Premier League-topper Arsenal tegen Manchester United zorgt voor hoge quoteringen

De bookmakers zijn het er niet over eens wie komende zaterdag de favoriet is in de Engelse topper tussen Arsenal en Manchester United. The Gunners hebben het thuisvoordeel, maar United staat hoger op de ranglijst. Welk team pakt de zege in deze Engelse clash?

Wenger: “Big history game”

Opvallend is dat de uitploeg in de onderlinge ontmoetingen vaker heeft gewonnen dan The Gunners. In totaal werd dit duel 196 keer gespeeld in competitieverband. Arsenal won 69 keer, United 81 keer. De overige 46 keer eindigde dit duel gelijk. Voor Arsenal-trainer Arsene Wenger wordt het de zoveelste Engelse klassieker die hij met Arsenal mag spelen. Toch blijft de wedstrijd thuis tegen United altijd speciaal: “De eerst volgende wedstrijd is altijd de belangrijkste”, zo vertelt hij tegen The Daily Star. “Midweeks was dat Huddersfield, nu is dat United. Uiteraard wel een wedstrijd met een ‘big-history’ waar ik enorm naar uitkijk.”

Marouane Felliani blijft ook na match in Londen?

De geruchten dat enkele Arsenal-spelers in de winterstop vertrekken naar Manchester maken het duel extra speciaal. Ook andersom gonst het van de geruchten. Onder meer Rode Duivel Felliani zou in de belangstelling staan van Arsenal. Wenger: “Ozil en Sanchez zullen gewoon tot het einde van dit seizoen bij ons spelen, dat is afgesproken aan de start van het seizoen en ik zie niet in waarom dat nu anders zou zijn. Of wij ons zelf versterken in de winterstop? Als we de kans hebben om goede spelers te halen, doen we dat natuurlijk wel, maar ik ben blij met de huidige selectie”, aldus Wenger bij SkySports.

José Mourinho: “We kunnen niet verliezen van Arsenal”

Manchester United gaat vol vertrouwen richting Londen waar ze in het Emirates Stadium tegen Arsenal zullen spelen. Trainer José Mourinho was heel duidelijk tegenover zijn spelersgroep over de aanstaande clash: “Ik ga mijn spelers geen druk opleggen door te roepen dat ze moeten winnen, maar ik heb wel gezegd dat we niet kunnen verliezen tegen Arsenal”, aldus Mourinho die hiermee een Cruyff-achtig statement maakt.

Lukaku door oog van de naald voor Arsenal-clash

Voor Belgisch international Romeo Lukaku was het bijna exit voor deze match. Een overtreding tegen Brighton werd nader onderzocht en een schorsing van drie matches dreigde. Lukaku werd echter vrijgesproken en mag gewoon aantreden tegen Arsenal. Dit tot opluchting van Mourinho: “Ik hou van spelers zoals Lukaku die van rechts naar links lopen om verdedigers van de tegenstander op te jagen. Ik ben heel blij met zijn wedstrijdopvatting. Hij loopt in de laatste minuut nog net zo hard als in de eerste!”

Lukaku versus Ibrahimovic

Lukaku eiste de plek op van Ibrahimovic toen de Zweedse superster langdurig geblesseerd raakte. Nu Zlatan weer fit is, blijft Lukaku echter basisspeler. Dit tot frustratie van de Zweed die claimt dat de Belg te weinig scoort. Mourinho wil daar niks van weten en kondigde al aan dat Lukaku ook tegen Arsenal gewoon in de basis zal staan: “Je hebt mannen en mannen. Sommige kerels hebben het vermogen om over de limiet te gaan en net dat beetje extra te geven dat een team nodig heeft. Zeker in topmatches als de wedstrijd van zaterdag tegen Arsenal hebben we die mentaliteit hard nodig. Dat hij niet scoort? Hij speelt fantastisch, dus dat maakt mij niet uit”, zo steekt het veren in het pak van Lukaku op de Engelse website: express.co.uk.

Wedstrijdoverzicht

In de meest recente onderlinge ontmoetingen zien we geen duidelijke lijn. Op het eind van vorig seizoen troefde Arsenal thuis The Mancunians duidelijk af: 2-0 en de uitwedstrijd op Old Trafford eindigde gelijk: 1-1.

De laatste twee matches in het Emirates Stadium waren weliswaar een prooi voor The Gunners, in de vier edities daarvoor wist Arsenal slechts twee punten te pakken. In 2012 won United met 0-1, in 2013 eindigde het in 0-0. In 2014 won de uitploeg opnieuw, dit keer met 1-2 en in 2015 stond er na 90 minuten 1-1 op het scorebord.

Huidige vorm

Opvallend is dat Arsenal in de competitie eigenlijk prima draait, maar in de Europa League geen vuist kan maken. Thuis tegen FK Crvena Zvezda werd het 0-0 en uit bij FC Koln werd zelfs met 1-0 verloren. Daarbovenop komt nog de pijnlijke competitienederlaag bij Manchester City: 3-1.

Bij United verloopt het allemaal iets soepeler. Maar ook daar zijn twee gevoelige nederlagen te noteren. Op 22 november verloor het team van Mourinho met 1-0 van Basel en begin november moest het in de Premier League zijn meerdere erkennen in een andere ploeg uit Londen. Chelsea versloeg op 5 november thuis United met 1-0.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Arsenal – Man United

De bookmakers hebben de pre-wedstrijdquoteringen redelijk voorzichtig ingedeeld. Dat betekent geen uitschieters naar boven of naar beneden. Een overwinning van The Gunners is x 2,53 uw inleg waard, een gelijkspel levert de hoogste odd op: x 3,35 en een zege op verplaatsing van Manchester staat op x 2,90 het ingelegde speelbedrag.

 

De Premier League-match Arsenal FC – Manchester United wordt gespeeld op zaterdag 2 december om 18:30 uur in het Emirates Stadium te Londen. Op welke straffe uitslag durft u te spelen? Zoek de beste odd voor uw favoriete team en speel mee op VoetbalGokken.be! Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 80 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…

 

7 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie