Jupiler League: De strijd om de koppositie

Dit weekend staat in België de topper KRC Genk – Club Brugge op de agenda. Oftewel: De strijd om de koppositie in de Jupiler League. Na drie gespeelde wedstrijden in de kampioenspoule verdedigt Genk een voorsprong van één punt op Club Brugge. Het belang van de wedstrijd is dus duidelijk: Slaat Genk een gaatje met haar belangrijkste concurrent of neemt Club Brugge de leiding in het klassement over? 

Philippe Clement: “Club Brugge is favoriet”

KRC Genk doet het de hele competitie al boven verwachting. Maar nu de club in de reguliere competitie bovenaan wist te eindigen, wil men niks anders dan het kampioenschap. Dan zal de ploeg echter ook in de laatste wedstrijden van het seizoen scherp moeten zijn. In de reguliere competitie werd er van de laatste vijf wedstrijden namelijk maar één keer gewonnen; er werd drie keer gelijk gespeeld. Ook in de play-offs verloor de ploeg al eens en dus kan de ploeg van trainer Philippe Clement niet opnieuw puntverlies lijden. Maar Clement liet weten dat zij niet de favoriet zijn: “Dat is Club Brugge, ondanks dat zij tweede staan. Alle andere ploegen zijn outsiders, wij ook. Maar gezien ons budget zijn wij niet de favoriet. Maar de gretigheid in de groep is groot.”

Ivan Leko: “We moeten onze eigen wedstrijden blijven winnen”

Waar Genk zichzelf niet als favoriet voor de titel ziet, is dat bij Club Brugge anders. De club speelt met zelfvertrouwen en wist in de vorige wedstrijd een andere concurrent, Standard Luik, met 4-0 te verslaan. Club staat op slechts één punt achterstand en dat is een unieke kans, ziet ook een strijdvaardige Club-trainer Ivan Leko: “twee maanden geleden was de achterstand elf punten. Een misstap van concurrenten is leuk, maar dan moeten we ook onze eigen wedstrijden weten te winnen. Dat is nu aan ons.

Koppositie op het spel

Na Genk – Club Brugge zijn er nog zes wedstrijden te gaan, dus het kampioenschap zal nog niet beslist worden. Club Brugge speelt echter met zelfvertrouwen, terwijl Genk de laatste wedstrijden wisselvallig is. Mentaal kan de ploeg uit Brugge dus wel een tik uitdelen aan Genk, dat natuurlijk wel het voordeel heeft dat het thuis speelt.

Blessures

Bij Genk is het de vraag of middenvelder Ruslan Malinovsky wel of niet geschorst wordt voor zijn trap tegen het hoofd van Birger Verstraete (al dan niet per ongeluk) tijdens de wedstrijd tegen Gent. Verder is alleen Dieumerci Ndongala (enkel) geblesseerd. Club Brugge kan waarschijnlijk geen beroep doen op Matej Mitrovic, Marvelous Nakamba, Thibault Vlietinck en Kaveh Rezaei.

Statistieken

Genk gaat als koploper het duel in, en is de ploeg die de afgelopen tijd bovenaan stond. De ploeg zou dus als favoriet moeten gelden, maar aan de statistieken is dat niet te zien. Genk won maar vijf van zijn laatste tien competitieduels (inclusief play-off wedstrijden), twee keer werd er verloren. Club Brugge wist zesmaal te winnen, maar verloor maar eenmaal. De laatste uitzege van Brugge bij Genk dateert van 2014. Groot zijn de verschillen dus niet.

Pre-wedstrijdquoteringen voor KRC Genk – Club Brugge

De pre-wedstrijdquoteringen van de Belgische wedkantoren spreken iets in het voordeel van Genk. De bookmakers geven de thuisploeg iets meer kans met x 2,45 keer uw speelbedrag. Bij een overwinning van Club Brugge wordt x 2,80 uitgekeerd. Een gelijkspel lijkt iets onwaarschijnlijker: Daar krijgt u x 3,65 keer uw inleg voor terug.

  

De PO1-match KRC Genk – Club Brugge wordt op zondag 14 april om 18.00 uur gespeeld in de Luminus Arena in Genk. Weet Genk de koppositie te behouden of wordt deze overgenomen door Club Brugge? Zet vandaag nog in op deze topper via VoetbalGokken.be!

Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 100 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…

 

7 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie