Nations League: De Rode Duivels moeten Zwitserland verslaan voor de Final Four

Na de gewonnen Nations Leaguewedstrijd tegen IJsland deze week staat er voor De Rode Duivels nog een belangrijke match te wachten voordat onze voetbaltrots zich kan gaan opmaken voor de Final Four. Tegenstander is Zwitserland. Waar België al negen punten verzamelden in Group 2 staan de Zwitsers op zes. Een overwinning of een gelijkspel is dus genoeg voor De Duivels. VoetbalGokken.be blikt vooruit naar deze doorslaggevend Nations League-match.

Roberto Martinez: “Zwitserland wordt een andere match”

Door de overwinning op IJsland (2-0) van voorbije donderdag staat België met negen punten bovenaan in Groep 2. Het wordt nu zeer belangrijk om deze plek vast te houden om als groepswinnaar door te stoten, maar bondscoach Roberto Martinez wil vooraf nog niets weten van een jubelstemming. “Het is te vroeg om te gaan juichen. Het wordt een andere match. Zwitserland wil wel de bal en is een team dat op mekaar ingespeeld is, met sterkhouders Xhaka en Shaqiri als sleutelfiguren. We zullen sterk moeten zijn, maar we zijn er klaar voor”, aldus Martinez in HLN.

“Meegenomen dat punt voldoende is”

Om door te gaan naar de Final Four van de Nations League is er in Zwitserland niet veel meer nodig om dit doel te bereiken. Met een gelijkspel zijn De Duivels alsnog door, maar de bondscoach is ambitieus. “Het is mooi meegenomen dat een punt voldoende is. Anderzijds: we hebben zo een topkern dat we altijd en overal willen winnen.”

Thorgan Hazard: “Zondag wacht de cruciale wedstrijd tegen Zwitserland”

Thorgan Hazard speelden samen met zijn broer Eden tegen de IJslanders en heeft er het volste vertrouwen in dat de komende wedstrijd in Luzern tot een goed einde zal lopen. “Zondag wacht de cruciale wedstrijd tegen Zwitserland. Daar moeten we de klus afmaken”, zo zegt de jongste van de twee Hazard-broers in GVA. De Rode Duivel kent vier van de Zwitserse spelers goed, omdat ze samen uitkomen in de Duitse Bundesliga. “We mogen niet voor één punt gaan. Vier van mijn ploegmaats bij Borussia Mönchengladbach spelen bij Zwitserland en ik die wil ik maar wat graag verslaan”, zegt ‘de broer van’ met een dikke knipoog.  

Vincent Kompany: “In Zwitserland de kroon op het werk zetten”

Ook Vincent Kompany stond aan de aftrap tegen de IJslanders, maar werd in minuut 84 vervangen door Jason Denayer. De bondscoach wil Kompany waarschijnlijk sparen voor de match tegen Zwitserland. De verdediger van Manchester City vindt dat De Duivels er goed voor staan. “Als we met dezelfde score in Zwitserland winnen, zal ik echt tevreden zijn”, zegt Kompany in de GVA. “Tot nu toe is onze campagne in de Nations League uitstekend verlopen en nu moeten we in Zwitserland de kroon op het werk zetten. We verdienen ook tegen Zwitserland te winnen en zullen er alles aan doen om zondag tegen één sterk verdedigend blok een resultaat neer te zetten.”

Vladimir Petković: “Mijn spelers, zijn overtuigend genoeg om een goed spel te maken”

Voor de ontmoeting met België hebben de Zwitsers voorbije week een vriendschappelijke oefenmatch tegen Qatar bespeeld. Die thuiswedstrijd werd verloren met 0-1 en bondscoach Vladimir Petković is dan ook zeer huivering voor de komst van De Rode Duivels. In België was zijn team namelijk ook al niet opgewassen tegen het team van Martinez. “We moeten ons spel tegen Qatar analyseren, maar daar hebben we wel weinig tijd voor. We moeten snel weer vooruitkijken, naar de wedstrijd van zondag tegen België. Mijn spelers, zijn overtuigend genoeg om een goed spel te maken”, aldus Petković in het Zwitserse sportmagazine Watson.

Ladbrokes actie

Blessuren Zwitserse elftal

Het Zwitserse voetbalelftal moet het zondag wel zonder aanvaller Breel Embolo doen. De speler van Schalke ‘04 heeft een breuk opgelopen in zijn linkervoet en voor zondag niet wedstrijdfit te geraken. De Zwitserse bondscoach heeft Dimitri Oberlin (FC Basel) opgeroepen als vervanger. Ook zijn de Zwitserse aanvoerder en rechtsback Stephan Lichtsteiner (dijbeen), reservedoelman Roman Bürki (dijbeen) en verdediger Manuel Akanji (heup) geblesseerd.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Zwitserland – België

De bookmakers in België beseffen dat er zondag twee sterke teams tegenover elkaar zullen staan. De pre-wedstrijdquoteringen zijn dan ook gelijkwaardig ingedeeld. Winst van De Rode Duivels levert met x 2.10 keer de inleg een hoge beloning op. Een thuiszege van Zwitserland wordt in het 1X2 spelsysteem met x 3.50 een stuk straffer beloond. Een draw krijgt bij deze wedstrijd de hoogste quotering mee: x 3.45!

 

De Nations League wedstrijd Zwitserland – België wordt gespeeld op zondag 18 november om 20:45 uur in het Swissporarena te Luzern. Winnen de Belgen van de Zwitsers en wordt het daardoor de winnaar van Groep 2? Laat uw voorspelling voor deze laatste pouleronde achter bij onze bookmakers op VoetbalGokken.be en wordt ook een winnaar!

Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 80 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…

 

6 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie