Standaard Luik wacht zware pot in voorronde-CL tegen Ajax Amsterdam

Het zal voor Standaard geen sinecure worden om de volgende voorronde in de Champions League te behalen. Het zal dinsdag op verplaatsing bij Ajax de 2-2 van voorbije week moeten wegpoetsen. Vooraf zei trainer Michel Preud’homme dat de Amsterdammers de favoriet zijn, maar de coach ziet na een sterke tweede helft nu wél kansen voor Luik. Wat denkt u? Laat een voorspelling achter bij VoetbalGokken.be en doe mee met deze Champions League match!

Preud’homme: “Niet bang zijn voor Ajax”

Trainer Michel Preud’homme put vertrouwen uit de comeback van vorige week in Sclessin: “Als we in staat zijn om het hoofd koel te houden en niet bang zijn in Amsterdam, dan valt het misschien onze kant uit”, tekent Sporza op uit de mond van de hoofdcoach. “We gaan het zeker proberen, want in de tweede helft hebben we gezien dat we Ajax pijn kunnen doen”, besluit Preud’homme zijn analyse over de return van aanstaande dinsdag.

Goede hoop bij Preud’homme

Preud’homme verwijst ook naar het proces waarin zijn ploeg verkeert, dat na het zeer succesvol verlopen voorbije seizoen nu een totaal andere samenstelling kent: “We zitten in een proces en als we in deze fase Ajax al zo partij kunnen bieden als we in de heenmatch deden, dan geeft mij dat goede hoop voor toekomst. Het zou mooi zijn als we met deze ploeg al naar de Champions League kunnen trekken, maar na de 0-0 tegen Cercle zal ik met een andere ploeg gaan doen dan we tot nu toe hebben gespeeld.”

“We zullen Ajax pijn proberen te doen”

Preud’homme doelt daarmee onder meer op de positie centraal in zijn verdediging waar Cristian Luyindama zijn plek zal moeten afstaan. Vermoedelijk mag Zinho Opheusden tegen Ajax zijn opwachting maken in de basiskern, zo staat te lezen in het Belang van Limburg. “We zullen Ajax zeker proberen pijn te doen”, aldus Preud’homme.

Ajax-trainer baalt van heenmatch: “Er had meer ingezeten”

Hij had liever met een voorsprong naar Amsterdam afgereisd en dat zat er ook lange tijd in nadat zijn ploeg een 0-2 voorsprong had genomen. Een afstandschot en een penalty in de blessuretijd zorgden echter voor een gelijkspel. Erik ten Hag: “Op zich is 2-2 een goed resultaat. Maar er had meer ingezeten”, aldus de teleurgestelde trainer van Ajax tegenover de verslaggever van Ziggo Sport.

Beste papieren voor Ajax

Door de twee uitdoelpunten beschikken de Amsterdammers voorafgaand aan de terugmatch duidelijk over de beste papieren, maar coach Ten Hag is er niet gerust op: “Vooraf zou ik heel blij zijn geweest met dit resultaat. In Europa is 2-2 gewoon een goede uitslag. We zullen er thuis echter wel vol tegenaan moeten gaan om de volgende ronde te halen.”

Blind: “Dinsdag keihard voor knokken”

De generale verliep – net als voor Standaard dat 0-0 speelde tegen Cercle – niet naar wens. Heracles Almelo zette voorbije zaterdag een straffe prestatie neer door 1-1 te spelen in de Johan Cruijff Arena. Er is dus van alles mogelijk voor Standaard Luik, al denkt Ajacied Daley Blind dat zijn ploeg dit dinsdag niet gaat overkomen: “We staan nu weer met beide benen op de grond. We zullen er ook dinsdag weer staan.”

Head 2 Head

Twee jaar geleden speelde Luik en Ajax ook tegen elkaar in dit Europese toernooi. In Maurice Dufrasne werd het toen 1-1, in Amsterdam verloor Luik met 1-0. Dat zal komende dinsdag dus beter moeten.

Blessures

Matchwinner destijds was Kaper Dolberg. De Deen van Ajax is deze dinsdag echter nog niet inzetbaar, hij zit in de lappenmand met een slepende buikblessure.

In Luik wordt met man en macht gewerkt om Maxime Lestienne wedstrijdfit te krijgen. Lestienne liep voorbije week een spierblessure op die hem wellicht in Amsterdam van het spelen gaat afhouden.

Bookmakers

Bij de wedkantoren zien ze het thuisvoordeel voor Ajax als een belangrijk voordeel in deze terugmatch. Een Amsterdamse zege levert dan ook niet meer op dan x 1,37Een draw – wat bij 2-2 verlenging betekent en vanaf 3-3 zorgt voor Belgisch feestje – betalen de bookies x 5,25 het ingelegde speelbedrag uit. De hoogste odd is gereserveerd als Luik de primus blijkt te zijn. In het 1X2 spelsysteem is een zege op verplaatsing goed voor x 7,75 het ingelegde speelbedrag!

 

De Champions League voorronde match Ajax – Standaard Luik wordt gespeeld op dinsdag 14 augustus en begint om 18:30 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Kan Standaard een sterke tweede bedrijf in de heenmatch doortrekken in de return? Speel dan op St. Luik bij de bookmakers die zijn aangesloten bij VoetbalGokken.be en pak de hoogste odds!

Zet nu in op uw favoriete ploeg en win! Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 80 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…

 

6 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie