Topknaller in de Jupiler Pro League: KAA Gent – Anderlecht

In de Jupiler Pro League staat komend weekend een knaller van een match op het programma. KAA Gent ontvangt in de Ghelamco Arena RSC Anderlecht. De twee ploegen willen beide een wereldwedstrijd neerzetten. VoetbalGokken.be laat u alvast warmlopen en blikt vooruit op deze topmatch.

Brecht Dejaegere: “Zondag is het thuis tegen Anderlecht”

De thuiswedstrijd tegen RSCA moet voor de Gentse ploeg een einde maken aan een droevige reeks. De Buffalo’s hebben nog maar één punt in vier wedstrijden binnengehaald. De nederlaag van voorbije weekend tegen Moeskroen moet snel uitgewist worden. Gent stond met 0-2 voor, maar moest toch toegeven aan de thuisploeg door nog drie doelpunten te slikken. Gent-speler Brecht Dejaegere: “Zondag is het thuis tegen Anderlecht, we moeten reageren in het bijzijn van onze fans”, aldus de middenvelder van de Gentse club.

Samuel Gibot hoeft geen schorsing uit te zitten

Samuel Gibot kwam op het veld van Moeskroen bij een 0-2 stand te driest in op tegenstander Fabrice Olinga. De Franse verdediger werd op slag van rust door scheidsrechter Nicolas Laforge van het veld gestuurd. Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vond dit een streng oordeel waardoor een bijkomende sanctie zich niet opdringt. Gigot zal geen schorsing hoeven uitzitten en mag de thuismatch tegen RSCA meespelen.

Maurizio Morano: “Hij zal wel weer beginnen met scoren”

Yuya Kubo scoorde ook tegen Moeskroen niet voor de Gentenaren. De Japanner liet het opnieuw afweten. Ook in de wedstrijd tegen Antwerp en KV Mechelen maakte de nieuwe aanwinst van Gent geen doelpunten. Zijn makelaar Maurizio Morano heeft hier een verklaring voor: “Yuya liep in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Irak (twee maanden geleden, red.) een kleine knieblessure op. Daardoor kwam hij niet topfit aan in Gent. Het is geen excuus, maar het zorgde er wel voor dat hij tijdens de voorbereiding een poos alleen moest trainen. Ach, het komt allemaal wel goed”, Morano hoopvol tegenover HLN. “Je verliest op een paar weken niet wat je jaren hebt opgebouwd. We hebben Yuya nodig. Hij zal wel weer beginnen te scoren”, meldt Gent op de clubsite.  

Herman Van Holsbeeck: “Het talent is voor handen”

Bij Anderlecht is er evenmin rust en kalmte. RSCA verloor zijn laatste twee matchen nadat er in de voorgaande wedstrijden nog vier punten werden gehaald. Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck wil nog niet spreken van een crisis, maar het zal tegen zondag moeten beteren wil het een kans maken tegen Gent. “Het talent is voorhanden in onze spelerskern, dat weten we. De club heeft mooie investeringen gedaan op vlak van kwaliteit, en dat zal ongetwijfeld beginnen renderen”, aldus de manager op de clubstek. “Op dit moment moet iedereen, van de gevestigde waarden tot de bankzitters, zichzelf in vraag durven stellen. Pas als we naar onszelf kijken zullen we de nodige stappen kunnen zetten en uiteindelijk beter worden. Zo moeten we opnieuw richting het niveau van een landskampioen groeien.”

Sofiane Hanni: “We moeten gewoon keihard werken”

Die instelling zit ook diep in het geheugen gegrift van Sofiane Hanni: “Dat is frustrerend”, zegt de middenvelder van RSCA. “We moeten gewoon keihard werken naar de match van volgende week”, zegt Hanni over de wedstrijd tegen Gent.

Wedstrijdoverzicht

De crisis bij beide teams gaat ook nog eens gepaard met het aantal geblesseerde spelers. Bij Gent Is Thomas Foket nog altijd niet van de partij. De middenvelder is hard op weg naar een comeback maar door het herstel van zijn hartproblemen komt de wedstrijd tegen RSCA nog te vroeg. Hetzelfde geldt voor middenvelder Kenny Saief. De Amerikaan kan door een liesblessure nog niet meespelen. Een kans voor Franco Andrijasevic om tegen Anderlecht te spelen is er niet. De Kroaat liep een ribblessure op in de wedstrijd tegen Moeskroen. De hersteltijd zal waarschijnlijk te lang zijn om komende zondag mee te bikkelen tegen Anderlecht.

Ook bij Paars-wit zijn vier spelers niet inzetbaar. Eén daarvan is Adrien Trebel die kampt met een dijblessure. Met Andy Najar mist RSC Anderlecht nog een sterkhouder op het middenveld. Najar speelde zijn laatste wedstrijd alweer eind maart, toen tegen Zulte Waregem. Sindsdien staat de 24-jarige Hongaar buitenspel. Met Davy Roef en Mile Svilar heeft RSCA ook twee sluitposten in de ziekenboeg liggen.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Gent – Anderlecht

De pre-wedstrijdquoteringen zijn zo ingedeeld dat bij de juiste voorspelling uw inleg dubbel wordt terugverdient. Speelt u op winst van KAA Gent, dan wordt er x 2.70 keer uw inleg uitbetaald. De uitbetaling voor een zege van RSCA is met een odd van x 2.60 ook aan de hoge kant. De Belgische wedkantoren noteren voor een gelijkspel de hoogste odd van deze match: x 3.30.

 

De Jupiler Pro League topper KAA Gent – RSC Anderlecht wordt gespeeld op zondag 27 augustus om 18:00 uur in de Ghelamco Arena te Gent. Maak deze match nog spectaculairder door mee te spelen via VoetbalGokken.be!

Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 80 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…

 

6 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie