Stadsderby Club Brugge versus Cercle Brugge levert hoge odds op

Deze zaterdag staat er een stadsderby gepland in de Jupiler Pro League. De kustploegen Club Brugge en Cercle Brugge treffen elkaar in de negende speelronde van de Belgische competitie. De match tussen de Brugse grote en kleine broer zorgt voor straffe pre-wedstrijdquoteringen bij de Belgische wedkantoren. Profiteer ervan en laat uw voorspelling achter bij uw favoriete bookmaker.

Ivan Leko: “Winnen geeft een extra boost”

Club Brugge is in de acht gespeelde competitiewedstrijden ongeslagen gebleven. Ook KAA Gent kon voorbije weekend geen stand houden tegen de koploper van de Jupiler Pro League. Het werd 0-4 in de Ghelamco Arena en daarmee bruist het team van trainer Ivan Leko van het zelfvertrouwen. “Dit geeft een extra boost voor onze volgende wedstrijd tegen Cercle Brugge”, zegt de coach na afloop van de match in Gent.

Arnaut Danjuma: “Ik weet hoe belangrijk dit is voor de supporters”

De volgende wedstrijd voor Club is de stadsderby tegen kleine broertje Cercle Brugge. Op Jan Breydel zal Club Brugge opnieuw gaan proberen de reeks ongeslagen competitiewedstrijden door te trekken. Arnaut Danjuma is er klaar voor. “Ik weet hoe belangrijk dit is voor de supporters”, aldus Danjuma de op de website van Club. “Winnen is natuurlijk altijd het belangrijkste. Ik ben ervan overtuigd dat we een talentvolle ploeg hebben met veel kwaliteiten. We zijn eigenlijk meer dan verplicht om zulke resultaten te blijven neerzetten.”

Leko: “Mata moet de komende maanden de vaste rechterflankverdediger worden”

Leko kan tegen Cercle Brugge waarschijnlijk over een nieuw wapen beschikken. Clinton Mata, die deze zomer overkwam van KRC Genk, ging meteen na zijn transfer onder het mes, maar het lijkt er nu op dat Mata zijn debuut voor Club kan gaan maken. Met de Angolese middenvelder ziet Leko een nieuwe sterkhouder. “Mata moet de komende maanden de vaste rechterflankverdediger worden – hij kent in principe zijn gelijke niet in deze kern”, aldus de coach van Club op Voetbalnieuws.

Laurent Guyot: “Club wordt weer een heel belangrijke wedstrijd”

Voor Cercle Brugge is het al even geleden dat er drie punten werden binnen gehaald. Het team van trainer Laurent Guyot heeft in twee weken tijd de koplopers over de vloer lopen. Voorbije weekend verloor Cercle op Jan Breydel met 2-5 van KRC Genk. Deze zaterdag staat dan de stadsderby gepland. “We staan aan de vooravond van weer een belangrijk match in de competitie”, zegt Guyot over de derby van dit weekend. “Weer een heel belangrijke wedstrijd, waar we ons mentaal en fysiek voor moeten klaarmaken.” Midweeks heeft Cercle ook al een bekermatch gespeeld en daarmee heeft Cercle Brugge een druk schema te verwerken. “We zijn het als team niet gewoon om drie wedstrijden per week af te werken, dus in die mate is dit voor ons ook aanpassen aan een ander ritme waarin we vooral mentaal goed moeten recupereren”, zo zegt de trainer op de clubwebsite.

“Dit is een superuitdaging voor ons”

Guyot hoopt dat zijn team zich staande kan houden tegen de grote broer. “Dit is een superuitdaging voor ons. Club speelt op een heel hoog niveau. Het zijn dit soort matchen die ons moeten motiveren om er vol voor te gaan, om te tonen wie we zijn. Ten slotte spelen we hiervoor in 1A. We hebben er zin in!”, zo besluit de trainer van Cercle Brugge.

Wedstrijdoverzicht

Kijkend naar de statistieken hoeft Club Brugge in de Jupiler Pro League niet te vrezen voor het ‘kleine broertje’. In oktober 2013 wist Cercle Brugge nog eens te winnen van Club. Het werd toen 2-0 op Jan Breydel; het stadion dat beide teams delen. In 2010 kon Blauw-Zwart geen enkele punt scoren. Dat jaar was Cercle in beide competitiematches de betere van de twee. De laatste drie jaar speelden de kustploegen niet tegen elkaar omdat Cercle in de Proximus League actief was. Gedurende het jaar 2015 troffen de teams elkaar wel drie keer. In de Belgische beker won Club tweemaal (2-3 en 5-1). Ook de competitiederby in dat jaar werd door Club Brugge simpel gewonnen: 0-3. De verwachting is dat deze editie weer een dergelijke uitslag gaat krijgen.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Club Brugge – Cercle Brugge

Deze stadsderby willen de Belgische wedkantoren ook voor geen goud missen. De pre-wedstrijdquoteringen zijn allen gericht op winst van de huidige koploper in de Jupiler Pro League. Maar zelfs dan kunt u rekenen op een straffe uitkering: x 1.32 keer uw inleg. De meeste ‘duiten’ worden uitgekeerd bij een zege van Cercle Brugge: dan ontvangt u x 9.00 keer het speelbedrag. Een gelijkspel staat eveneens hoog aangemerkt: x 5.50 keer in het 1X2 spelsysteem.

 

De stadsderby in de Jupiler Pro League Club Brugge – Cercle Brugge wordt gespeeld op zaterdag 29 september om 20:30 uur op Jan Breydel te Brugge. Wordt het grote broer Club die drie punten in huis gaat houden of heeft ‘buurman’ Cercle een verrassing voor de fiere koploper? Wat uw voorspelling ook is, speel mee op VoetbalGokken.be en win!

Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 80 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…

 

7 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie