Kerstballen rollen over de Belgische voetbalvelden

Het zijn cruciale weken voor de Belgische voetbalploegen die zich willen plaatsen voor de kampioensplay-off. Na het kerstweekeinde moet de knop direct om en vallen de laatste beslissingen voor PO1 in de Jupiler Pro League. Kerstvoetbal is hot in België en dus spelen de bookmakers heel eventjes voor kerstman door de pre-wedstrijdquoteringen flink op de schroeven.

Stijgende odds

Het principe: meer spelers, meer verdiensten gaat zonder meer op voor de kerstmatches in België. Nog nooit waren zoveel landgenoten naar de wedkantoren getrokken om een voorspelling achter te laten. Dit betekent uiteraard dat de bookies goede zaken doen, maar ook gokkend België profiteert van deze ontwikkeling. Doordat de totale inleg op voetbalmatches stijgt, worden de uitkeringen hoger. De quoteringen worden immers bepaald door het aantal mensen die op een bepaalde uitslag spelen. Als iedereen op winst voor Club Brugge gokt, dan worden de quoteringen voor winst van Moeskroen (de tegenstander van Club aanstaande maandag) hoger. De stijgende odds zorgen vervolgens weer voor meer spelers op de uitploeg, waardoor de quoteringen uiteindelijk weer gaan zakken. Momenteel durft bijna niemand zich te branden aan een zege op verplaatsing van Moeskroen, waardoor de pre-wedstrijdquotering een historisch hoogtepunt heeft bereikt. Wordt Club Brugge daags naar kerst getrakteerd op een nederlaag dan wordt x 13,00 uw inleg uitgekeerd!

Niet alleen de match van Brugge is populair ook op Waregem – KV Mechelen en Oostende – Eupen wordt flink gespeculeerd bij de wedkantoren. De match Genk – Gent (woensdag 27 december) is altijd voer voor discussie, dus ook daar kunt u prima postvatten voor een hoge uitkering. Zowel voor winst van Genk als Gent geldt in het 1×2-spelsysteem een quotering van x 2,63.

Unibet: WIN (!) tijdens kerst met jouw voorspellingen!

Engelse kerstballen

Dit jaar hebben we in West-Europa wederom geen witte kerst, maar in Engeland krijgt kerst 2016 een wel heel speciale kleur: daar ziet het namelijk zwart van de mensen bij de wedkantoren. De populariteit van kerstvoetbal was nog nooit zo hoog. Hetgeen ook weer tot uitdrukking komt in de quoteringen. De topploegen krijgen uiteraard de meeste aandacht. Zelfs op nieuwjaardag wanneer Arsenal thuis tegen Crystal Palace speelt, spoeden de Britten zich naar de bookmaker kantoren. De competitieplanners hebben niet voor niets gezorgd dat zowel Chelsea, Arsenal, Man. United en Liverpool twee thuiswedstrijden hebben in de periode rond kerst en oudjaar.

De pre-wedstrijd quoteringen voor Chelsea zijn eerste homematch op Stanford Bridge zijn duidelijk in het voordeel van de Londense ploeg dat op 26 december tegen Bournemouth speelt. Als het team van Eden Hazard zichzelf een mooi kerstcadeau geeft, dan keren de bookies x 1,36 keer uw inleg uit. Pakt Bournemouth deze kerstzege af van de koploper in de Premier League, dan wordt de uitkering x 8,00 keer uw inleg!  Als op oudejaarsdag Stoke City op bezoek komt, dan liggen de quoteringen nog verder uit elkaar. Zegeviert Chelsea dan ontvangen spelers op een thuisoverwinning x 1,29 keer hun inleg. Pakt Stoke drie punten op Stamford Bridge dan wordt de inleg tien keer zoveel waard: x 10,00!

Spanje en Italië

Behalve Engeland en België zien we ook steeds meer voetbalactie rondom de feestdagen in Spanje en Italië. Afgelopen week werd er in Spanje nog volop gestreden om de Copa del Rey. Hierin pakte Barcelona nog een flink uit door met 7-0 te winnen van Hercules en dat terwijl Messi, Suarez en Neymar al op vakantie waren gestuurd. De Italiaanse Serie-A – waar Mertens de voorbije weken in topvorm verkeert – gaat op 7 januari alweer van start. Ook deze data zijn de afgelopen seizoenen steeds meer verschoven richting het ‘kerstvoetbal’ omdat andere landen ook het succes in Engeland en België zien. Niet alleen omdat de wedstrijden goed bekeken worden op televisie, de stadions propvol zitten, maar ook omdat er flink veel geld omgaat bij de wedkantoren. Een economische stimulans, die voor spelers kan zorgen voor een lekkere eindejaarbonus mits er een goede voorspelling wordt gedaan natuurlijk. Voetbalgokken.be helpt graag om de winstkansen – juist tijdens de kerstdagen – te vergroten en plaatst daarom ook eind december regelmatig artikelen met extra (achtergrond)informatie over de kerstwedstrijden. Lees deze goed door, check de actuele odds en profiteer ook van dit steeds populairder wordende fenomeen: voetballen met Kerstmis. Op die manier hopen wij dat het voor iedereen een prettige kerst en een sportief 2017 gaat worden!

 

5 antwoorden
 1. rodeduivels
  rodeduivels says:

  Mooi voetbal gezien met de kerst. Enkele wereldgoals in Engeland met die vallende hakbal als absoluut hoogtepunt!!

  Hou die traditie om te voetballen met kerst er maar lekker in #boxingdday

 2. weddenschapper
  weddenschapper says:

  Inderdaad supermooi dat kerst voetbal. En doordat het populair is valt er ook mooi wat geld mee te verdienen! Zelfde geldt voor periode rond oud- en nieuwjaar. Ik ga zeker spelen op de Premier Leaguematches van aanstaande weekend.

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie