Hoge odds tijdens Royal Antwerp tegen Standard Luik

Komend weekend wordt in België onder meer de zesde ronde in de kampioenspoule gespeeld. Op vrijdag trappen Antwerp en Standard Luik daar als eerste ploegen mee af. Een belangrijk duel, want op het spel staat de derde plek en Standard Luik heeft zelfs de tweede plek nog in het vizier. Voetbalgokken blikt alvast vooruit naar deze match.

László Bölöni: “Ook tegen Standard kalm blijven”

Royal Antwerp blijft het goed doen in de play-offs. Na een slechte start tegen Standard Luik heeft de ploeg driemaal gewonnen, onder meer van koploper Genk. De laatste wedstrijd werd er gelijkgespeeld tegen Club Brugge, maar de ploeg van trainer László Bölöni ging zonder al te veel verwachtingen de play-offs in. Toch staat de ploeg daarin derde, al is bij concurrent Standard Luik de gestaakte wedstrijd tegen Anderlecht nog niet meegerekend. Antwerp kan die ploeg dus definitief op achterstand zetten bij winst. Belangrijk, want het verschil tussen plek 3 en 4 is groot: Plek 3 geeft rechtstreeks toegang tot de Europa League-voorrondes. Bölöni: “Vooraf had ik voor deze situatie getekend. Het is een luxe-situatie, maar we zullen kalm blijven. Ik wil niet op een voetstuk worden gezet. We blijven echter wel ambitieus.”

Michel Preud’homme: “Ons niveau opkrikken tegen Antwerp”

Standard verloor deze play-offs al van koploper Genk en van Club Brugge, maar desondanks zit de ploeg die laatste op de hielen voor plek 2, de plek die recht geeft op de voorrondes van de Champions League. Het is dan wel noodzaak om van concurrent Antwerp te winnen, want anders zal de ploeg zich moeten gaan richten op de Europa League. En dat zal zuur zijn voor de ploeg, die de vorige ronde koploper Genk nog tot twee punten kon naderen, maar 3-1 verloor. Trainer Michel Preud’homme moet zijn selectie weer klaar zien te stomen voor de wedstrijd tegen Antwerp: “Van Genk kan je verliezen, al was het erg zuur. We zullen ons niveau moeten opkrikken tegen Antwerp willen we bovenin mee blijven doen. Er is echter weinig niveauverschil momenteel, dus voor elke fout betaal je de rekening.”

Ronde zes

Na speelronde vijf zijn er nog steeds geen zekerheidjes over plekken twee tot en met vier. Genk lijkt op weg naar de titel, terwijl Gent en Anderlecht om de plekken vijf en zes strijden. Daartussen is alles nog mogelijk en dus kan elke behaalde punt van levensbelang zijn.

Blessures

Antwerp heeft een vrijwel fitte selectie. De ploeg kan alleen geen beroep doen op verdediger Aurelio Buta (knieblessure). Standard kan geen beroep doen op Obbi Oulare en de Portugees Orlando Sa.

Statistieken

Thuis wist Standard nog met 3-1 te winnen van Antwerp in de play-offs. Maar na die nederlaag verloor Antwerp niet meer (3 keer winst, 1 gelijkspel), terwijl Standard juist haar laatste twee wedstrijden verloor. Antwerp is thuis niet onverslaanbaar, maar ook Standard is wisselvallig in wedstrijden op verplaatsing. Er is dus geen uitgesproken favoriet.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Royal Antwerp – Standard Luik

De pre-wedstrijdquoteringen van de Belgische wedkantoren laten zien dat de bookmakers net iets meer vertrouwen hebben in een overwinning voor Antwerp. De quotering staat daarvoor op x 2,28, terwijl een overwinning van Standard x 2,90 oplevert. Voor een gelijkspel wordt x 3,35 keer uw inleg uitbetaald.

  

De PO1-match Royal Antwerp – Standard Luik wordt op vrijdag 26 april om 20.30 uur gespeeld in het Bosuilstadion te Antwerp. Weet Antwerp opnieuw punten te pakken of herstelt Standard zich tegen de Antwerpse ploeg? Zet vandaag nog in op deze wedstrijd bij de uw favoriete bookmaker!

Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 100 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…

 

6 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie