Pak X 12.00(!) als Club Brugge stunt tegen Atletico

Na een zeer bewogen weekje mag Club Brugge zich deze woensdag weer gaan opmaken voor een Champions League-match. Na de pandoering in de Beker van België en de stadsderby tegen Cercle wacht er weer een straffe opgave voor de mannen van trainer Ivan Leko. Kan Club Brugge in de Spaanse vesting standhouden of gaat na de verliespartij tegen Dortmund de Belgische ploeg opnieuw onderuit in de UEFA Champions League? Welke voorspelling gaat u achterlaten op VoetbalGokken.be?

Ivan Leko: “Atletico Madrid is een Europese topper”

Club Brugge moet deze woensdag nog altijd antwoorden op de ontluisterende bekernederlaag tegen Deinze. Coach Ivan Leko is zelfs een week later nog altijd razend en eist maximale inzet in Madrid. Al weet hij ook dat winnen op verplaatsing bij Atlético geen sinecure gaat zijn: “Atlético Madrid is een Europese topper met een totale marktwaarde van 807 miljoen euro tegenover 93 miljoen bij ons”, zo begint hij op demorgen.be. “Alleen al Antoine Griezmann van Atlético is meer waard dan alle spelers van Brugge bij elkaar.”

“Atlético is de favoriet”

Maar daarmee zegt hij niet dat de Belgische ploeg kansloos gaat zijn: “We zullen er alles aan doen om niet alleen over te komen als een sympathieke ploeg, maar ook om resultaten te halen. Atlético is de favoriet, maar ik heb er vertrouwen in dat wij dit jaar een positieve verrassing in de Champions League kunnen zijn”, aldus Leko tegenover het HLN.be.

Ivan Leko: “We hebben wat geluk nodig”

Bang voor een nieuwe pandoering is Leko niet. Hij verwacht zelfs dat Brugge goed kan omgaan met het spel van de Spanjaarden: “Atlético heeft een beetje dezelfde filosofie als Club Brugge, ook met een sterke synergie met de supporters. Op papier maken we geen kans, maar in voetbal kan alles. Als Kroatië de WK-finale kan halen en Leicester kan de Premier League winnen, waarom zouden wij dan niet kunnen stunten? We zullen uiteraard wat geluk nodig hebben, maar ik geloof dat we ook in deze confrontatie een kans zullen hebben”, aldus de coach op de website FC Bruges.

Atlético trainer Simeone: “Het team wordt elke dag beter”

Om te beginnen maar eens positieve statistiek aanhalen: Atlético Madrid kent zijn zwakste seizoenstart onder trainer Diego Simeone. Daar liggen wellicht kansen voor Club. Maar daarmee zeggen we niet dat het gemakkelijk gaat zijn woensdag. Simeone is namelijk bezig aan een vroege comeback en de ploeg lijkt langzaam terug zijn oude niveau te halen. “Het team wordt elke dag beter en ook de individuele spelers krijgen telkens een hoger niveau. Dat Griezmann er nog maar twee gescoord heeft, baart mij dan ook geen zorgen.”

Antoine Griezmann: “Winnen Champions League volgende grote doel”

Voorafgaand aan de tweede Europese match van dit seizoen, tegen Club Brugge, spreekt Atlético superster Antoine Griezmann zich tegenover het Spaanse Sportblad AS uit over zijn ambities in het miljoenenbal. De Fransman – die deze zomer met zijn land al wereldkampioen werd – wil kost wat kost ook die hoofdprijs binnenslepen: “Als ik de Champions League-trofee zie, dan zeg ik ‘de volgende is voor mij’. Vorig seizoen verliep onze Europese campagne bijzonder slecht. Ik was mezelf ook niet, maar dit jaar voel ik mij fantastisch. Het is niet zo dat ik nu ineens vastberaden bent ofzo, ik heb gewoon meer vertrouwen in mezelf en ons elftal”, zegt hij fier.

“Ook Club Brugge kan het ons moeilijk maken”

Dat Club Brugge zomaar een tussendoortje is richting dat hogere doel veegt de vedette direct van tafel. “In Europees verband is elke wedstrijd lastig. Alle tegenstanders kunnen het ons moeilijk maken, ook Club Brugge, ook in het Wanda Metropolitano. De finale zal ook hier gespeeld worden en dat betekent dat we iedere wedstrijd willen winnen en die Cup met de grote oren omhoog houden in ons eigen stadion.”

Statistieken

Op de clubwebsite van Brugge staat een mooi overzicht van de matchhistorie. Daaruit blijkt dat beide clubs elkaar al tweemaal tegenkwamen. Maar nooit eerder in de groepsfase. Telkens was het in de kwartfinale van een Europese voetbalcompetitie. De eerste keer is inmiddels veertig jaar geleden. In 1978 schakelde Club Brugge het grote Atlético onder leiding van Ernst Happel uit op weg naar de verloren finale van de Europa Cup I op het mythische Wembley. Een tweede keer was in 1992, toen Club te sterk was voor de Madridlenen in de kwartfinale van de Europa Cup II. Kan Club ook het Atleti van Simeone de baas?

Pre-wedstrijdquoteringen voor Atletico Marid – Club Brugge

De Belgische wedkantoren zijn bereid om een mogelijke stunt van Club Brugge zeer straf te belonen. Durft u te gokken op een zege op verplaatsing van Zwart-blauw in Madrid? Uw inleg wordt x 12.00 keer uitbetaald als Leko en zijn ploeg Atlético in eigen stadion verslaan. In het 1X2 spelsysteem levert een draw ook veel euro’s: x 5.10 keer uw inleg. Winst van Atlético Madrid wordt x 1.30 keer het speelbedrag ook nog altijd zeer netjes ingeschaald.

 

De Champions League-wedstrijd Atlético Madrid – Club Brugge wordt gespeeld op woensdag 3 oktober om 21:00 uur in het Wanda Metropolitano stadion te Madrid. Kan Club Brugge deze Spaanse grootmacht trakteren op een blamage en veegt het daarmee haar eigen pandoering in de Belgische beker weg? Of verliest Club Brugge voor de tweede keer in Groep A van het Miljoenenbal en wordt de Europese campagne opnieuw een ontgoocheling? Maak deze match nog ‘zenuwslopender’ door te spelen via de Belgische wedkantoren op uw favoriet voor deze UEFA CL-match!

Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 80 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…

 

7 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie