PO1: RSC Anderlecht – KAA Gent

De play-offwedstrijden in de kampioenspoule gaan deze vrijdag van start als Standaard Luik en Charleroi aftrappen. De topmatch van deze eerste speelronde in PO1 vindt echter plaats in het Constant Vanden Stock waar RSCA en Gent elkaar bekampen. Op wie durft u te spelen?

Hein Vanhaezebrouck: “Anderlecht is klaar voor de play-offs”

Anderlecht – Gent is extra beladen omdat beide trainers een verleden hebben bij de tegenstander. Vanhaezebrouck kwam dit seizoen over als leidsman van de Gentenaren en staat nu aan het roer bij RSCA. Yves Vanderhaeghe was voordat hij trainer werd als speler actief bij Anderlecht. Een mooie controverse voor de eerste PO1-match. Vanhaezebrouck laat desondanks zijn emoties los en focust zich vooral op RSCA. “Anderlecht is klaar voor de play-offs, zoals we dat elk jaar zijn”, zo vertelt Hein Vanhaezebrouck overtuigende voor aanvang van PO1.

“Of we sterk genoeg zijn voor de titel moet komende weken blijken”

“Ondanks dat we volgens velen de grootste crisis in 20 jaar hebben gekend, staan we toch tweede en doen we nog steeds mee voor de titel”, aldus de oefenmeester op de persco. “De spelersgroep heeft de afgelopen weken bewezen dat ze mentaal klaar zijn. We kregen op een paar weken tijd enorm veel kritiek, maar de spelers hebben begrepen dat ze de kastanjes voor elkaar uit het vuur moeten halen. Of de kern sterk genoeg is, moet de komende weken blijken.”

“Tegen wie je eerst thuis of uit speelt maakt niets uit”

Bij de openingsmatch tegen Gent mist de Brusselse ploeg in ieder geval Kara Mbodj. Ook het verlies van Adrien Trebel, door schorsing, wordt door RSCA gezien als een fikse aderlating met oog op de komst van Gent. Vanhaezebrouck maakt zich echter niet druk en kijkt van wedstrijd naar wedstrijd: “Je hebt vijf tegenstanders en je moet ze allemaal eens thuis en uit treffen, dus tegen wie je eerst thuis of uit speelt, dat maakt voor mij niet zoveel uit”, stelt hij tegenover de media.

Midweekmatchen

“Het eerste waar ik wél naar kijk bij zo’n loting, zijn de midweekmatchen. De tweede midweekmatch is voor iedereen hetzelfde, maar de eerste is verdeeld. En dan kijk je direct naar de rustdagen die je hebt, want die zijn het belangrijkste. En wat ik gevreesd had, is waarheid geworden, want wij krijgen als enige ploeg drie wedstrijden op zes dagen. Dat is qua belasting altijd iets extra’s. Bovendien moeten we nog eens naar Standard tijdens die week en naar Genk in het weekend – twee verplaatsingen dus.”

Gent fier op PO1-plek, maar wil niet wegzakken

KAA Gent begint zijn jacht naar Europees voetbal voor het komende seizoen vanop de vierde plaats. De achterstand op de ploegen boven De Buffalo’s is gering: Charleroi (26 punten) en Anderlecht (28 punten) zijn binnen schootsafstand en daarmee zit Gent op het vinkentouw. Iets dat Gent-manager Michel Louwagie enkele maanden geleden niet had durven dromen. “Na negen matchen hadden we amper zes punten. Onder Yves Vanderhaeghe hebben we echter een zeer straffe reeks neergezet met 44 punten uit 21 matchen. Als we die lijn kunnen doortrekken, dan zullen we Europees voetbal afdwingen. Dat is ons doel”, zo vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

“Als je het realistisch bekijkt, is de tweede plaats het hoogst haalbare voor AA Gent. Maar we zullen ook al zeer tevreden zijn met de derde plaats. En we moeten ook naar beneden kijken: Genk en Standard zijn niet de minste ploegen. Al wint één van beide wel de beker en dan zal de motivatie bij de ploeg allicht iets minder zijn. Wij zijn al enigszins blij dat we in Play-off 1 zitten.”

Vanderhaeghe: “Winnen op Anderlecht geeft enorme voldoening”

Yves Vanderhaeghe weet dat hij op Anderlecht nog nimmer met drie punten wist te vertrekken. Maar aan elke reeks komt een einde, zo lijkt hij voorafgaand aan deze match te zeggen tegen de voetbalkrant: “Ik heb natuurlijk nog nooit gewonnen op Anderlecht dus dat is een negatieve statistiek. Winnen op Anderlecht geeft je een enorme voldoening en bezorgt de ploeg heel veel publiciteit.

Zwaar programma

Het begin van het programma van De Buffalo’s oogt bijzonder zwaar. Nadat op verplaatsing Anderlecht is afgewerkt volgt Club Brugge en daarna is het wederom een match op verplaatsing, dit keer in Luik tegen Standard. “Dan zullen we al meteen een goede eerste balans kunnen opmaken. We moeten oppassen dat we niet verder wegzakken”, waarschuwt Vanderhaeghe zijn kern nog voordat ze naar Brussel trekken.

Pre-wedstrijdquoteringen voor RSC Anderlecht – KAA Gent

Het paasweekend moet nog beginnen, maar de Belgische wedkantoren hebben de pre-wedstrijdquoteringen alvast op hun paasbest ingedeeld. Winst van thuisploeg RSC Anderlecht wordt x 2.19 keer uw inleg beloond. Pakt AA Gent de volle buit in het Constant Vanden Stockstadion? Dan kunt u met x 3.10 keer de inleg een hoge beloning verwachten. De hoogste quotering wordt uitgekeerd bij een gelijkspel. U ontvangt dan x 3.25 keer het ingelegde speelbedrag.

 

De PO1-match RSC Anderlecht – KAA Gent wordt gespeeld op zondag 1 april om 18:00 uur in het Constant Vanden Stockstadion te Brussel. Smul dit paasweekend niet alleen van de eieren, maar ook van de zeer aantrekkelijke odds van de beste Belgische wedkantoren!

Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 80 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…

 

7 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie