Hoge odds tijdens Engeland – Slovenië in WK-kwalificatie

In poule F van de WK-kwalificatieronden kan koploper Engeland zijn WK-ticket veroveren door te winnen of gelijk te spelen tegen Slovenië. De Slovenen staan derde in de poule en bekampen samen met Slowakije de tweede plaats. De Belgische wedkantoren smullen van dit soort straffe matches en belonen de juiste voorspelling met overdadige uitkeringen.

Engeland bijna geplaatst voor het WK

Het Engelse voetbalteam van bondscoach Gareth Southgate is bijna zeker van deelname aan het WK2018 in Rusland. Engeland heeft twintig punten bij elkaar gebokst in poule F en nog geen wedstrijd verloren. Met nog twee kwalificatiewedstrijden tegen Slovenië (donderdag) en Litouwen (zondag) heeft Engeland nog maar één punt nodig om zeker te zijn dat de koffers gepakt kunnen worden. Achtervolger Slowakije heeft vijftien punten en Slovenië veertien.

Selectie

Voor de match tegen Slovenië moeten de Engelsen Dele Alli donderdag missen. De middenvelder is geschorst omdat Alli begin september zijn middelvinger opstak tijdens de interland tegen Slowakije. Daarnaast legde de FIFA de middenvelder van Tottenham Hotspur een boete van ruim 4300 euro op.

Bondscoach Gareth Southgate heeft Harry Winks voor de eerste keer opgeroepen voor de Engelse selectie. Southgate heeft de 21-jarige middenvelder van Tottenham Hotspur aan zijn spelersgroep toegevoegd voor de wedstrijden tegen Slovenië en Litouwen. Winks is de vervanger van Manchester City-speler Fabian Delph die zich wegens blessureleed heeft afgemeld. Ook Manchester United-verdediger Phil Jones meldde zich met dezelfde reden af.

Gareth Southgate: “Het zou stom zijn om niet meer aan Rooney te denken”

Wayne Rooney heeft afgelopen augustus een punt gezet achter zijn interlandloopbaan. Bondscoach Gareth Southgate gaf eerder al aan dat hij Rooney misschien graag wil opnemen in zijn selectie. “Het zou stom zijn om niet meer aan Rooney te denken”, zegt Southgate in The Guardian. “Waarom zou je de deur dicht moeten doen? Voor een groot deel is het aan Rooney om die vraag te beantwoorden, we moeten namelijk zijn beslissing en beweegredenen respecteren. Maar in het verleden heb ik spelers gezien die van gedachten veranderden”, zegt de bondscoach.

Wayne Rooney: “Ik heb mijn beslissing genomen”

Rooney zelf staat volledig achter zijn besluit. “Ik heb mijn beslissing genomen. Ik heb het enkele keren gezien dat spelers terugkomen van hun pensioen en aan toernooien gaan meedoen, maar dat is niet goed”, zegt de topspits aller tijden van Engeland. “Ik vind dat de jongens die zich nu proberen te kwalificeren voor Rusland het verdienen om het toernooi te spelen, als ze zich kwalificeren. Ik heb mijn beslissing echt genomen”, aldus Rooney die tegen Slovenië niet op het veld komt te staan.

Slovenië heeft genoeg om voor te vechten

Voor Slovenië is de wedstrijd tegen Engeland van cruciaal belang. De Slovenen hebben met veertien punten er eentje minder dan Slowakije dat tweede staat. Er zijn nog zes punten te halen en dat zou tegen Engeland of thuis tegen Schotland (zondag) moeten gebeuren wil het team van bondscoach Jan Kozak Slowakije uit de kwalificatie houden. Slowakije speelt eerst op verplaatsing tegen Schotland en daarna thuis tegen Malta die met nul behaalde punten niet meer iets heeft om voor te strijden.

Wedstrijdoverzicht

Vorig jaar rond deze tijd was Engeland te gast in Slovenië voor de WK-kwalificatiewedstrijd. In deze wedstrijd werd door beide teams niet een keer gescoord. Wayne Rooney gaf in het slot van de wedstrijd nog een voorzet uit een vrije trap, maar zijn poging was te hard en de bal vloog buiten het veld. De match werd bij een eindstand van 0-0 afgefloten. Dit was de eerste keer dat Engeland geen overwinning boekte tegen de Slovenen. De landen hebben elkaar vijf keer ontmoet en daarvan was er dus één waarbij de punten verdeeld moesten worden. De overige wedstrijden werden door The Tree Lions wel gewoon gewonnen.  

Pre-wedstrijdquoteringen voor Engeland – Slovenië

De Belgische bookmakers verwachten dat Engeland zich tegen Slovenië zal plaatsten voor het WK volgend jaar in Rusland. De wedkantoren keren x 1.34 keer uw inleg uit als Engeland wint. De pre-wedstrijdquoteringen voor een zege van Slovenië staat genoteerd op x 9.95 keer de inleg. Zoals je ziet valt er het meeste geld te winnen wanneer je voorspelt als Slovenië wint.

 

De WK-kwalificatiewedstrijd Engeland – Slovenië wordt gespeeld op donderdag 5 oktober om 20:45 uur op Wembley in Londen. Kunnen de Engelsen zich plaatsen voor het WK om Slovenië te verslaan? Speel mee met deze wedstrijd en zet nu nog in via VoetbalGokken.be. Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 80 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…

 

5 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie