Jupiler Pro League: Standard Luik ontvangt RSC Anderlecht

De Jupiler Pro League staat deze week weer vol met mooie affiches. Pronkstuk is de wedstrijd tussen Standard Luik en RSC Anderlecht. De Luikenaren hebben drie punten meer dan RSCA en staan met de vierde plek één treetje hoger dan de ploeg uit Brussel. Een wedstrijd die voor de Belgische wedkantoren al wekenlang in de agenda staat. Speelt u deze zondag ook mee met deze competitiekraker?

Michel Preud’homme: “Anderlecht heeft veel goeie spelers”

Standaard Luik trainer Michel Preud’homme draait al een behoorlijk tijd mee in het trainer métier en weet dat wanneer een ploeg als Anderlecht op de sukkel is, dat het niet zomaar onderschat dient te worden: “Anderlecht heeft zeker niet minder kwaliteit dan Standard. Het heeft wel wat blessures. Ik begrijp het niet.”

“Proberen om het met hele groep te doen”

Preud’homme vervolgt: “Op een gegeven moment had ik de indruk dat iedereen zei dat je de hele kern moest weggooien. Sorry, dat is niet zo. Dat ze niet goed spelen? Dat is het werk dat je moet proberen te doen met een groep, maar soms lukt dat niet direct. De kwaliteit van de groep is niet slecht. Sterker nog: Anderlecht heeft heel veel goeie spelers”, zo stelt hij in het voetbalprogramma Extra Time.

“Begrijp niet wat er met Anderlecht is”

“Elke club kan 1 à 2 spelers kopen die het mist, maar ik begrijp echt niet wat er aan de hand is bij Anderlecht”, besluit de coach van Rouches zijn analyse over de komende match tegen Paars-Wit.

Fred Rutten: “Compliceerde match op Sclessin”

Trainer Fred Rutten kende ook een moeizaam begin op Anderlecht. De coach boekte voorbije speelronde zijn eerste zege met RSCA en kijkt dan ook met veel goesting uit naar de match tegen Standaard in Luik: “Ik heb gehoord dat het een gecompliceerde match zou worden op Sclessin. We moeten profiteren van het resultaat tegen Eupen om ons voor te bereiden op deze volgende lastige opdracht”, vertelt hij voor de microfoon van Proximus.

“Winst op Eupen belooft veel voor deze zondag”

Zorgen maakte de Nederlandse coach zich nog allerminst: “Ik ben positief, maar er zijn nog dingen om aan te werken. In het bijzonder hadden we moeite Santini op de juiste manier te gebruiken. Maar we toonden karakter tegen Eupen en dat belooft veel voor deze zondag”, sluit hij af bij de televisiezender.

Sven Kums: “Standaard gaat zorgvuldig met kansen om”

Sven Kums heeft alvast goesting in de match op verplaatsing bij Standaard. De 26-jarige middenvelder weet ook dat het niet gemakkelijk gaat zijn: “Standaard had het bij Kortrijk ook niet gemakkelijk, maar scoorden wel tweemaal. Ze springen heel zorgvuldig met hun kansen om, dus we zullen geen foutjes mogen maken.”

Statistieken

In de voorbije matches tussen Standard Luik en RSCA is het voortdurend haasje over. De laatste man dat Anderlecht op Sclessin te gast was, won Luik: 2-1. Dit was op 18 maart 2018, tijdens PO1. Drie maanden eerder werd het nog 3-3. De match daarvoor werd weer een prooi voor RSCA dat op 2 oktober 2016 op verplaatsing met een 0-1 score in de tas huiswaarts keerden.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Standard Luik – Anderlecht

De Belgische wedkantoren weten deze wedstrijd in Luik nog iets spannender te maken door er straffe pre-wedstrijdquoteringen tegenover te zetten. Winst van RSC Anderlecht wordt in het 1X2 spelsysteem met x 4.00 keer de inleg het hoogst beloond.

De bookmakers komen voor een gelijkspel met een gemiddelde odds van x 3.65 keer het speelbedrag niet veel lager uit. Voor een thuisoverwinning van Standard Luik noteren de bookmakers x 1.92 keer uw speelbedrag. Luik is dus volgens de bookies de favoriet deze zondag. Bent u het daarmee eens?

  

De Jupiler Pro League-wedstrijd Standard Luik – RSC Anderlecht wordt gespeeld op zondag 3 februari om 18:00 uur in het Maurice Dufrasne stadion te Luik. Denkt u te weten welke ploeg deze speelronde gaat winnen? Check dan de hoogste odds die past bij uw voorspelling via de bookmakers op VoetbalGokken.be en speel vandaag mee!

Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 100 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…

 

5 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie