Lionel Messi voor het eerst in actie tijdens WK 2018

Deze zaterdag speelt Argentinië haar eerste groepsmatch. Uiteraard komt ook superster Lionel Messi in actie, als IJsland de tegenstander gaat zijn van het Zuid-Amerikaanse voetbalbolwerk. De Argentijnen behoren tot de toplanden op het WK 2018. De internationale media verwachten dan ook een klinkende uitslag tegen IJsland en de Belgische wedkantoren sluiten zich hierbij aan door de quoteringen torenhoog in te schalen mocht het elftal van Messi in de eerste groepsmatch direct al ‘ijskoud’ punten gaan verspelen.

Lionel Messi: “Niveau moet omhoog”

Argentinië behoort in elke eindronde steevast tot de topfavorieten, maar toch is het al van 1986 dat het nog eens won. Ook in 1978 waren de Argentijnen de laureaat, maar in de overige vijftien deelnames ging het met lege handen naar huis. Met Dybala, Higuain, Aguero, Di Maria en natuurlijk Lionel Messi in de basiself zou daar dit jaar zomaar een derde wereldtitel bij kunnen komen. Messi: “Als we wereldkampioen willen worden zal ons niveau van de afgelopen tijd omhoog moeten. Als we een slecht WK spelen zal iedereen moeten opstappen bij de nationale ploeg en plaats maken voor een nieuwe generatie”, stelt de Barça-ster zich kritisch op.

“Direct tegen IJsland er vol voor gaan”

Wellicht is deze houding ingegeven door de kritische Argentijnse pers en fans die vooral na twee verloren Copa America-finales en een verloren WK-finale in 2014 nu een resultaat willen. “Het feit dat we drie finales hebben verloren, heeft geleid tot wat verschillen van inzicht met de Argentijnse pers. Maar wij zijn trots op ons team. Er zijn veel zeer goede spelers op het WK, maar wij hebben ook spelers die elk ander land zou willen hebben. We zijn op niemand jaloers en gaan direct vanaf de match tegen IJsland vol voor de finale”, aldus Messi in gesprek met Sport.

Argentijnse bondscoach Sampaoli: “IJsland gaat ons flink aan het werk zetten”

Jorge Sampaoli probeert de druk af te houden en kijkt alleen naar IJsland dat zaterdag in Moskou verslagen dient te worden: “IJsland zal ons flink aan het werk gaan zetten. Landen als IJsland hebben niks te verliezen en komen zonder verplichtingen en met veel enthousiasme naar dit WK. Daar zullen we beducht voor moeten zijn”, zo stelt hij in de internationale pers.

Bondscoach IJsland: “Argentinië geeft romantisch gevoel”

De IJslandse bondscoach Heimir Hallgrimsson bevestigt de stelling van Sampaoli: “Tegen Argentinië spelen in de eerste WK-match is een beetje een romantisch gevoel. Als je aan het WK voetbal denkt, dan denk je direct aan landen als Brazilië en Argentinië. Hopelijk laten wij – de spelers en de fans – onze beste kant zien in dit openingsduel van groep D”, zo laat hij optekenen op de officiële FIFA 2018 website.

Statistieken

Het is dus de zeventiende deelname van de Argentijnen, terwijl voor IJsland plaatsing al zeer straf was. Immers het is hun eerste deelname aan een eindronde. De 23 spelers komen in maar liefst 14 verschillende Europese landen uit. Onder hen ook één ‘Belg’: Ari Skulason van Lokeren. Bijna negentig procent (87) van alle spelers bij de wedkantoren zet in op Argentijnse winst, tien procent durft te gokken op een draw en slechts drie procent speelt op winst voor IJsland.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Argentinië versus IJsland

Deze statistieken zijn ook terug te zien in de odds. Winst van IJsland wordt met x 12.50 keer de inleg zwaar beloond. Voor een gelijkspel hebben de bookies met x 5.05 keer uw speelbedrag nog een leuke odds voor deze match gereed staan. Wint Argentinië? Dan wordt x 1.33 keer uw inleg uitgekeerd.

 

De WK-match in Groep D tussen Argentinië – IJsland wordt gespeeld op zaterdag 16 juni om 15:00 uur in de Otkrytiye Arena te Moskou. Rekenen Messi en co gemakkelijk af met de ‘ruige IJslanders’ of zorgt de WK-debutant voor immense verrassing? Laat uw WK-voorspelling achter op VoetbalGokken.be!

Zet nu in op uw favoriete WK-land en win! Ontvang bij Bwin tot wel 120 euro welkomstbonus! Schrijf u hier in bij Bwin.be…

 

7 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie