Topper RSC Anderlecht – KAA Gent kent ook topquoteringen!

De topmatch tijdens het kerstvoetbal in de Jupiler Pro League is het treffen tussen RSC Anderlecht en KAA Gent. RSCA staat derde en Gent neemt na de knappe zege eerder deze week op Charleroi (1-0) de vijfde plek in beslag. De pre-wedstrijdquoteringen zijn weer om te smullen en lopen zelfs op tot het viervoudige van uw inleg!

Hein Vanhaezebrouck: “Ons doel moet nu zijn om stand te houden”

Anderlecht heeft één groot voordeel aan deze match. De kerstmatch kan thuis in eigen stadion afgewerkt worden. Trainer Hein Vanhaezebrouck en zijn mannen hebben de laatste weken al een behoorlijk pak slag gekregen. In de Jupiler Pro League trof het met Charleroi (1-3) en Club Brugge (5-0) twee wedstrijden op verplaatsing aan waarin die geen enkele punt werd binnengehaald. Met KAA Gent heeft Paars-wit opnieuw een straffe tegenstander – uit de top zes – tegenover zich staan.

Voor RSCA-coach Hein Vanhaezebrouck is het ook en vooral een weerzien met zijn oude ploeg. Het Gentse team staat nu ander leiding van Yves Vanderhaeghe en heeft in de laatste weken een enorme progressie geboekt. Toen Vanhaezebrouck vertrok stond het team pas in de middenmoot. Inmiddels staat Vanderhaeghe met zijn team op een propere vierde stek. Toch maakt van Vanhaezebrouck zich – nog – geen zorgen om het naderende Gent. Hij houdt zich meer bezig met het feit dat koploper Club Brugge steeds verder uit beeld geraakt. “Als de kloof nóg groter wordt, zal het heel moeilijk worden”, zegt Vanhaezebrouck in De Standaard. “Ons doel moet nu zijn om stand te houden en op dezelfde afstand met Club Brugge te blijven. Dat betekent dat we dus ook tegen Gent een resultaat moeten pakken.”

Sofiane Hanni: “We hebben veel meer kwaliteit”

Ook RSCA- aanvoerder Sofiane Hanni beseft het belang van het laatste competitieduel in 2017. “Dit is een belangrijke match voor de supporters. Dat moeten we tonen – we hebben veel meer kwaliteit. Als we onze duels winnen en motivatie tonen, kunnen we niet verliezen”, zegt Hanni overtuigend over de komende ontmoeting tegen Gent.

Yves Vanderhaeghe: “Als er één ploeg vertrouwen mag hebben, dan zijn wij het wel”

Na een thuisoverwinning op de nummer twee Charleroi heeft KAA Gent nu een reeks van acht wedstrijden op rij niet meer verloren. De Buffalo’s wisten pas in de 97e minuut de wedstrijd naar zich toe te trekken dankzij een rake inzet van Roman Yaremchuk die met zijn goal de Ghelamco Arena in extase bracht. Coach Yves Vanderhaeghe waakt voor het ‘te vroeg juichen’ en houdt het vizier scherp richting deze laatste wedstrijd voor de winterstop. “We staan met Anderlecht voor nog een moeilijke match”, zegt Vanderhaeghe tegen Sporza. “Maar ik ga voor zoveel mogelijk punten. Als er één ploeg vertrouwen mag hebben, dan zijn wij het wel. Ik denk dat we met vertrouwen naar Anderlecht mogen trekken.”

Thomas Foket: “Ik ben al blij met elke minuut die ik kan spelen”

Thomas Foket moet voorlopig tevreden zijn met invalbeurten. De rechterflankspeler maakte in oktober zijn rentree bij Gent na een pittige hartoperatie. Inmiddels is Yuya Kubo een vaste waarde geworden in de spelerskern van Vanderhaeghe. “Na mijn operatie ga ik niet klagen”, zegt Foket tegenover La Capitale. “Ik ben al blij met elke minuut die ik kan spelen. Dat is maar een kleine prijs die ik moet betalen. En ik wil ook niet te vroeg terugkeren om dan te horen dat ik niet klaar ben. Ik heb nu al een paar keer mogen invallen en ik voel stilaan dat het terugkomt. Maar de ploeg draait goed en ik moet geduld tonen. Als het wat langer duurt dan voorzien, is dat niet erg”, zegt Foket die wel hoopt tegen Anderlecht een paar speelminuten te mogen maken.

Wedstrijdoverzicht

De laatste twee keren dat RSCA De Buffalo’s op bezoek kreeg kwam er voor beide teams maar één punt uit de bus uitrollen. In april dit jaar bleef het 0-0 in het Constant Vanden Stockstadion. In augustus vorig jaar bleef het scorebord op 2-2 staan, terwijl RSCA in mei 2016 nog met 2-0 wist te winnen. Gent won voor de laatste keer op verplaatsing bij Anderlecht in maart 2015. Het duel eindigde destijds in 1-2.

Anderlecht kan de dinsdag na kerst nog niet beschikken over verdedigers Seringa Kara en Emmanuel Sowah Adjei. Op het middenveld ontbreken Andy Najar en Claudiu Stanciu Nicolae nog altijd op het wedstrijdselectie. Bij Gent zijn het vooral de middenvelders Franko Andrijasevic, Giorgi Chakvetadze en Renato Neto die Vanderhaeghe zorgen baren. Ze kampen allen nog met kwetsuren die ze naar alle waarschijnlijkheid ook tegen RSCA buiten houden.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Anderlecht – KAA Gent

De Belgische wedkantoren spelen maar wat graag voor kerstman. De pre-wedstrijdquoteringen in het 1×2-spelsysteem lopen namelijk flink op, vooral als de thuisploeg verzuimt te winnen. Winst van RSC Anderlecht staat op x 1.85 keer uw speelbedrag. Nemen de Gentenaren de drie punten mee naar huis? Dan ontvangen spelers die hebben ingezet op winst van Gent x 4.10 keer hun inleg retour. Voor een gelijkspel hanteren de bookies een odds van x 3.60

 

De Jupiler Pro League-wedstrijd RSC Anderlecht – KAA Gent wordt gespeeld op dinsdag 26 december om 20:30 uur in het Constant Vanden Stockstadion te Anderlecht. Maak deze topmatch nog specialer door een voorspelling achter te laten bij de Belgische wedkantoren via VoetbalGokken.be!

Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 80 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…

 

8 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie