KRC Genk en RSC Anderlecht treffen elkaar in eerste PO1-ronde

PO1 is gestart: dat betekent dat de punten zijn gehalveerd en de titelstrijd nu echt is begonnen. Racing Genk staat met 32 punten nog altijd bovenaan de ranglijst en die positie wil Genk ook na deze week nog innemen. Dat wordt een straffe opgave in de deze play-offs, want met RSC Anderlecht krijgen De Genkies direct al een propere tegenstander in de Luminus Arena. Anderlecht-trainer Fred Rutten is echter van plan zijn team naar een hoger niveau te tillen en is gebrand om de drie punten mee naar Brussel te nemen. De Belgische wedkantoren knallen PO1 in met zeer hoge pre-wedstrijdquoteringen voor deze topmatch!

Philippe Clement: “De druk ligt bij RSC Anderlecht”

KRC Genk-trainer Philippe Clement maakte tijdens de interlands van De Rode Duivels bekend dat hij eind van dit seizoen de overstap als trainer van Club Brugge zal worden. Tot die tijd wil Clement zich daar nog niet mee bezig houden en met Genk een goede stap in de PO1 maken. “Wij concentreren ons op onszelf”, aldus de coach van Genk.

“Wij hebben een uitstekende mentaliteit”

Dat er geen gemakkelijke wedstrijden meer zijn in de PO1 panikeert Clement niet. De trainer verwacht weer veel inzet van zijn team dat zondag tegenover RSCA komt te staan. “Het is aan mijn spelersgroep om te tonen over welke capaciteiten ze beschikken. Wij mikken nog hoger, hebben nog veel te winnen. Maar tegelijkertijd hebben we ook niets te verliezen. Mijn spelers hebben technische kwaliteiten, maar ook een uitstekende mentaliteit. RSC Anderlecht moet wel nog steeds achtervolgen, de druk ligt bij hen”, aldus de trainer van Genk.

Fred Rutten: “Zondag gaat heel belangrijk zijn”

Het was nog even zweten of Anderlecht de PO1 wel zou halen, maar het team van trainer Fred Rutten heeft het uiteindelijk nog vrij simpel gered. Koploper Racing Genk heeft slechts zes punten meer en is dus nog bij te halen. RSCA heeft dat zondag al voor een gedeelte al in eigen hand, want dan trekt Rutten met zijn mannen naar de Luminus Arena om drie punten af te snoepen van de Genkies. “Voor mij en de groep is zondag belangrijk, we willen een goed resultaat behalen op Genk”, aldus Rutten in de Voetbalkrant.

“We leven van week tot week”

Na de wedstrijd op verplaatsing wacht Anderlecht twee thuiswedstrijd: Club Brugge en Royal Antwerp. Maar zover wil de coach nog niet vooruit kijken. “We leven van week tot week. We moeten in onze focus blijven”, is de conclusie van Rutten.

Lappenmand

Bij RSC Anderlecht zijn er twee belangrijke aanvallers die met blesuren te maken hebben. Zakari Bakkali kan door een knieblessure niet aantreden tegen Genk. Ook voor Landry Nany Dimitra komt de match van zondag te vroeg. Bij Genk is alleen verdediger Jere Uronen de speler die door een enkelblessure moet afzeggen.

Statistieken

Voorbije jaar boekte Racing Genk twee keer een thuiszege tegen RSC Anderlecht. In september van dat jaar wonnen de mannen van Clement met 1-0 en ook in april wisten De Genkies met 2-1 te winnen. In januari van datzelfde jaar ging Anderlecht nog met een zege terug naar huis. Met 0-1 was dit geen overweldigende overwinning, maar het doelpunt van Sofiane Hanni, die nu uitkomt voor Sp. Moskou, kwam zeer goed van pas.

De meeste Genk-supporters zullen zich de datum van 19 mei 2016 nog zeer goed kunnen terughalen. In dat jaar overmeesterde de thuisploeg Paars-wit met maar liefst 5-2 winst. Of dat er nu zondag weer van gaat komen is nog de grote vraag, maar de Belgische wedkantoren sluiten dit scenario zeker niet uit.

Pre-wedstrijdquoteringen voor KRC Genk – RSC Anderlecht

De Belgische wedkantoren willen u bij de wedstrijd graag in het (lente)zonnetje zetten. De pre-wedstrijdquoteringen mogen er weer zijn. Winst van thuisploeg Genk wordt met x 1.86 keer uw bedrag al hoog beloond. Er valt nog meer te verdienen als Anderlecht in de Luminus Arena wint: x 3.90 keer uw speelbedrag. Een gelijkspel wordt in het 1X2 spelsysteem met x 3.90 keer uw inleg nog iets hoger beloond, maar mag wel als hoogste odd van deze match benoemd worden.

  

De PO1-match KRC Genk – RSC Anderlecht wordt gespeeld op zaterdag 30 maart om 20:30 uur in de Luminus Arena te Genk. Speel meteen mee vanaf deze eerste play-off ronde en zorg dat u wint. Op de bookmakerspage van Voetbalgokken kunt u alles nog eens zorgvuldig doorlezen en uw winkansen vergroten!

Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 100 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…

 

7 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie