijk wordt gespeeld op zaterdag 3 maart om 20:00 uur in het Jan Breydelstadion te Brugge. Mis niets van deze één na laatste wedstrijd voordat de play-offs van start gaan en doe mee via VoetbalGokken.be!

Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 80 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…

 

7 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie