Premier League: Crystal Palace – Manchester City

In de Engelse Premier League speelt Manchester City op de slotdag van 2017 op verplaatsing bij Crystal Palace. De koploper in Engeland kan bogen op een fantastische trackrecord over 2017 en is van plan dat in stijl af te sluiten. Thuisploeg Crystal Palace zoekt naar de broodnodige punten en moet na de thuiswedstrijd tegen Arsenal opnieuw aan de bak tegen The Citizens. De bookmakers verwachten geen stunt op oudejaar en betalen flink uit als City wel punten verspeeld.

City kwam met de Kerst niet in actie en kon op Boxing Day dus toekijken hoe stadsgenoot en eerste achtervolger United thuis punten verspeelde tegen Burnley: 2-2. Zelf wist het vlak voor Kerst Bournemouth met 4-0 opzij te zetten en trekt daarmee vol zelfvertrouwen richting Selhurst Park te Londen. Kevin De Bruyne zal in de basis starten, Vincent Kompany is vanwege een blessure afwezig. Namens Crystal Palace zal Rode Duivel Cristian Benteke in actie komen. De spits in het elftal van trainer Roy Hodgson begon stroef aan het seizoen, maar weet de laatste tijd de netten weer te laten trillen.

Kevin De Bruyne blijft hot-item

Onze landgenoot Kevin De Bruyne speelt al het gehele seizoen de sterren van de hemel, dat de wedstrijd tegen Crystal Palace weleens de laatste kan zijn onder de huidige contractvoorwaarden wordt steeds duidelijker. De Bruyne en City zouden het huidige contract nog voor de jaarwisseling willen openbreken, maar nu het transferwindow weer openstaat kloppen er meerdere clubs aan de deur van de Rode Duivel. Dat City het contract van De Bruyne wilt openbreken heeft niet enkel met zijn sterke prestaties te maken, de Rode Duivel is immers stilaan grof wild geworden op de mercato. Paris St. Germain werd al genoemd, maar ook Real Madrid is erg geïnteresseerd in de diensten van de Belg. Volgens Don Balon is voorzitter Florentino Pérez erg gecharmeerd en zou hij zelfs al geïnformeerd hebben bij City.

De Bruyne onder geen voorwaarde te koop; ook niet voor Real of PSG

Het antwoord van de Citizens was echter duidelijk: De Bruyne is onder geen enkele voorwaarde te koop. “Wat Real ook zou bieden, Pep Guardiola en co zullen niet overstag gaan”, schrijft het medium. De Catalaanse oefenmeester gaat er overigens vanuit dat de contractverlenging van KDB snel in orde komt. Zelf is het wel op de markt om een vervanger voor Kompany te halen in de persoon van Virgil van Dijk. De Nederlander wordt met veel clubs in verband gebracht, maar de Engelse pers verwacht dat Van Dijk na het duel tegen Crystal Palace als nieuwe aanwinst van de club uit Manchester gepresenteerd wordt.

Wedstrijdoverzicht

Hoewel de budgetten van beide clubs mijlenver uit elkaar liggen en City over een veel completere selectie beschikt geraakt het in 2014 niet voorbij de Eagles Glaziers. Het werd 2-1 dankzij goals van Murray en Puncheon. De late tegentreffer van Touré haalde niks meer uit. Na deze zeperd heeft City zich niet meer laten verrassen tegen de Londenaren. Zowel uit als thuis werd steeds de volle pond gescoord. Opvallend is dat er deze eeuw nog geen enkele keer een gelijkspel uit de bus kwam rollen. Tot aan 2002 speelden zowel Crystal Palace als Manchester City nog samen in de Championship; het tweede niveau in Engeland.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Crystal Palace – Manchester City

De Belgische wedkantoren gaan knallend het jaar uit met spetterende pre-wedstrijdquoteringen. U kunt de champagnefles ontkurken als u heeft ingezet op Crystal Palace en de thuisploeg ook echt wint, ontvangt u x 11.00 keer uw inleg retour. Nog een straffe odd x 6.50 keer de inleg delen de bookies uit bij een gelijkspel. Want van Manchester City wordt x 1.24 keer uw speelbedrag beloond.

 

De Premier League-wedstrijd Crystal Palace – Manchester City wordt gespeeld op de laatste dag van dit jaar en begint om 13:00 uur in het Selhurst Park te Londen. Gun uzelf dit jaar nog een fantastische geldprijs, speel mee via uw favoriete wedkantoor en ga 2017 knallend uit!

Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 80 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…

 

6 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie