SC Napoli ontvangt het Duitse Leipzig in Europa League

Napoli neemt het donderdagavond op tegen RB Leipzig. De Italianen verwachten weer veel van Dries Mertens, want De Rode Duivel deed dit seizoen al vaker straffe zaken voor de Azuur-blauwen uit Napels. Echter de bookmakers beseffen ook dat een Duitse tegenstander altijd kan verrassen.

Napoli ‘schiet zich warm’ in Serie A

Het voorbije weekend liet Napoli zien in uitstekende vorm te verkeren. Het altijd lastige Lazio Roma werd met maar liefst 4-1 opzij gezet. Dries Mertens scoorde in de 73e minuut de vierde treffer, waarmee het duel in een definitief slot viel. De Belg is dan ook helemaal klaar voor het Europa Leaguetreffen van deze donderdag: “We moesten wel even de knop omzetten toen we bij Feyenoord verloren en wisten dat de Champions League voor dit seizoen over was. Maar we hebben snel de knop omgezet en zijn nu volledige gefocust op Leipzig en zo ver mogelijk komen in de Europa League.”

“Naast de landstitel is de Europa League zeker een doel”

Napoli kan na de uitschakeling in de Champions League gelijk gezien worden als de belangrijkste kandidaat voor de eindzege. Napoli-coach Maurizio Sarri spreekt dan ook niet van een belangrijke mentale test voor zijn elftal, maar wel van een cruciaal keerpunt in de geschiedenis van de club. “In Italië hebben we onze plaats in de top inmiddels wel verdiend, het wordt nu tijd dit ook internationaal te doen. En dat betekent dat we hoog mikken in de Europa League. We werken allemaal aan dezelfde droom, dat is in de eerste plaats Juventus voorblijven en kampioen worden, maar daarnaast is ook zeker de Europa League een doel voor ons.”

Leipzig-aanvoerder Orban: “Napoli is een ander paar mouwen”

Ook RB Leipzig kende voorbije weekend een goede generale repetitie voor het Europa Leagueduel tegen Napoli. In de Duitse Bundesliga werd met overtuiging gewonnen van Augsburg: 2-0. Leipzig-aanvoerder Willi Orban beseft dat Napoli een veel grotere krachtproef gaat worden en een resultaat in Napels behalen zal niet evident zijn: “Napoli is een heel ander paar mouwen”, zo vertelt hij op de clubsite RB-Live.

 “Napoli is een heel snel team met veel kwaliteiten”

Op die site valt ook te lezen dat de Duitse vice-kampioen van vorig seizoen twee sterkhouders wel meeneemt naar Napels, maar twijfelt over hun inzetbaarheid. Het gaat hierbij om Sabitzer en Demme. Leipzig-trainer Ralph Hasenhüttl  gaat desondanks uit van eigen kracht: “k weet niet of dat van Napoli de beste game in Italië is, in feite zijn er andere teams die goed spelen, ik weet dat Napoli echt goed speelt en de resultaten spreken ook voor hen. In feite zijn ze de eerste. Het is een heel snel team met de bal, en ze hebben spelers die grote kwaliteiten hebben bij een aanval en niet toevallig zijn”, zo meldt de redactie van Per Sempre Napoli.

Wedstrijdoverzicht

Omdat Leipzig voor het eerst op het internationale podium actief is, zijn er nog geen eerdere ontmoetingen met Napoli te vermelden. Wel kunnen we stellen dat ook Leipzig het dit seizoen weer bijzonder goed doet bij onze oostenburen. RB Leipzig bezet – na Bayern München – de tweede plaats in de Duitse competitie en werd (net als Napoli) ternauwernood uitgeschakeld in de Champions League. Daarin boekte het team van Hasenhüttl onder meer een indrukwekkende 1-4 uitzege op AS Monaco en won het thuis met 3-2 van FC Porto.

Toch staat dit alles in schril contrast met de verdiensten van Napoli dit voetbalseizoen. De Azzuri staan fier aan kop in de Italiaanse competitie en hebben naast Mertens in José Callejon en Marek Hamsik nog twee belangrijke sterkhouders in het elftal. Napoli wordt dan ook door veruit de meeste volgers gezien als de favoriet.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Napoli tegen Leipzig

Ook de Belgische wedkantoren zien Napoli winnen. Uiteraard vanwege het thuisvoordeel in deze heenmatch. Toch is een zege van Napoli bijna tweemaal de inleg waard. Winst van Napels in het 1X2 spelsysteem staat namelijk genoteerd op een straffe x 1.97 keer de inleg.

Een gelijkspel wordt het een odd van x 3.85 keer de inleg beloond. De hoogste quotering van deze match is voor winst van de uitploeg. Wint Leipzig, dan kunt u rekenen op een forse uitkering van maar liefst x 3.95 keer het speelbedrag. De hoogste odd bij dit Europa League duel.

 

De Europa Leaguematch SC Napoli – RB Leipzig wordt gespeeld op donderdag 15 februari om 21:05 uur in het San Paolo stadion te Napels. Pakt Mertens met zijn team een voorsprong op de Duitse vice-kampioen? Laat uw voorspelling nu achter op VoetbalGokken.be!

Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 80 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…

 

7 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie