Portugal vs. Uruguay op WK zet Ronaldo (Real) tegenover Suarez (Barcelona)

De topploegen hebben het nog niet makkelijk op dit WK maar de confrontatie tussen Uruguay en Portugal mag gezien het speelschema geen verrassing heten. Beide landen werden vooraf grote kansen toegedicht om de laatste zestien te bereiken en slaagde daar ook glansrijk in. Hoewel Portugal het zichzelf nog lastig maakte tegen Iran – Ronaldo ging zelfs juichen toen de match bij 1-1 werd afgefloten – maakten ook de Portugezen indruk en dan vooral vanwege in knappe remonte tegen Spanje. Uruguay zag sterspeler Suarez steeds beter gaan spelen en lijken klaar voor deze achtste finale.

Cristiano Ronaldo: “Uruguay weer kans om te tonen dat we titelkandidaat zijn”

Eigenlijk had hij helemaal niet mogen spelen, want de elleboogstoot van Cristiano Ronaldo had op zeker een rode kaart mogen zijn. Dat was het oordeel van de internationale pers over de actie van de Real Madrid-ster tegen Iran. Maar Ronaldo kreeg slechts geel en ondanks een gemiste penalty plaatste Portugal zich ‘gewoon’ voor de achtste finale. Ronaldo blaakt van het zelfvertrouwen en schud alle kritiek simpel van de gespierde schouders: “Wij hebben ons verdiend geplaatst. Uruguay gaat weer een kans zijn om te tonen dat we titelkandidaat zijn”, was hij kort in zijn commentaar bij de Portugese televisie.

Fernando Santos: “Uruguay heeft veel kwaliteiten”

De Portugese bondscoach Fernando Santos wil de groepsfase zo snel mogelijk vergeten en zich mentaal en fysiek “goed voorbereiden” op de wedstrijd tegen Uruguay: “Uruguay heeft veel kwaliteiten en enorm veel goede spelers, maar dat heeft Portugal ook. Wij zullen onze wapens zo goed mogelijk inzetten om proberen te winnen”, aldus Santos tegenover de Spaanse kranten.

Luis Alberto Suarez: “Tegen Portugal kan één foutje fataal zijn”

De uitgesproken sterkhouder bij Uruguay is Barcelona-spits Luis Suarez. Volgens hem is de zegereeks (1-0 Egypte, 1-0 Saoedi-Arabië en 3-0 Rusland) in de groepsfase kenmerkend voor de groeiende vorm van zijn land. “Tegen Portugal kan één foutje fataal zijn. Maar we groeien in dit toernooi”, aldus een zelfverzekerde Suarez tegenover het internationale persbureau AFP.

Bondscoach Uruguay: “Alles draait om balans, ook tegen Portugal”

Ook de 71-jarige Uruguayaanse bondscoach Oscar Tabárez is zeker van zijn zaak: “De heilige graal in het voetbal is het woord ‘balans’. Daar draait alles om, ook tegen Portugal. We hebben tot nu toe alles met ruime cijfers gewonnen, maar ik ben vooral blij dat we nog geen doelpunt tegen hebben gekregen. We werken constant aan balans in de ploeg. Wij kunnen aanvallen omdat achterin goed wordt verdedigd en ze daar de ballen veroveren”, zo beschrijft hij de werking van zijn elftal.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Uruguay tegen Portugal

De Belgische wedkantoren hebben de pre-wedstrijdquoteringen voor deze achtste finale straf ingedeeld. Winst van Uruguay levert u al snel een beloning van x 2.75 keer uw inleg op. Winst van Portugal wordt met x 3.05 keer uw speelbedrag iets hoger ingeschaald. Voor een gelijkspel hebben de bookies x 3.00 keer het ingelegde bedrag genoteerd.

 

De achtste finale Uruguay – Portugal wordt gespeeld op zaterdag 30 juni om 20:00 uur in het Fisht Olympic stadion te Sochi. Welke voetbalster gaat er met zijn team door naar de volgende ronde? Wordt het Ronaldo of Suarez die de koffers kan gaan inpakken? Laat uw voorspelling achter bij de Belgische wedkantoren en speel vanaf vandaag mee via VoetbalGokken.be!

Zet nu in op uw favoriete ploeg en win! Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 80 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…

 

5 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie