koploper KRC Genk neemt het op tegen KAA Gent

Dit weekend staat de derde speelronde in de play-off 1 van de Jupiler Pro League op het programma. Daarin nemen onder andere koploper KRC Genk en KAA Gent het tegen elkaar op. Genk ging de play-offs in met een vrij ruime marge, maar voelt ondertussen de hete adem van Standard Luik en Club Brugge in haar nek. De laatste wedstrijd van Genk tegen Antwerp ging verloren en als Club Brugge, dat nog een wedstrijd te goed heeft, die weet te winnen, bedraagt de voorsprong op die club nog slechts één punt en die op Standard twee.

Philippe Clement: “Ik hoop dat Gent volop gas zal geven”

Voor Genk staat er dus een hoop op het spel en moet het winnen van Gent om de koppositie te behouden. Genk-coach Philippe Clement: “Ik hoop dat Gent eigenlijk volop gas zal geven, want dat gaan wij ook doen. Dat kan een interessante wedstrijd opleveren en uiteraard is dat ook leuk voor de toeschouwers.” Voor Genk is het seizoen eigenlijk al geslaagd met een goede klassering, gezien het vorige seizoen. Maar nu de club bovenaan staat, wil het ook in de laatste wedstrijden nog iets laten zien.

Jess Thorup: “Genk de best voetballende ploeg van dit seizoen”

Gent verloor haar laatste wedstrijd en zal zich moeten richten om de strijd om Europees voetbal. De club staat zesde en zal tenminste vierde moeten worden om kans te blijven maken. Gent-trainer Jess Thorup: “We spelen tegen de koploper en de best voetballende ploeg van dit seizoen. Dat is de beste test voor ons die we kunnen krijgen, voor zowel ons als ploeg als de spelers individueel. We zullen zien waar we nu staan.”

Verschillende belangen

Genk moet dus winnen om de koppositie te behouden om alles nog in eigen hand te blijven houden. Concurrenten Club Brugge en Standard Luik spelen dit weekend ook tegen elkaar en dus kan de voorsprong ook vergroot worden op tenminste één concurrent. Gent speelt daarentegen niet meer om de titel, maar wil uiteraard alles op alles zetten om zicht te houden op Europees voetbal. De druk bij de ploeg zal echter minder zijn dan bij Genk.

Blessures

Genk kan nagenoeg beschikken over een fitte selectie. Alleen achter de naam van middenvelder Ndongala Dieumerci (enkel) staat een vraagteken. Ook Gent kent weinig personele problemen: De club mist middenvelder Renato Neto met een enkelblessure. Een andere middenvelder, Vadis Odjidja-Ofoe is geschorst na de rode kaart die hij opliep in de wedstrijd tegen Club Brugge.

Statistieken

Als we alleen af moeten gaan op de statistieken van de laatste wedstrijden en de resultaten onderling, is het lastig voorspellen wie de winst zal pakken deze wedstrijd. Genk is weliswaar koploper, maar in de laatste vijf wedstrijden werd er maar twee keer gewonnen (1 keer verlies, 2 keer gelijkspel). Ook verspeelt de club met enige regelmaat punten in het eigen stadion. Gent speelt daarentegen nog wisselvalliger en dat is uiteraard ook de reden dat de club zesde staat. Van de tien laatste edities wist Gent echter wel viermaal te winnen bij Genk, dus een overwinning voor Genk lijkt nog allerminst zeker.

Pre-wedstrijdquoteringen voor KRC Genk – KAA Gent

De pre-wedstrijdquoteringen van de Belgische wedkantoren zijn duidelijk in het voordeel van de koploper. De bookmakers hebben meer vertrouwen in een thuisoverwinning voor Genk x 1,59 uw inleg dan een overwinning voor de gasten: x 4,70. Voor een gelijkspel wordt er x 4,20 uitbetaald.

  

De wedstrijd KRC Genk – KAA Gent wordt op zaterdag 6 april om 20.30 uur gespeeld in de Luminus Arena in Genk. Weet Genk zijn koppositie te behouden of kan Gent voor een stunt zorgen? Zet vandaag nog in op deze wedstrijd bij uw favoriete bookmaker!

Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 100 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…

 

6 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie