Zulte Waregem gaat voor niets anders dan een zege in Arnhem

De overwinning op KV Mechelen geeft de supporters van Essevee weer moed voor de EL-wedstrijd op verplaatsing bij Vitesse Arnhem. In de thuismatch werd het 1-1 en dat viel behoorlijk tegen. Het woord crisis is al gevallen bij Zulte Waregem, maar een zege donderdagavond tegen het Nederlandse Vitesse zal de donderwolken boven de fusieclub plots laten verdwijnen. Francky Dury gelooft er alvast in: “Vitesse is een ploeg van ons kaliber. Winnen zou ons een goed gevoel geven.” De wedkantoren zien Vitesse echter als favoriet en dat betekent dat de hoogste odd in de pre-wedstrijdquoteringen te vinden is bij een Belgische zege. Steunt u onze landgenoten in de Europa League of zet u in op Vitesse?

De Europa Leaguematch van komende donderdag moet het begin worden van een positieve wedstrijdserie, zo vertelt Dury aan persbureau Belga: “We hebben na Vitesse nog één thuismatch dus het wordt wel interessant. Winnen zou ons in ieder geval een goed gevoel geven. We willen in de eerste plaats een plezante avond beleven en die winnend afsluiten. De Europa League winnen, dat gaan we toch niet doen. Vitesse en wij zullen onderling uit maken wie nog kans maakt om verder te gaan in de Europa League”, aldus de Essevee-coach.

Timothy Derijck: “Vitesse zorgt voor druk naar voren en dat ligt ons wel”

Dury heeft een vrijwel fitte selectie tot zijn beschikking om de wedstrijd tegen Vitesse aan te vangen. Enkel doelman Bussot is geblesseerd. Voormalig Eredivisie-speler Timothy Derijck speelde in dienst van ADO, Feyenoord en PSV vaak tegen Vitesse. Hij rekent op een leuke wedstrijd waarbij zijn ploeg als winnaar van het veld stapt: “We weten waarmee we bezig zijn en het is tijd om nu onze sterke punten te benutten en de zwakke punten weg te werken. Belgische teams spelen compacter en meer afwachtend. Vitesse zorgt altijd voor druk naar voor met snelle spelers, maar dat geeft ons net kansen. Het wordt zeker een leuke match voor de toeschouwers”, beloofd Derijck aan de supporters van Essevee.

Vitesse-coach Fraser: “We hebben meer kwaliteiten dan Zulte”

Hoewel de scheidsrechter niet in Arnhems voordeel floot (met name bij de afgekeurde goal van Castaignos) wil Fraser de schuld van de puntdeling niet zoeken bij de arbitrage. Vooral het eigen spel zal donderdag beter moeten dan twee weken terug in België: “Ik kan leven met de uitslag in de uitwedstrijd, maar dat was omdat we het zelf helemaal weggaven. Op het eind verspeelden we zelfs nog bijna een punt”, aldus de hoofdtrainer tegenover De Gelderlander. “Donderdag moeten drie punten mogelijk zijn, want we hebben als team meer kwaliteiten dan Zulte Waregem.” Fraser mist bij de missie wel Arnold Kruiswijk en Maikel van der Werff. Beiden zijn geblesseerd en kunnen niet meedoen bij Vitesse – Zulte Waregem. Bij Zulte Waregem ontbreekt enkel doelman Bossut.

Wedstrijdoverzicht

Tegenstander Vitesse staat hoog op de tabellen in Nederland. Ondanks een 2-4 nederlaag in het voorbije weekend tegen PSV vinden we de Arnhemmers terug op de vijfde plaats. Het houdt onder meer regerend landskampioen Feyenoord Rotterdam achter zich. In de afgelopen weken wist het elftal van Henk Fraser onder andere op verplaatsing te winnen van Ajax (1-2) en SC Heerenveen (0-4). Thuis werd dus verloren van PSV en gelijkgespeeld tegen FC Utrecht (1-1).

Waregem klom in speelronde dertien naar plek zes, dankzij een zege op KVM. De overwinning was noodzakelijk voor de fusieploeg omdat er al vier matches niet gewonnen werd in de Jupiler Pro League.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Vitesse – Zulte Waregem

De bookmakers hebben de pre-wedstrijdquoteringen als volgt ingedeeld. Winst van Vitesse wordt x 1.89 keer je inleg beloond. Voor een zege van Zulte Waregem noteren de bookies met x 4.05 keer je inleg de hoogste odd van deze wedstrijd. Een overwinning voor Zulte Waregem levert je dus meer dan vier keer (!) je inzet op! Een gelijkspel staat genoteerd bij de bookmakers op x 3.70 keer het speelbedrag. Hoe schat jij de kansen donderdag in van Zulte Waregem?

 

De Europa Leaguewedstrijd Vitesse – Zulte Waregem wordt gespeeld op donderdag 2 november om 21:05 uur in de Gelredome te Arnhem. Pakt Zulte Waregem nu eindelijk drie punten in de groepsfase van de Europa League? Wat uw voorspelling ook is, speel mee en zet vandaag nog in.

Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 80 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…

 

7 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie