Wat zijn Odds, Quoteringen en Noteringen?

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
24 september 2014     0 REACTIES

Voor beginners kan het wedden op voetbal soms wat verwarrend zijn. U krijgt opeens met termen te maken waar u nog nooit van heeft gehoord. Want wat zijn odds en quoteringen? En hoe hebben de noteringen invloed op uw spel? Om u wegwijs te maken, leggen wij de belangrijkste termen vast voor je uit. Zo heb je meteen alle kennis in huis om een goede eerste gok te wagen.

Bepaal uw inzet aan de hand van de odds

Als u in gaat zetten op een weddenschap, ziet u meteen wat de odds zijn. In het Nederlands wordt dit ook wel ‘quoteringen’ genoemd. Aan de odds kunt u zien hoeveel de bookmakers u uitbetalen als u de weddenschap wint. Stel u zet in op een wedstrijd tussen Club Brugge en Genk, waarbij de Brugge op 1.20 en Genk op 3.90 staat. Bij deze weddenschap is het duidelijk dat de bookmaker verwacht dat Brugge gaat winnen. Denkt u dat ook en zet u 1,- euro in op een overwinning van Club Brugge dan krijgt u 1,20 euro uitgekeerd als u gelijk heeft. Gokt u graag tegen de verwachtingen in en gelooft u dat Genk deze wedstrijd moet kunnen winnen? Dan krijgt 3,90 euro terug voor elke euro die u inzet.

Vergelijk de verschillende bookmakers

algemenetips_beattheodds

Hoe hoog de odds zijn, verschilt niet alleen per weddenschap maar ook per bookmaker. De bookmaker bepaalt namelijk zelfs hoe hoog de odds zijn. Daarom is het verstandig om u niet op maar één bookmaker te richten. Wilt u wedden op een wedstrijd van AC Milaan tegen FC Barcelona en bent u ervan overtuigd dat AC Milaan de winst gaat pakken? Ga dan voor een bookmaker die wat minder vertrouwen heeft in de Italianen. Door enige research te doen, weet u al snel bij welke bookmaker u het beste de weddenschap af kunt sluiten. Waar u op inzet, kunt u gemakkelijk af laten hangen van de odds. Zeker als het niveauverschil tussen de beide teams klein is, kunt u het beste kiezen voor de odds die u het meeste opleveren.

Europese of Amerikaanse notaties?

Behalve odds en quoteringen komt u bij het gokken op voetbal ook de term ‘noteringen’ tegen. Eigenlijk is dit niets anders dan de wijze waarop de odds geschreven worden. Veel bookmakers maken gebruik van een Europese notatie. Zo is 1.20 of 3.90 de Europese wijze om odds te noteren. Maar er zijn meer mogelijkheden. Want naast de Europese, is er ook nog de Amerikaanse, Britse, Chinese en Indonesische notatie. Zo kunt u onder andere 6/5 (Engels) of +210 (Amerikaans) tegenkomen. Maar bij de meeste bookmakers die in België actief zijn, ziet u gewoon de Europese notaties staan.

Houd de noteringen in de gaten

De termen odds, quoteringen en noteringen worden nogal eens door elkaar gebruikt. Het kan zomaar gebeuren dat u ergens ‘een notering van 2.00’ geschreven ziet. Hiermee wordt dus eigenlijk bedoeld dat de odds 2.00 zijn, zodat u voor elke euro het dubbele krijgt uitgekeerd. De odds, quoteringen en noteringen zijn de belangrijkste termen bij sportweddenschappen. Ervaren gokkers laten zelfs hun keuze afhangen van de odds zodat ze zoveel mogelijk winst kunnen maken. Houd echter wel in de gaten dat u geen onbezonnen keuzes maakt.


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

21 augustus 2019     0 REACTIES

Ontvang 9,00 (!) keer uw inzet bij nieuwe doelpunten Firmino ...

Aanstaande zaterdag nemen Liverpool en Arsenal het tegen elkaar op in de derde speelronde van de Premier...

Lees meer
20 augustus 2019     0 REACTIES

Pak 3,55 keer uw inzet bij nieuwe flater van Anderlecht tegen...

Aanstaande vrijdag nemen KRC Genk en RSC Anderlecht het in de vijfde speelronde tegen elkaar op. Oftewel...

Lees meer
19 augustus 2019     1 REACTIE

KAA Gent en Royal Antwerp in laatste voorronde Europa League

Deze donderdag wordt de UEFA Europa League terug hervat met de play-offs. Deze laatste matches voordat d...

Lees meer
18 augustus 2019     6 REACTIES

Play-offs Champions League LASK laatste horde voor Club Brugge

Club Brugge neemt het deze dinsdag op tegen LASK Linz. Na de zege op Dinamo Kiev verwachten veel mensen ...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN