Voetbal gokken bij Betfair

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
8 december 2014     2 REACTIES

Begin je net met wedden op voetbal dan plaats je waarschijnlijk je eerste weddenschap bij een van de bekende bookmakers, zoals Betfirst of Ladbrokes. Hier strijd je tegen de bookmakers zelf. Maar er is veel meer mogelijk. Dus meet jij jouw capaciteiten liever met andere gokkers? Kies dan voor een betting exchange zoals Betfair. Dit is een platform waar punters bij elkaar komen om tegen elkaar te wedden. Maar voor je aan de slag gaat met Betfair moet je natuurlijk wel goed weten wat je doet. Wij maken je snel wegwijs!

Wie spelen er via Betfair?

Wil je via een betting exchange spelen, dan kom je al snel bij Betfair terecht. Deze manier van gokken is vooral geschikt voor mensen die graag singles spelen. Hierbij wed je op 1 uitslag, die je of wint of verliest. De meeste bookmakers zijn geen grote voorstander van dit type weddenschap omdat ze hierbij relatief veel risico lopen. Om toch voldoende winst te maken, rekenen ze vaak een marge van rond de 90% op de odds. Bij Betfair ligt die verhouding heel anders omdat je hier niet te maken hebt met bookmakers die winst moeten maken. Daarom betaal je bij de betting exchanges alleen een commissie van een paar procent op iedere weddenschap die je wint. En zet je regelmatig in dan wordt die percentage zelfs nog lager. Op deze manier krijg je veel betere odds waardoor het winstbedrag hoger uitvalt. Twijfel je nog of Betfair voor jou een betere optie is dan wedden via een bookmaker? Maak dan gewoon eens een vergelijking voor de wedstrijd waar jij op wilt wedden.

artikel_betfair_voetbalgokken3Backen en layen

Wedden via een betting exchange werkt net wat anders als bij een bookmaker. Om succesvol te worden, moet je de basisbeginselen eigen maken. Je moet in ieder geval weten wat er bedoeld wordt met de termen ‘backen’ en ‘layen’. Met backen krijg je ook te maken als je gokt bij een bookmaker. Deze term betekent niets anders dan dat je inzet op een uitkomst die er volgens jou gaat komen. Simpel gezegd: verwacht jij dat Ajax wint van PSV dan back je Ajax. Het tegenovergestelde van een back is een lay. Dit type inzet is niet mogelijk bij bookmakers. Kies je ervoor om te layen, dan voorspel je dat een uitslag juist niet gaat gebeuren. Zo voorspel je bij een lay bijvoorbeeld dat PSV de wedstrijd niet wint. Hierdoor maak je zowel winst als Ajax wint als wanneer het gelijkspel wordt.

Bepaal de juiste strategie

Voor beginners lijkt het lastig om te bepalen of je nu moet backen of beter kunt layen. Om de juiste strategie te kiezen, kijk je simpelweg naar de zogenaamde ‘liability’. Dit is het bedrag dat je verliest als jouw voorspelling niet uitkomt. Dit wordt duidelijker als we weer gaan kijken naar de wedstrijd tussen Ajax en PSV waarbij je steeds 10 euro inzet. Back je Ajax tegen een odd van 2,50 dan raak je bij verlies of gelijkspel je 10 euro kwijt en bij winst mag je 15 euro op je rekening bijschrijven. Je wilt natuurlijk dat de odd zo hoog mogelijk is zodat je zoveel mogelijk winst kunt maken. Kies je ervoor om te layen dan speel je in feite voor bookmaker. Hoe lager de odd, hoe voordeliger dat voor jou is. Stel, met jouw inzet van 10 euro lay je PSV tegen een odd van 2,50. Win je de weddenschap dan ben je 10 euro rijker. Verlies je dan moet je een bedrag van 15 euro (10 x 2,50 – 10 euro inzet) betalen. In dat geval loop je wel wat risico voor een winst van 10 euro. Kijk dus goed wat je doet. Want alleen met een goed doordachte strategie maak jij optimale winst!


Reacties

betpro
13 december 2014

Voor wedden met betting exchange is Betfair 'de' bookmaker!

5 jaar geleden

Nonni
21 januari 2015

Een bookmaker als Betfair is inderdaad handig te gebruiken voor een andere manier van wedden op voetbal. Ik ben zelf geen fan van Betfair, omdat ik simpel weg niet houdt van Backen of Laying of andere alternatieve vormen van voetbal wedden.

5 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

21 augustus 2019     0 REACTIES

Ontvang 9,00 (!) keer uw inzet bij nieuwe doelpunten Firmino ...

Aanstaande zaterdag nemen Liverpool en Arsenal het tegen elkaar op in de derde speelronde van de Premier...

Lees meer
20 augustus 2019     0 REACTIES

Pak 3,55 keer uw inzet bij nieuwe flater van Anderlecht tegen...

Aanstaande vrijdag nemen KRC Genk en RSC Anderlecht het in de vijfde speelronde tegen elkaar op. Oftewel...

Lees meer
19 augustus 2019     1 REACTIE

KAA Gent en Royal Antwerp in laatste voorronde Europa League

Deze donderdag wordt de UEFA Europa League terug hervat met de play-offs. Deze laatste matches voordat d...

Lees meer
18 augustus 2019     6 REACTIES

Play-offs Champions League LASK laatste horde voor Club Brugge

Club Brugge neemt het deze dinsdag op tegen LASK Linz. Na de zege op Dinamo Kiev verwachten veel mensen ...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN