Hoge odds voor Zulte Waregem – Olympique Nice in Europa League

Aankomende donderdag is het Regenboogstadion het decor van de Europa Leaguewedstrijd van Zulte Waregem tegen Olympique Nice. Een bijzonder moment waarnaar de spelers en supporters van Essevee enorm op uitkijken. Ook de Belgische wedkantoren zijn door de dolle heen en trakteren u graag op fantastisch hoge pre-wedstrijdquoteringen.

Francky Dury: “We hebben ook deze wedstrijd de ambitie om te winnen”

Zulte Waregem krijgt met Olympique Nice een moeilijke tegenstander voor de kiezen. Op hoog niveau heeft het Franse team al wat wedstrijden gespeeld dit seizoen. “Nice heeft nog de play-offs in de Champions League gespeeld”, zegt Zulte Waregem-trainer Francky Dury over het team dat donderdag naar het Regenboogstadion komt.

Essevee tankte begin van de week niet veel zelfvertrouwen om aan de start van de Europa League te staan. Tegen Kortrijk werd het in eigen stadion maar 2-2. Toch wil de trainer donderdag met een schone lei beginnen. “We hebben elke wedstrijd de ambitie om die te winnen, dus ook tegen Nice”, stelt Dury. Bovendien ziet de coach dit als een belangrijke taak voor het voetbal van België. Zulte Waregem is naast Anderlecht dit seizoen de enige overgebleven Belgische vertegenwoordiger in Europa. “Of we nu de enige Belgische ploeg zijn of we zijn met drie of vier, je hebt een verantwoordelijkheid in Europa naar je coëfficiënt toe. We hebben elke wedstrijd de ambitie om die te winnen.”

Zulte Waregem wint van OGC Nice (!) – 2,95 !
 

Profiteer: Nu €80,- Welkomstbonus bij Unibet.be!

Francky Dury: “We gaan die wedstrijd aanpakken”

Zulte Waregem treft in poule K eerst de dubbel met Nice en vervolgens zijn Vitesse en Lazio Roma ook nog tegenstanders waaruit Francky Dury het beste uit zijn team wil halen. “Het is geen must om door te stoten naar de volgende ronde. We hebben de ambitie om er elke wedstrijd te staan te beginnen tegen Nice. Daarvoor moeten we weten wat we willen. We willen Play-off I halen en een goed figuur slaan in Europa. We gaan die wedstrijden aanpakken met een competitieve kern. We hebben een jonge ploeg, zij kunnen nu ook meegenieten van de kans die ze krijgen in Europa.”

Lucien Favre: “Zulte Waregem is een ploeg die de gewoonte heeft om goed te presteren”

Met een 4-0 thuisoverwinning tegen Monaco mag Olympique Nice spreken over een goede start van deze week. Nice-trainer Lucien Favre was uiterst tevreden en gaat met opgeheven hoofd richting Waregem. De coach sprak al eerder veel lovende woorden over Essevee, en zal op zijn hoede zijn.   “Zulte Waregem is een ploeg die de gewoonte heeft om goed te presteren in Europa”, zegt Favre in Voetbalnieuws over het team van Dury.

WEDTIP: 2,95 keer je inzet als Zulte Waregem wint van Nice (!)

Wedstrijdoverzicht

In vriendschappelijke wedstrijden heeft Zulte een keer eerder tegen Nice gespeeld. In juli 2015 won Waregem zelfs met 2-1 van het Franse team.  Steve de Ridder – die nu uitkomt voor Lokeren – scoorde het eerste doelpunt voor Essevee. M’Baye Leye (nu Eupen) maakte toen het winnende doelpunt.

Voor de thuismatch moet Dury zijn doelman Sammy Bossut wel missen. Bossut is nog enkele maanden buiten strijd door een blessure aan de buikspieren. Essevee heeft daarom het besluit genomen de doelman niet op te nemen in de 21-koppige selectie voor de Europa Leaguewedstrijd tegen Nice. Bossut is niet de enige speler die niet wordt opgesteld. Ook Aliko Bala, Ben Reichert en Yoan Severin zullen er – evenals verdediger Kingsley Madu (enkelblessure) tegen Nice niet van de partij zijn.

OGC Nice wint uitwedstrijd bij Zulte Waregem (!) – 2,36 !
 

Profiteer: Nu €80,- Welkomstbonus bij Unibet.be!

Een van de sterkhouders die Favre mee zal nemen is de Italiaan Mario Balotelli. Tegen Monaco was de aanvaller goed voor twee doelpunten nadat hij een weekje door ziekte niet mee had gespeeld. Tegen Monoca werd de Italiaanse spits in de 73 minuut gewisseld door zijn coach. Waarschijnlijk om Balotelli te sparen voor de wedstrijd tegen Zulte. Naast Balotelli moet de coach van Nice nog afwachten of zijn andere aanvaller Mickael Le Bihan door blessureherstel volledig mee kan spelen. Dit geldt ook voor middenvelders Wylan Cyprien (gebroken been) en Allan Saint-Maximin. Tot slot ontbreekt ook verdediger Malang Sarr.

Quoteringen voor Zulte Waregem – Olympique Nice

De Belgische wedkantoren hebben er wel vertrouwen in een straffe prestatie van Zulte Waregem. De pre-wedstrijdquotering voor winst van Zulte staan genoteerd op x 3.05 keer de inleg. Als we kijken wat de bookies voor odds hanteren bij een overwinning van Nice, dan vinden wij daar met x 2.30 keer de inleg een behoorlijk hoge quotering. Voor een gelijkspel halen de wedkantoren de hoogste odd van deze EL-match tevoorschijn. Een quotering van x 3.50 keer uw inleg wordt uitgekeerd als de punten na de regulaire speeltijd eerlijk worden verdeeld.

 

De Europa League-wedstrijd Zulte Waregem – Olympique Nice wordt gespeeld op donderdag 14 september om 21:05 uur in het Regenboogstadion te Waregem. Sla uw slag en speel mee met de eerste thuiswedstrijd van Essevee in het Europese toernooi. Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 80 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…

 

7 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie