WEURO 2017: België opent tegen Denemarken

Geen EK of WK voor de mannen deze zomer, maar de vrouwelijke Rode Duivels houden tijdens WEURO 2017 in Nederland de Belgische eer hoog. De dames strijden op het eindtoernooi in de poulefase tegen het gastland, Noorwegen en Denemarken. Die laatste is de eerste tegenstander en vormt direct ook een pittige kluif voor de Red Flames.

Debuut op Europees kampioenschap

België, de nummer 23 van de huidige FIFA wereldranglijst, is één van de debutanten op het eindtoernooi. De Red Flames schreven geschiedenis door zich na een stevige kwalificatiecampagne te plaatsen voor dit toernooi. De voorbereiding op WEURO-2017 verliep allerminst vlekkeloos. Er waren verliespartijen tegen Noord-Korea en Spanje (beide met 1-4). Tegen vicewereldkampioen Japan werd knap gelijkgespeeld, net als tegen Zwitserland en Oostenrijk overigens. Winst was er dan toch ook nog te melden. Italië en Schotland werden met speels gemak opzij gezet.

Reden voor bondscoach Ives Serneels om veel goesting te hebben in de komende matches: “Het is een open groep en willen er iets moois van maken. We mogen de bus niet instappen met de gedachte dat we maar drie matchen zullen spelen”, aldus Serneels op de website van de organisatie.

Belgische supporters belangrijk

De Red Flames werken hun groepsmatchen af in Breda, Tilburg en Doetinchem. “Allemaal speelsteden die niet zo ver liggen van België. We hebben nog nooit zo’n mooie kans gehad om een 12e man achter ons te krijgen.”

Wullaert: “We maken zeker kans tegen Denemarken”

Voor speelster Tessa Wullaert kan het toernooi niet snel genoeg beginnen. Na de straffe kwalificatiereeks wordt het nu tijd voor het echte werk: Eindelijk! We maken zeker kans tegen Denemarken, dus het zou wel leuk zijn om die eerste wedstrijd te winnen.”

Wullaert  – de sterspeelster van de ploeg – beseft dat er flink wat druk op haar schouders ligt. “Ik probeer daar niet zoveel mee bezig te zijn”, zegt Wullaert bij VTM.be. “We zitten met 23 speelsters in de kern en met 11 op het veld. Het zal zeker niet allemaal van één iemand moeten komen. We hebben al geschiedenis geschreven door ons te kwalificeren. Vanaf nu is alles mogelijk.”

“We blijven de underdog, maar kunnen zeker verrassen”

Serneels neemt nochtans het laatste woord: “We moeten nuchter blijven. We blijven de underdog, maar dat betekent niet dat we niet kunnen verrassen.”

Pre-wedstrijdquoteringen

De Belgische wedkantoren wijzen het Deense teams als favoriet van deze match aan. Dat is gunstig voor diegenen die op een overwinning van de Belgische dames spelen. De quotering voor winst van de Red Flames staat op x 3.85 keer uw inleg. Verwacht u een gelijkspel? Zet dan hierop in en ontvang x 3.35 keer uw inleg als dit daadwerkelijk gaat gebeuren. De odd voor een Deense zege staat genoteerd op x 1.89 keer het ingelegde geldbedrag.

  

De WEURO2017 groepswedstrijd Denemarken – België wordt gespeeld op zondag 16 juli om 20:45 uur in de Vijverberg te Doetinchem. Speel mee met het EK vrouwenvoetbal en trakteer uzelf op een geldbonus door de juiste voorspelling in te zetten via de betrouwbaarste wedkantoren.

Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 80 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…

 

6 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie