Copa del Rey: FC Barcelona tegen Valencia

In het Spaanse bekertoernooi spelen de nummers één en drie van de competitie tegen elkaar in de halve eindstrijd. FC Barcelona neemt het eerst thuis op tegen Valencia en op 8 februari volgt de return in ‘de sinaasappelstad’ van Europa. De nummer twee op de ranglijst, het Atlético Madrid van onze landgenoot Yannick Carrasco, werd in de vorige speelronde uitgeschakeld door Sevilla dat het in de andere halve finale opneemt tegen Leganes.

Barcelona-coach Valverde: “We weten allemaal dat Valencia een goed elftal heeft”

De fans in de Catalaanse hoofdstad verwachten dat hun Barça elke wedstrijd naar zijn hand zet. Afgelopen weekend lukte dat maar ternauwernood. Na een 0-1 achterstand tegen Alaves zette Luis Suarez en Lionel Messi de scheve situatie recht.

Ook in de vorige bekerronde geraakte het maar net voorbij de opponent. Espanyol won de heenwedstrijd met 1-0, maar in eigen stadion wist Barcelona ook die achterstand weg te werken door met 2-0 te winnen. In de halve eindstrijd moet nu worden afgerekend met Valencia. Een pittige opgave zo stelt Barça-coach Valverde: “We weten allemaal dat Valencia een goed elftal heeft. Het zal een hevige strijd worden, net als tegen Espanyol het geval was. Toen mochten wij de return thuis spelen, nu ligt dat voordeel aan hun zijde. En thuis zijn zij op hun sterkst. Valencia zal er veel aangelegen zijn de finale te behalen, dus daar zullen zij alles voor doen.”

“Valencia verkeert in uitstekende vorm”

Na de wedstrijd tegen Alaves keek de leidsman van het Catalaanse sterrenensemble dan ook direct vooruit naar de naderende bekermatch: “Valencia is een lastige uitdager. We hebben goede hoop op het bereiken van de finale, maar Valencia heeft al eerder aangetoond een vervelende tegenstander te zijn. In de competitie doen ze het ook bijzonder goed en dat maakt dit duel extra lastig: ze verkeren in uitstekende vorm.”

Valencia-trainer Marcelino: “We hebben de moeilijkste tegenstander getroffen”

Bij Valencia rekenen ze zich allesbehalve rijk met de wedstrijden tegen Barcelona in het vooruitzicht. Trainer Marcelino maakt dan ook dankbaar gebruik van de underdogpositie waarin zijn team zich bevindt: “We hebben met Barcelona de moeilijkste tegenstander getroffen die we konden krijgen”, aldus Marcelino. “Het worden hele zware wedstrijden. We zullen twee keer boven onszelf moeten uitstijgen om de finale te halen. We spelen immers tegen een fantastisch elftal.”

Het moment waarop de bekermatch wordt afgewerkt speelt Valencia ook al niet in de kaart, zo stelt Marcelino in zijn vooruitblik. “De kalender is nou eenmaal zo, dus daar moeten we het mee doen. Het enige wat we kunnen doen is ons goed voorbereiden. Espanyol heeft het Barça ook lastig gemaakt, maar uiteraard blijven ze de topfavoriet tijdens de komende twee bekermatches.”

Wedstrijdoverzicht

Barcelona gaat met een magere 2-1 overwinning op Alaves op zak deze halve eindstrijd in. De Catalanen zijn in de competitie dit kalenderjaar nog aangeslagen, maar in de beker werd al verloren van Espanyol (in de heenwedstrijd) en gelijkgespeeld tegen Celta de Vigo (1-1).

Valencia bereikte ten kosten van Alaves deze halve finale. Ook dat ging met de nodige moeite. Valencia boekte een 2-1 thuisoverwinning en wist in de return een 2-2 uit het vuur te slepen. Ook in La Liga kreeg het elftal van Marcelino al enkele tikken te verwerken dit jaar. Las Palmas versloeg de huidige nummer op de ranglijst met 2-1 en voorbije weekend kwam daar nog eens een dikke thuisnederlaag tegen Real Madrid overheen: 1-4.

Pre-wedstrijdquoteringen tussen FC Barcelona tegen Valencia

Het is duidelijke dat Barcelona met een stuk meer goesting deze dubbele bekerconfrontatie ingaat. De Belgische bookmakers hebben de pre-wedstrijdquoteringen voor een zege van de uitploeg dan ook hoog ingeschaald.

Winst van Valencia levert u x 9.95 keer de inleg op in het 1X2 spelsysteem. Ook voor een gelijkspel zwaaien de bookies met de portemonnee. Een puntendeling in de heenwedstrijd levert u x 6.75 keer de inleg op. Wint Barcelona van Valencia? Dan kunt u rekenen op een beloning van x 1.26 keer het ingelegde speelbedrag.

 

De heenwedstrijd van de halve finale in de Copa del Rey FC Barcelona – Valencia CF wordt gespeeld op donderdag 1 februari om 21:30 uur in Camp Nou te Barcelona. Maak uw voorspelling geld waard en speel mee via de Belgische bookmakers op VoetbalGokken.be!

Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 80 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…

 

7 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie