Straffe odds bij Jupiler Pro League-match KV Mechelen – RSC Anderlecht

Het zal u niet verbazen dat ze bij RSC Anderlecht gehoopt hadden hoger te staan dan de huidige zevende stek. De wedstrijd op verplaatsing tegen KV Mechelen moet voor de ommekeer zorgen, maar dat is nou juist waar ze in Mechelen ook op hopen: een thuiszege op RSCA zou voor de promovendus zeer welkom zijn. Het moge duidelijk zijn: er staat veel op het spel in deze match!

Yannick Ferrera: “Wij zijn geen Calimero”

Het zit niet lekker in Mechelen: de scheidsrechtelijke beslissingen vallen volgens coach Yannick Ferrera steeds in het voordeel van de grote ploegen. Met de komst van Anderlecht in het vooruitzicht is dat geen prettige constatering. Ferrera: “Iedereen zegt dat het op het einde van het seizoen weer in evenwicht zal zijn. Ik geloof daar niet in. Tegen Gent, Waasland-Beveren en Oostende kregen we geen strafschop en ook tegen Brugge zag ik weer onbegrijpelijke dingen.”

“Wij tegen de rest van de wereld”

“Tegen RSCA zal het waarschijnlijk weer wij – en onze supporters – tegen de rest van de wereld zijn. Wij zijn geen Calimero, ik spreek slechts over de feiten”, aldus een duidelijk geïrriteerde trainer die nochtans op zijn 37e verjaardag in de achtste speelronde zijn eerste overwinning (2-0 op STVV) mocht vieren.

Hein Vanhaezebrouck: “Achter de Kazerne is Mechelen altijd tot veel in staat”

In Brussel zijn ze zeker en vast niet vooraf al aan het juichen. Winnen bij Mechelen is geen sinecure beseft de best betaalde trainer in België: Hein Vanhaezebrouck. “Er is nog altijd – net zoals bij ons – een verschil tussen wanneer KV Mechelen uit of thuis speelt. Achter de Kazerne zijn ze, met de steun van hun fantastisch publiek, altijd tot iets meer in staat. Het is een fijne club met een schitterend publiek, een goed collectief blok, een goede organisatie die niet veel kansen weggeeft en een goede doelman.”

Toch deinst de ‘nieuwe’ leidsman van RSCA niet terug voor de confrontatie. Sterker nog hij heeft veel goesting en vertrouwen dat de punten mee terug naar Brussel genomen gaan worden: “We weten dat KV Mechelen strijd kan maken, maar wij hebben ook spelers die dat kunnen. We gaan er met volle pond tegenaan. Tot vrijdag”, besluit de trainer zijn wekelijkse perspraatje op de club.

Wedstrijdoverzicht

Het ontbreekt beide elftallen momenteel nog aan de huidige topvorm. De weg omhoog moet vrijdag worden ingezet, maar er kunnen er geen twee winnen. Een gelijkspel zou beide één punt opleveren en nauwelijks verder helpen. Toch is een puntendeling geen gekke gedachte. Van de laatste zes ontmoetingen eindigden er vier onbeslist, waarvan tweemaal ‘Achter de Kazerne’.

De laatste keer dat RSCA afkwam naar Mechelen werden ze verslagen. Het duel eindigde op 4 maart van dit jaar in 3-2. Matchwinner werd Tim Matthys die in de 85e minuut KVM de drie punten bracht, nadat Anderlecht in de tweede helft een 2-0 achterstand ongedaan wist te maken. De 2-2 van Bram Nuytinck knakte de thuisploeg wel, maar ze brak niet en sloeg in de slotfase alsnog toe.

Quoteringen voor KV Mechelen tegen Anderlecht

De wedkantoren houden het toch op een zege op verplaatsing van RSCA. De kansen voor Mechelse winst worden echter niet geheel uitgevlakt. Dat betekent voorzichtige quoteringen bij o.a. Unibet voor een thuiszege, maar een hogere uitkering bij winst van Anderlecht.

Concreet zijn de odds in het 1×2-spelsysteem als volgt ingedeeld: winst van KV Mechelen is ingeschaald op x 4,00 (hoogste odd), een gelijkspel op: x 3,75 en winst Royal Sporting Club Anderlecht staat op x 1,83.

 

De Jupiler Pro League-match KV Mechelen – RSC Anderlecht is de opening van speelronde 10 en wordt gespeeld op vrijdag 13 oktober (een slecht voorteken?) om 20:30 uur in het AFAS-stadion ‘Achter de Kazerne’. Welke ploeg trekt er op deze ‘ongeluksdag’ aan het langste eind en gaat met de punten aan de haal? Zet nu in via Voetbalgokken.be en wordt de geluksvogel van deze vrijdag de 13e!

Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 80 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…

 

5 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie