Club Brugge op weg naar Waasland-Beveren

Met nog vijf wedstrijden te gaan in de Jupiler Pro League voordat de PO1 losbarst prijkt Club Brugge nog altijd bovenaan de lijst. De koploper heeft dit weekend een wedstrijd op verplaatsing in de agenda staan en dat is tegen Waasland-Beveren. Een team dat knokt voor de Play-off1 en met alle geweld thuis wil winnen van Club. De Belgische wedkantoren staan klaar voor de aftrap van zondag in het Freethielstadion en belonen spelers op de juiste uitslag graag met fantastische geldprijzen.

Leko: “Ik verwacht zondag een goed Blauw-Zwart”

Met de thuiswedstrijd van voorbije weekend tegen Charleroi en de midweekse bekerwedstrijd tegen Standard Luik heeft Club Brugge een zware week achter de rug. Toch moet het team van trainer Ivan Leko zondag weer paraat staan voor de match op verplaatsing bij Waasland-Beveren. De oefenmeester van Club sprak eerder deze week zijn vertrouwen uit. “Ik ken mijn ploeg en verwacht zondag tegen Waasland-Beveren een goed Blauw-Zwart.”

Met twee Jupiler Pro Leaguewedstrijden op rij waarin Club Brugge niet de volle mep mee naar huis wist te nemen moet de match tegen Waasland-Beveren weer drie punten gaan opleveren, vindt Leko. “We moeten gewoon harder werken op onze zwakke punten. Welke? We maken te veel individuele fouten in de verdediging en slikken zo te veel tegendoelpunten. We creëren ook te weinig kansen op verplaatsing.”

Voorbije zondag werd het op Jan Breydel tegen Charleroi 3-3 en die week ervoor verloor Club met 2-0 van KAA Gent. Toch maakt Ivan Leko zich nog geen zorgen. “We moeten nu gewoon analyseren waarom we twee wedstrijden hebben verloren. Het is niet nodig om het systeem om te gooien.”

Vormer: “Zondag staan we er weer”

Ruud Vormer wil de laatste vijf wedstrijden die nog gespeeld moeten worden voordat de PO1 gaat beginnen zo goed mogelijk afronden. Zoveel mogelijk punten binnenhalen; dat is het doel van de Club-aanvoerder. “We scoren wel vaak, maar we pakken ook zo makkelijk tegendoelpunten”, vertelt Vormer via de clubwebsite. “Negen doelpunten op drie matchen, dat heb ik lang niet meegemaakt, maar dat hoort er blijkbaar bij.”

Vormer wil de moed dan ook niet opgeven. “Het zit nu even tegen, want je treft de lat, de paal en mist een strafschop. Ik zou niet spreken van een dip, je mag wel eens verliezen. Je kan niet constant pieken. Het gebeurt wel vaker dat we de tegenstand kunnen wegzetten, maar we doen het niet. We konden nu op veertien punten voorsprong zijn, dus dat is jammer. Maar dat hoort bij het voetbal, maar zondag staan we er weer”, aldus Vormer.

Waasland-Beveren coach Vermant: “We willen zoveel mogelijk proberen te winnen”

Met de nieuwe coach Sven Vermant aan het roer plukte Waasland-Beveren van de vier wedstrijden acht punten weg bij de tegenstanders. Vermant – die afkomstig is van de beloften van Club Brugge – wist voorbije week met 1-2 te winnen bij Royal FC Antwerp. Dit alles zorgt voor een zevende plek in de Jupiler Pro League. Het team van Vermant heeft momenteel 33 punten bij elkaar, maar dit aantal hebben KV Kortrijk, Standard Luik en St. Truiden ook. Door te verliezen van Club kan de zevende plek dus snel veranderd worden in de tiende. Waasland-Beveren zal zondag dus goed voor de dag komen en het is voor de fusieclub van eminent belang om de drie punten in eigen zak steken.

Vermant: “Ik wil zoveel mogelijk proberen winnen. En dan maakt het nog niet eens zoveel uit dat we tegen Brugge spelen komende speelronde. Ik zie dat deze club vooruit wil en proef ambitie. Een eigenschap die ik zeer belangrijk vind. Winnen, vanuit realisme weliswaar, en een positieve manier van voetballen: daar sta ik voor als trainer van Waasland-Beveren.”

Wedstrijdoverzicht

Vanaf 2012 is Club Brugge de winnende partij in het Freethielstadion. In dat jaar maakte Club daar de meeste doelpunten tot nu toe. De Blue Army’s versloegen de Waaslanders met 2-6. Behalve in september 2016 ging het even mis voor de Bruggenaren. Waasland-Beveren was met 1-0 Club Brugge toen onder leiding van Michel Preud’homme te slim af. Het enige doelpunt werd toen gemaakt door Siebe Schrijvers die nu uitkomt voor Racing Genk. Dit is overigens ook de laatste wedstrijd die Blauw/Zwart gespeeld heeft bij en tegen Waasland-Beveren.

Voor de match van zondag worden er nog wel een aantal geblesseerde spelers op het wedstrijdformulier vermeld. Zo zullen de Club-verdedigers Saulo Decarli, Benoit Poulain en Ahmed Touba op de bank plaats moeten nemen. Ook worden er met Lor Rafaelov en Thibault Vlietinck twee middenvelders aan de lijst toegevoegd. Bij Waasland-Beveren wordt alleen verdediger Valtteri Moren aan de kant gehouden door een kwetsuur.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Waasland-Beveren tegen Club Brugge

De pre-wedstrijdquoteringen rijzen de pan uit. De Belgische wedkantoren weten er weer een sensatie van te maken. Winst van Waasland-Beveren krijgt voor deze wedstrijd een odds van x 4.45 keer de inleg mee. Een zege van Club Brugge wordt x 1.72 keer de inleg beloond. Verwacht u een gelijkspel? Zet dan in op een puntendeling en ontvang x 4.00 uw inleg retour als beide teams aan deze topmatch een punt overhouden.

 

De Jupiler Pro League-wedstrijd Waasland-Beveren – Club Brugge wordt gespeeld op zondag 11 februari om 14:30 uur in het Freethielstadion te Beveren. Zorg dat u erbij bent en pak de hoogste odd bij uw voorspelling.

Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 80 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…

 

6 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie